12 Feb 2020, Autor:

Dacă te numeri printre persoanele care dedică a doua lună din an iubirii și persoanei dragi, știi deja că zilele de 14 și 24 februarie nu pot trece „nedecorate” cu inimioare, lumânări parfumate și cadouri dulci. Atât Valentine’s Day, cât și Dragobetele, sunt momente potrivite pentru a readuce puțin romantism în viața de cuplu, așa că decorațiunile tematice sunt binevenite în locuința oricărui îndrăgostit. Cu ajutorul lor poți da viață unei atmosfere calde, demne de poveștile de iubire. Află, în continuare, care sunt trucurile prin care poți să îți decorezi locuința în stil romantic, de Valentine’s Day.

Alege spațiul pe care vrei să îl decorezi

Decorațiunile de Valentine’s Day sunt drăguțe și apreciate de multe persoane, dar, ca orice lucru, „ce este prea mult strică”. Dacă aranjamentele sunt „aruncate” fără noimă peste tot prin casă, decorul devine obositor și își pierde din farmec. Așa că ideal este să alegi câteva locuri pe care să le dedici acestei zile. De exemplu, poți reașeza puțin lucrurile din living, împărțind spațiul în cateva „puncte cheie”: 

  • canapeaua și locul din jurul ei le poți transforma într-un colț romantic pentru relaxare;
  • măsuța de cafea din mijlocul sufrageriei o poți înlocui cu o pătură pentru picnic;
  • dacă spațiul îți permite, lasă un perete gol și proiectează pe el un film romantic sau imagini și filmulețe cu voi doi.

Folosește flori și perne decorative pentru colțul vostru romantic

Decor romantic de Valentine's Day

Ca seara să înceapă într-o notă relaxantă și plăcută, ar fi ideal ca în living să existe un colț în care să vă bucurați de liniște și să petreceți timp, înainte sau după cină. Poți transforma canapeaua într-un spațiu zen, dar și romantic. Folosește perne decorative confortabile, pături pufoase, iar spațiul din jurul ei decorează-l cu câteva vaze cu flori proaspete, colorate, petale de trandafiri sau plante de apartament, care vor aduce acel „vibe” plăcut al spațiilor verzi. 

Creează o lumină difuză folosind lumânări parfumate și instalații

Colt romantic

În magazinele dedicate decorațiunilor pentru casă și chiar pe site-ul OLX găsești tot felul de modele de instalatii luminoase, atât pentru interior, cât și pentru amenajarea grădinilor. Le poți găsi la prețuri mai mult decât accesibile, ce pot începe chiar de la 10-15 lei bucata. Alege 3-4 astfel de instalații și așază-le strategic, pentru a marca zonele importante din living: zona în care vă relaxați, locul în care veți lua cina, colțul vostru romantic. De asemenea, pentru a obține o lumină difuză,  poți folosi și lumânări parfumate.  

Pentru mai multă inspirație, poți citi și articolul: Cum sa faci lampi din obiecte reciclate

Construiește un colaj din cele mai reușite fotografii făcute împreună

Tot cu ajutorul unei astfel de instalații poți amenaja un panou pe care să pui cele mai reușite fotografii cu voi și câteva mesaje de dragoste scrise pe bilețele colorate. Achiziționează un panou din plută, printează zece fotografii cu voi și, apoi, alege câteva cartoane colorate pe care să notezi care sunt motivele pentru care îți iubești partenerul/partenera. Imaginile și bilețelele așază-le în formă de inimioară și agață-le cu ajutorul unor piuneze colorate pe panoul de plută. Cu ajutorul instalației luminoase și al câtorva bolduri de susținere, înconjoară inimioara și pune panoul undeva la vedere. În final, poți dărui partenerului/partenerei colajul făcut de tine să îl păstreze ca amintire a acestei zile.

Amenajează un picnic în sufragerie

Picnic in sufragerie

Cinele romantice, organizate acasă, au și mai mult farmec atunci când sunt pregătite altfel decât în modul clasic, stând la masă, la fel ca la sărbătorile de Paște sau Crăciun. Pentru a crea o atmosferă lejeră și jucăușă, puteți organiza un fel de picnic, chiar în livingul vostru. Pentru aceasta, aveți nevoie de o pătură, câteva perne decorative pe care să stați confortabil, un coș pentru picnic, farfurii și tacâmuri speciale pentru Valentine’s Day și un meniu ușor. Puteți alege câteva gustări pe care să le savurați în timp ce faceți un top al celor mai frumoase amintiri pe care le aveți împreună. Puteți discuta despre realizările avute în ultimul an, ce v-ar plăcea să faceți pe viitor, în ce destinații ați vrea să mergeți împreună. 

Transformă casa într-un minicinema

Transforma casa intr-un minicinema

Dacă vă înscrieți pe lista cinefililor adevărați, înseamnă că seara de Valentine’s Day nu poate trece fără să urmăriți unul dintre filmele clasate în topul celor mai romantice capodopere. The Notebook, Casablanca, The Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Gone with the wind, The theory of everything sunt, cu siguranță, câteva dintre sugestiile care vă surâd. Puteți alege să le vedeți pe un ecran mare (dacă aveți unul), cu tehnologie 4K sau să achiziționați un videoproiector și să transformați casa într-un minicinema. Nu aveți neapărat nevoie de un ecran special, filmul poate fi proiectat și pe unul dintre pereți sau pe o pânză albă.  

Ascunde inimioare cu mesaje de dragoste prin casă

Pentru ca decorul să fie complet, poți pune la cale și o mică surpriză. Pregătește 30 de bilețele colorate, în formă de inimă, notează pe ele motivele pentru care îți este dragă persona alături de care petreci acest Valentine’s Day și ascunde-le în cele mai neașteptate locuri. Pe oglinda din baie, în sertarul cu tacâmuri, sub pernă, în dormitor, pe preșul de la intrare, lângă periuțele de dinți, pe geamul din bucătărie și în oricare loc din casă unde pot fi observate ușor, dar și în cele la care nu s-ar aștepta. Le poți numerota și îi poți spune că provocarea este să le găsească pe toate cele 30. Pe acelea pe care nu le descoperă în această zi, le poate găsi în perioada care urmează.

Cu puțină inspirație, cu un strop de creativitate și punând în aplicare toate aceste idei, cu siguranță vei reuși să creezi un decor demn de poveștile de dragoste.

Sursa foto: Shutterstock