16 Feb 2021, Autor:

Industria jocurilor video s-a dezvoltat mult în ultimii ani, iar dacă în trecut, un joc dezvoltat pe un sistem de 8 biți părea o adevărată inovație tehnologică, prezentul ne-a adus în punctul în care titlurile disponibile impresionează prin realismul oferit de elementele grafice, complexitatea scenariului și multitudinea de opțiuni în ceea ce privește personajele. 

Cu toate acestea, pe măsură ce jocurile s-au dezvoltat, și resursele digitale folosite de acestea s-au mărit, așa că sistemele pe care acestea rulează au trebuit înlocuite sau îmbunătățite. Din fericire, opțiunile disponibile sunt foarte variate, așa că un amator sau pasionat de jocuri video poate alege numeroase platforme de gaming, cu diferite funcții speciale și specificații. 

Întrucât această pasiune se poate dovedi, de multe ori, una costisitoare, în cele ce urmează vom vorbi despre aspectele care trebuie luate în calcul atunci când optezi pentru o consolă de jocuri, însă bugetul tău este unul redus, pentru a putea alege un produs care să-ți permită să te bucuri din plin de această activitate. 

Decide dacă vrei o consolă nouă sau una second-hand

Odată ce ți-ai stabilit bugetul pe care îți dorești să îl aloci cumpărării unei console de jocuri, este necesar să decizi dacă îți dorești un echipament nou sau unul second-hand. În cazul în care bugetul tău nu îți permite să-ți procuri o consolă nouă, ai la dispoziție numeroase oferte de console second-hand dintre care să alegi. 

Atât timp cât sursa din care îți procuri consola este una de încredere și poți verifica dacă produsul are eventuale probleme de funcționare, alegerea unui echipament se poate dovedi o decizie foarte bună, care îți va permite să te bucuri de toate jocurile tale preferate pentru o perioadă îndelungată, economisind bani.   

Descopera AICI o gama variata de 👉CONSOLE PENTRU GAMING 

consola cu buget redus

Stabilește ce tip de consolă îți dorești 

În prezent, există două tipuri de console dintre care să alegi: cele statice, care se conectează la un televizor sau la un monitor, și cele portabile, cu display, acumulator și controllere incluse, pe care le poți folosi oriunde, atât timp cât bateria este încărcată. 

Totuși, înainte de a opta pentru portabilitate, ar trebui să știi că o consolă statică este mult mai puternică, poate oferi o experiență de gaming extrem de reușită și poate fi utilizată și ca un sistem multimedia, cu ajutorul căruia te poți conecta la internet și poți accesa aplicațiile de streaming video și audio. 

Cu toate acestea, alegerea tipului dorit de consolă depinde foarte mult de modul în care o vei utiliza și de experiența de gaming pe care ți-o dorești.

Gasesti AICI 👉CONSOLE PORTABILE DE GAMING 

cum alegi consola de jocuri potrivita

Stabilește care sunt jocurile pe care îți dorești să le joci 

Cu toate că aproape toate jocurile apărute pe piață sunt disponibile pentru majoritatea consolelor, există și anumite titluri exclusive, care sunt produse doar pentru o categorie de console. În cazul în care ești un gamer împătimit, care preferă atât jocurile de tip shooter, cât și pe cele de acțiune, curse sau strategie, un model de consolă Xbox sau PlayStation se poate dovedi alegerea cea mai inspirată. 

Totuși, dacă ai anumite preferințe de jocuri pe care îți dorești cu adevărat să le încerci, este bine să verifici dacă sistemul de gaming pe care ți-l dorești poate rula jocurile tale preferate. De exemplu, majoritatea jocurilor din seria Super Mario sau The legend of Zelda sunt disponibile doar pentru consolele Nintendo, așa că, dacă ești un împătimit al acestor titluri, un sistem de gaming provenit de la producătorul nipon pare a fi alegerea ideală. 

AICI gasesti 👉CONSOLE NINTENDO 

Ține cont de accesorii 

Atunci când îți alegi consola preferată, este important să ții cont și de accesoriile necesare, pentru a te bucura din plin de toate beneficiile pe care aceasta le oferă. Dacă în cazul unei console portabile, precum Nintendo Switch, nu vei avea nevoie de accesorii pentru a o folosi, când vine vorba despre o consolă statică, precum cele produse de Sony sau Microsoft, vei avea nevoie de un televizor la care să o conectezi și, eventual, de o pereche de căști. 

Cu toate că, probabil, ai deja un monitor sau un televizor la care să conectezi consola, în cazul în care bugetul îți permite achiziția unei unități de gaming care poate fi folosită la rezoluția 4K, doar un televizor cu aceeași specificație îți va permite să te bucuri la maximum de experiența pe care consola o poate oferi. 

Gasesti AICI 👉TELEVIZOARE 4K  

tipuri de console

Alege consola cu performanțele potrivite

Cu toate că brandurile de top care produc console de gaming nu sunt numeroase, opțiunile sunt destul de variate, iar performanțele modelelor disponibile pot să difere destul de mult. De regulă, Sony, Microsoft și Nintendo lansează, la fiecare câțiva ani, câte o nouă generație de console, care beneficiază de tehnologii noi și care permit rularea celor mai noi jocuri apărute pe piață. 

Evident, și prețul acestor console va fi unul mai ridicat, așa că, dacă așteptările tale de la unitatea de gaming nu sunt foarte mari și vrei să folosești sistemul doar pentru a juca anumite titluri mai vechi, o consolă dintr-o generație anterioară poate fi o alegere mai inspirată, din punctul de vedere al prețului.

De obicei, prețul unei console tinde să scadă rapid, după ce o nouă generație este lansată, așa că, dacă îți dorești o unitate de gaming accesibilă, este indicat să alegi un produs predecesor generației curente, care se poate ridica la nivelul așteptărilor tale. 

Atunci când te confrunți cu numeroasele modelele disponibile și cu multitudinea de criterii de care să ții cont, alegerea consolei de gaming potrivite pare un proces complex. Totuși, atât timp cât îți vei seta așteptări reale și cunoști scopul în care vei folosi unitatea de gaming, vei reuși să alegi produsul potrivit, în cel mai scurt timp. 

Sursa Foto: Shutterstock