21 Nov 2021, Autor:

Datorită tehnologiei avansate și inovației, giganții chinezi de la Xiaomi și Huawei sunt pe primele locuri în ceea ce privește smartphone-urile cu sisteme Android. Poate fi complicat să alegi între cei doi producători, atunci când vrei să-ți schimbi device-ul de zi cu zi. Concentrează-te pe nevoile tale, performanța produselor și pe diferențele care le fac remarcate pe fiecare în parte. În acest fel, poți lua o decizie potrivită pentru tine, în special ținând cont de faptul că un smartphone performant reprezintă o adevărată investiție. Iată o comparație în detaliu a celor mai cunoscute smartphone-uri Xiaomi și Huawei și a tehnologiei folosite de cei doi producători:

Caracteristicile principale și diferențele dintre cei doi producători

Xiaomi este brandul mai fidel publicului chinez, cu mai puține service-uri în restul lumii și o politică de livrare din sediul local, situat în China. Huawei, pe de altă parte, a avut timp să-și facă un renume și să fie mai aproape de publicul internațional. Modelele bestseller ale celor doi producători, Xiaomi Mi 9, respectiv Huawei P30 Pro, sunt asemănătoare, dar diferențele pot face mai simplă decizia pe care o vei lua când îți cauți un smartphone nou. Iată care sunt caracteristicile principale în cazul modelelor Mi 9 și P30 Pro:

Dimensiunile ecranului

Huawei P30 Pro îți oferă un ecran de 6.47 inchi, amoled, cu sticlă Gorilla Glass. Ecranul Xiaomi Mi 9 are o dimensiune de 6.39 inchi, cu super amoled și sticlă Gorilla Glass 6. Huawei P30 Pro câștigă la acest capitol, în special în fața publicului care preferă un smartphone cu ecran generos.

Bateria

Huawei P30 Pro se încarcă mai rapid prin funcția de fast charge, cu o putere de 40W, în timp ce Xiaomi Mi 9 are o putere de 27W la încărcare rapidă. Tipul de baterie folosit de cei de la Huawei este de 4,200 mAh Li-Po, iar la Xiaomi Mi 9, cea de 3,300mAh Li-Po.

Dimensiunile

Dacă grosimea telefonului tău contează în decizia pe care o iei, trebuie să știi că Huawei P30 Pro are o grosime de 8,4 mm, în timp ce Xiaomi Mi 9 este mai subțire, cu o grosime de 7,6 mm. Acest lucru schimbă și greutatea celor două modele, cu 192 de grame, în cazul Huawei, și 173 grame, în cazul Xiaomi.

Designul

Designul celor două modele este similar, ambele smartphone-uri fiind fabricate din metal și sticlă. Cele trei camere ale telefoanelor sunt plasate în același loc, în colțul din stânga. Singurele diferențe notabile se simt în grosimea celor două modele și în faptul că Xiaomi Mi9 urmează o linie curbată la colțuri, similar cu produsele Apple, în timp ce Huawei P30 Pro are o linie dreaptă, accentuată de dimensiuni.

Performanța

Atât Xiaomi Mi9, cât și Huawei P30 Pro folosesc sistemul de operare Android, dar producătorii au introdus modificări în sistemul UI, pentru a fi cât mai prietenos cu utilizatorii. Acesta acționează prioritar față de sistemul de operare Android și este personalizat pentru a naviga cât mai ușor. 

Ambele modele sunt perfecte pentru nevoile de multitasking între aplicații, jocuri și alte obiceiuri care implică folosirea intensă a smartphone-ului. Această ușurință în a face față manevrării intense a aplicațiilor și comenzilor este specifică modelelor de ultimă generație. Nevoia actuală a oamenilor de a fi cât mai conectați ridică și standardele la care se fabrică software-urile telefoanelor și ale altor device-uri. De asemenea, în prezent, tot mai multe persoane folosesc smartphone-ul pentru muncă, motiv pentru care au nevoie de un model cât mai capabil și care să facă față folosirii intense în timp.

Huawei și Xiaomi au lucrat constant la tehnologia folosită, atât la capitolul hardware, cât și software. Huawei P30 Pro are cel mai puternic procesor, Kirin 980, iar Xiaomi Mi 9 Snapdragon 855, cel mai puternic procesor Qualcomm. Memoria RAM este identică la cele două modele, cu 6GB sau 8GB, în funcție de preferințe și de buget. În ceea ce privește capacitatea de stocare, Huawei este în avantaj cu minimum de 128GB și posibilitatea de a extinde spațiul de stocare până la 256GB în plus față de maximul de 512GB pe care îl oferă. Xiaomi, în schimb, nu oferă posibilitatea de a extinde spațiul de stocare, iar opțiunile se limitează la 64GB și 128GB.

