26 ian. 2021, Autor:

Îți dorești să dai startul mișcării, dar nu știi de unde să începi? O pereche de role potrivită poate fi primul pas. Este destul de ușor să înveți să practici acest sport distractiv și, în plus, nu e nevoie să investești foarte mulți bani. Criteriile pe baza cărora trebuie să alegi rolele sunt diverse, de aceea, discutăm despre fiecare în parte, chiar în rândurile următoare.

De ce aspecte merită să ții cont atunci când îți alegi rolele 

Mai întâi, pentru a elimina riscul de a fi dezamăgit de ce achizitionezi și de a alege o pereche de role nepotrivită pentru tine, merită să iei în calcul următoarele criterii: 

 • Mărimea rolelor – evident că vrei ca perechea de role să fie confortabilă: să nu te strângă, dar, în același timp, să îți ofere stabilitatea necesară. De aceea, recomandat este ca, în cazul în care îți cumperi rolele online, verifică dacă mărimea este cea potrivită. Măsoară mai întâi lungimea tălpii piciorului tău. La aceasta, adaugă 5-9 milimetri (0.5 – 1 cm), deoarece ghetele rolelor nu trebuie să stea fixe pe picior și e bine să iei în considerare inclusiv grosimea șosetelor pe care le vei purta;
 • Sistemul de prindere – este important ca rolele să îți ofere cel puțin trei puncte de prindere: în zona gleznei, a vârfului piciorului și, de asemenea, pe mijloc; 
 • Frâna – dacă ești începător sau te afli în etapa în care redescoperi mersul pe role, recomandat este să optezi pentru modelele de role care sunt prevăzute cu frână, situată, de regulă, în spatele piciorului;
 • Diametrul roților – îți va arăta cât de rapide sunt rolele alese. Cu cât diametrul este mai mare, cu atât viteza va fi mai mare. Pe de altă parte, o viteză mai mare înseamnă dificultate în a manevra rolele la viraje. De aceea, pentru copii, sunt indicate rolele ale căror roți au un diametru între 64-76 mm, în timp ce roțile clasice, pentru rolele dedicate adulților, au un diametru de 75-90 mm;
 • Brandul – nu este un criteriu de care să ții cont în mod obligatoriu, însă, dacă dorești să ai role de la un anumit producător de top, Rollerblade, K2, Fila sau Powerslide sunt câteva dintre brandurile renumite.

Dacă ai deja o pereche de role pe care te-ai decis să o vinzi, platforma OLX este locul potrivit în care poți urca oferta ta. Adăugarea unui anunț gratuit pe OLX durează 1 minut și este gratuită. Ai acces la peste 10 milioane de posibili cumpărători. O astfel de ocazie nu trebuie ratată!

Ce pereche de role să alegi – tipuri de role

De asemenea, este important să iei în considerare scopul pentru care vrei să cumperi rolele, deoarece, în funcție de „destinația” lor, ai la dispoziție mai multe tipuri: 

 • Rolele Agressive sunt o alegere bună, dacă vrei să încerci mișcări noi în parcurile de skate sau pe rampă. Le recunoști după roțile cu diametru mic (50-60 mm), construcția specială și cadrul scurt, care le face ușor de manevrat;

tipuri de role

 • Rolele fitness sunt de agrement, ideale pentru plimbările scurte în parcuri. Sunt o opțiune ideală atât pentru începători, cât și pentru cei aflați la nivel mediu sau avansat. Aceste role dispun de o gheată moale și confortabilă, iar diametrul roților poate fi între 78-90 mm; 

Rolele fitness te ajută să dai startul mișcării, indiferent că ești începător sau te afli deja la nivelul avansat. Dacă ești în căutarea unei perechi de role fitness, OLX îți stă la dispoziție cu numeroase oferte prietenoase. Vezi AICI oferte de role fitness disponibile pentru tine.

role fitness

 • Role freestyle – acest tip de role oferă, în primul rând, stabilitate foarte bună, au un grad de rezistență crescut, motiv pentru care sunt potrivite persoanelor care merg destul de mult timp pe role ori vor să exerseze diferite mișcări de dans sau alte acrobatii pe role.
 • Rolele Speed sunt dedicate pasionaților de viteză. De regulă, roțile au o dimensiune de peste 100 de mm, ceea ce le face destul de rapide, dar și dificil de manevrat de către începători.

Descopera pe site-ul OLX toate ofertele disponibile pentru Role Speed

 • Rolele quad reprezintă acel model vechi de tipul patine cu rotile, cu două roți dispuse în părțile laterale ale tălpii. Avantajul lor este că oferă mai multă stabilitate decât celelalte tipuri, astfel că, dacă ești începător, poți alege un astfel de model. Rolele quad te ajută să îți menții echilibrul, astfel că poți învăța mult mai ușor. 

Sigure, stabile și cu un design vintage, rolele quad sunt o alegere ideală pentru orice începător. Dacă ești în căutare de role quad, vizitează ofertele disponibile pe OLX și alege ce ți se potrivește. 

role pentru copii

 • Rolele dedicate juniorilor – desigur că acestea au roți mai moi și mai mici, cu diametru între 64 și 76 mm și pot fi atât în stil patine cu rotile, cât și clasice, cu roți dispuse pe o singură linie.  

O plimbare cu rolele în parc poate aduce numeroase beneficii. Îți tonifici silueta și îți menții sănătatea, ca să nu mai vorbim de faptul că te ajută să ai un tonus mental mai bun. Indiferent că te-ai decis să schimbi rolele vechi sau să îți cumperi prima ta pereche, ține cont de recomandările anterioare și, în cel mai scurt timp, vei găsi perechea de role potrivită.

Sursa foto: Shutterstock