11 Jan 2021, Autor:

Dacă ai un apartament pe care îți dorești să-l închiriezi, probabil că te-ai gândit până acum la toate metodele prin care să-i găsești cât mai rapid un chiriaș. Conceperea unui anunt de inchiriere cât mai atractiv, realizarea unor fotografii care să scoată în evidență punctele forte ale locuinței sau contactarea prietenilor pentru a distribui anunțul tău de închiriere sunt metode bune prin care să găsești rapid un nou rezident pentru imobilul tău, însă, pentru început, ar trebui să te concentrezi pe amenajarea optimă a locuinței. 

Dacă îți dorești ca apartamentul să arate ca un loc cu adevărat primitor, fără a investi o mică avere cu obiectele de amenajare, este necesar să fii bine organizat, să îmbini într-un mod cât mai eficient funcționalul cu esteticul și să procuri toate obiectele necesare dintr-un loc ce oferă un raport calitate-preț cât mai bun. 

În cele ce urmează, îți oferim o serie de sfaturi care te vor ajuta să amenajezi, cu un buget cât mai redus, o locuință pe care urmează să o dai spre închiriere.

Ghidează-te după punctele forte ale locuinței
Adresează-te unor categorii vaste de chiriași
Ține cont de astept
Amenajează locuința în funcție de publicul țintă

Ghidează-te după punctele forte ale locuinței

Înainte de a pune la punct un plan de amenajare, este indicat să observi, cu atenție, întregul spațiu al imobilului și să descoperi toate calitățile acestuia. Dacă, de exemplu, bucătăria este una mică, însă constați că holul oferă suficient spațiu, poți alege să folosești acest loc pentru amplasarea mașinii de spălat. De asemenea, dacă lumina naturală ce pătrunde în dormitor este mai intensă decât în restul casei, poți alege să schimbi scopul camerei și să o transformi în living. 

După același principiu trebuie să te ghidezi și când alegi elementele de interior. Raportează-te atât la spațiul disponibil, cât și la modul în care acesta este organizat și profită de fiecare metru pătrat liber pentru a integra un aparat electrocasnic sau o piesă de mobilier. De exemplu, un colț al apartamentului care pare a fi inutil poate fi transformat într-un loc destinat relaxării, în care poți integra un fotoliu confortabil și o măsuță de cafea. 

În acest mod, timpul petrecut cu identificarea unor soluții optime va fi mult mai scurt, iar sumele cheltuite pe parcursul acestui proces vor fi mai mici. 

AICI gasesti categoria noastra de 👉MASUTE DE CAFEA 

cum amenajezi locuinta de inchiriat

Adresează-te unor categorii vaste de chiriași

Probabil că ai propriile gusturi și preferințe în ceea ce privește amenajarea unui apartament, iar dacă ar fi necesar să concepi un plan pentru mobilarea și utilarea spațiului interior, ai putea duce această sarcină la bun sfârșit într-un timp foarte scurt. Totuși, atunci când vine vorba despre amenajarea unei locuințe pe care urmează să o închiriezi, este necesar să te delimitezi de propriile preferințe și să înțelegi că persoana care urmează să închirieze locuința poate avea gusturi diferite de ale tale. 

Cu toate că nu există o metodă prin care să poți anticipa preferințele viitorului tău chiriaș, ai opțiunea de a amenaja apartamentul într-un mod cât mai flexibil, astfel încât să se adresezi mai multor categorii de persoane. De exemplu, în locul unui mobilier masiv, amplasat în living, poți opta pentru minimalism și integra piese discrete, care ocupă mai puțin spațiu, fără a afecta funcționalitatea. De asemenea, poți renunța la ideea de a mobila bucătăria cu un colțar generos și alege, în schimb, o canapea modulară, care poate fi personalizată în funcție de preferințele chiriașului. Surprinzător, alegerea unor piese de mobilier personalizabile nu doar că va crește șansa de a găsi mai repede o persoană interesată de închirierea locuinței tale, dar va presupune și costuri de achiziție mai mici. 

AICI gasesti categoria noastra de 👉CANAPELE MODULARE 

locuinta de inchiriat amenajare

Ține cont de aspect

Atunci când amenajezi o locuință pe care urmează să o închiriezi, vei avea tendința de a te concentra pe latura funcțională a lucrurilor și de a te asigura că atât piesele de mobilier, cât și aparatele electrocasnice alese sunt suficiente pentru a asigura chiriașului toate condițiile de care are nevoie pentru o experiență cât mai plăcută de locuit. Deși această abordare este foarte bună, iar o locuință dotată corespunzător își va găsi mult mai rapid un nou rezident, este important să te concentrezi, în aceeași măsură, și pe aspectul general al imobilului. 

În prezent, anunțurile de închirieri locuințe de pe site-urile specializate sunt numeroase, iar dacă îți dorești ca imobilul tău să se diferențieze de celelalte, este necesar să te concentrezi pe aspectul interiorului. Când vine vorba despre alegerea unui stil estetic potrivit locuinței, poți ține cont de propriile preferințe, însă la fel ca în cazul alegerii pieselor de mobilier, este necesar să ai o abordare cât mai generală, care să fie pe plac unor categorii cât mai ample de persoane. 

Evită culorile stridente, decorațiunile extravagante și ornamentele care pot avea anumite conotații nepotrivite și optează pentru piese elegante, neutre, cu bun-gust și care să transforme locuința într-una cu adevărat primitoare. O idee foarte bună de stil de amenajare a unui imobil destinat închirierii este cel scandinav, care se remarcă prin liniile fine, interioarele luminoase și obiectele decorative discrete. 

Vezi AICI categoria noastra de 👉ORNAMENTE PENTRU LOCUINTA  

amenajarea locuinte de inchiriat in functie de publicul tinta

Amenajează locuința în funcție de publicul țintă

Înainte de a începe amenajarea locuinței pe care urmează să o închiriezi, este necesar să creezi un profil general al persoanelor care ar putea fi interesate de aceasta. De exemplu, dacă ai un apartament de patru camere, situat în apropierea unui mare centru universitar, atunci, cel mai probabil, acesta va fi preferat de studenți, care vor alege să împartă chiria cu alți colegi. Atunci când ai stabilit acest lucru, este indicat să amenajezi apartamentul în consecință și să transformi trei dintre camere în spații dotate cu pat și un loc de studiu, iar pe cea de-a patra într-un spațiu comun, cu un televizor mare și toate dotările necesare celor 4-5 persoane care își vor petrece serile acolo. 

AICI gasesti categoria noastra de 👉TELEVIZOARE LED 

În schimb, dacă locuința este situată într-o zonă rezidențială, liniștită și înconjurată de natură și de parcuri, aceasta va fi preferată de cuplurile cu un copil mic, care își doresc să evadeze din aglomerația din oraș. În aceste condiții, este necesar să transformi locuința într-una care se adresează unei tinere familii și să amenajezi un dormitor primitor, dotat cu un dressing sau un dulap încăpător și cu un pat matrimonial, un living cât mai primitor și o cameră care poate fi transformată ușor într-un loc destinat celui mic. 

Această abordare te va ajuta să găsești mult mai rapid chiriași pentru locuința ta și să eviți cheltuielile inutile cu obiecte de care viitorii locatari nu vor avea nevoie. 

Cu toate că amenajarea unei locuințe ce urmează să fie închiriată presupune o investiție de timp și de bani, faptul că vei găsi rapid un chiriaș bucuros să locuiască în aceasta va compensa în totalitate eforturile tale și te va ajuta să-ți exploatezi imobilul la adevărata sa valoare. 

Sursa Foto: Shutterstock