Camera

Calitatea fotografiilor și posibilitățile oferite de camerele foto ale smartphone-urilor contează din ce în ce mai mult, în special pentru cei pasionați de fotografie sau care călătoresc mult. Pentru a surprinde cele mai frumoase momente, ai nevoie de camere foto performante, care să-ți satisfacă așteptările, în special dacă e vorba de un device de ultimă generație. Huawei P30 Pro este considerat smartphone-ul cu cea mai bună cameră foto. P30 Pro are trei senzori care ajută sistemul OIS (Optical Image Stabilization) pentru cadre video care pot fi comparate cu cele profesionale. Această caracteristică nu poate fi găsită la Xiaomi Mi 9, deși este la fel de capabil la acest aspect. Huawei P30 Pro folosește, de asemenea, un sistem numit periscop, care îți permite să folosești opțiunea de zoom de la o distanță foarte mare. Unghiurile wide sunt disponibile în cazul ambelor modele, iar Xiaomi Mi 9 poate înregistra materiale video la 60fps în 4k, în timp ce Huawei este capabil de doar 30fps în 4K. 

Ține cont de felul în care vei folosi camera și de tipul de materiale pe care preferi să le înregistrezi. Cele două modele au caracteristici și abilități similare, dar este important să ții cont de așteptările specifice pe care le ai de la fiecare dintre acestea, în special dacă activezi într-un domeniu artistic sau care îți impune să ai la îndemână un device pentru retușuri rapide ori pentru a înregistra momente inedite.

Diferente Xiaomi si Huawei

Prețuri

Prețurile variază în funcție de specificațiile pe care le alegi pentru smartphone-ul tău. De exemplu, un Xiaomi Mi9 cu capacitate de stocare de 128GB și 6GB RAM are ca preț de pornire suma de 3200 de lei. Același model, dar cu 64GB și 6GB RAM poate fi achiziționat la un preț de aproximativ 1800 de lei.

Huawei P30 Pro are prețuri asemănătoare. Un model cu capacitate de stocare de 128GM și 8GB RAM poate fi achiziționat la prețuri începând cu 3100 de lei. Urmărește promoțiile și reducerile sau ofertele de telefoane noi ori aproape noi de pe site-urile de specialitate. Pe OLX.ro găsești o gamă variată de anunțuri care te vor ajuta să te bucuri de un produs performant, la un preț avantajos.

Concluzii

Ambii producători domină concomitent piața în ceea ce privește device-urile cu sistem de operare Android, iar alegerile clienților pot fi influențate de nevoi și preferințe estetice. Un smartphone ca Xiaomi Mi 9, de dimensiuni puțini mai mici, poate fi potrivit, dacă preferi un device ușor de manevrat sau dacă vrei să-l achiziționezi pentru un copil. Huawei P30 Pro este ideal pentru momentul în care schimbi smartphone-ul vechi și vrei ceva de ultimă generație, cu o cameră foto care le face pe toate.

Renunță la smartphone-ul vechi și vinde-l pe 👉 OLX.ro, în special dacă acesta este încă în stare foarte bună de funcționare. 

Este recomandat să ai mereu grijă de device-urile tale și de celelalte electronice, deoarece vânzarea ulterioară este o soluție care te avantajează și financiar.

Alte recomandări Xiaomi vs Huawei

Dacă vrei să te concentrezi și pe alte modele de device-uri oferite de producătorii chinezi Xiaomi și Huawei, optează pentru:

Xiaomi Redmi 9

Xiaomi Redmi 9 este o variantă mai prietenoasă cu buzunarul tău, în timp ce îți oferă calitatea garantată a producătorului. Camera foto oferă posibilitatea de a fotografia dintr-un unghi wide și filmările Full-HD. Ecranul acestuia este unul de tip LCD, dispune de opțiunea de încărcare rapidă și are o memorie RAM de 4GB.

Huawei Nova 5

Modelul lansat în 2019 reprezintă, de asemenea, varianta mai prietenoasă cu diferite bugete, mai ales dacă nu vrei să investești încă în cel mai bun smartphone de pe piață. Huawei Nova 5 dispune de un display OLED de 6,39 inchi, o cameră care poate filma HDR și posibilitatea de încărcare rapidă în 30 de minute. Capacitatea de stocare a acestuia este de 128GB și 8GB RAM.

Dacă vrei să optezi pentru produsele unuia dintre cei doi producători, concentrează-te pe tehnologie și pe caracteristicile care contează cel mai mult pentru tine. Piața îți oferă suficiente opțiuni, pentru a nu face compromisuri semnificative.

Sursa foto: Shutterstock.ro