01 Jul 2020, Autor:

Ziare și reviste vechi, haine pe care nu le mai porți, CD-uri și discuri, toate pot fi transformate în veritabile genți. Avantajul lor este că aduc o notă de creativitate, originalitate și unicitate oricărui purtător. În plus, satisfacția este cu atât mai mare atunci când le creezi chiar tu, de la zero. Cu răbdare, pasiune și câteva instrumente pe care le găsești prin casă, din mâinile tale pot să iasă niște genți surprinzătoare. Dacă te tentează această idee și îți place să cochetezi cu domeniul DIY, avem pentru tine câteva surse de inspirație. 

Geantă din ambalaje, reviste, hârtie 

Dacă ai prin casă câteva ziare sau reviste vechi, nu le arunca, pentru că le poți transforma în niște genți originale. Ai nevoie de răbdare, puțină îndemânare și câteva materiale pe care mulți dintre noi le avem deja acasă:

  • O foarfecă sau cuter; 
  • Scoci; 
  • Pix;
  • Riglă;
  • O bucată de carton;
  • Ac de cusut și ață;
  • Un fermoar.

Pentru început, ca să îți fie mai ușor, îți poți face un șablon din carton, cu dimensiuni de 15 cm lungime și 7 centimetri lățime. Folosind acest șablon, decupează toate paginile din revistă, apoi, pe fiecare dreptunghi obținut, pune scoci pe ambele părți. Acesta trebuie să fie unul destul de lat și rolul lui este de a asigura impermeabilitate și o rezistență mai bună genții. Următorul pas presupune să împăturești fiecare dreptunghi astfel: așază-l cu partea care vrei să se vadă pe geantă în jos, pliază-l pe jumătatea lățimii, apoi partea de jos rămasă după înjumătățire pliaz-o o dată, la fel și partea de sus. Ai obținut, astfel, o fâșie de 15 cm lungime și aproximativ 1,75 cm lățime. Îndoaie fâșia pe jumătatea lungimii sale de două ori, apoi pliază o dată fiecare parte, la fel cum ai făcut anterior (doar că pe lungime). În felul acesta, ai o piesă din „puzzle-ul” tău 3D care, în final, va deveni o poșetă chic. Repetă acest pas cu toate dreptunghiurile decupate din revistă. Când ai suficiente piese, poți începe să le împletești. Vei vedea că fiecare piesă are două părți duble, care formează două orificii. În acestea trebuie să introduci capetele pliate ale următoarei piese. Îmbină piesele până când creația ta începe să prindă formă. De regulă, pentru o geantă de 30×20 cm, ai nevoie de aproximativ 300 de piese. Și de timp și răbdare pentru a le împleti. Când obții forma dorită, poți atașa un fermoar, pe care să îl coși folosind un ac simplu și ață de culoarea fermoarului. Astfel, vei crea o gentuță care cu siguranță va atrage multe laude. 

Geantă din jeanși vechi

geanta din jeansi vechi

Dacă în cazul genților făcute din reviste reciclabile există anumiți pași pentru a obține rezultatul dorit, în cazul celor create din blugi vechi, ai libertatea de a-ți pune imaginația la treabă așa cum vrei tu. Există numeroase modele care te pot inspira și pe care le poți improviza după bunul plac. Tot ce ai nevoie este să aduni blugii pe care nu îi mai porți, apoi să găsești un design de geantă care ți se potrivește și pe care l-ai putea crea din materialele avute la dispoziție. Desigur că munca va fi mult mai ușoară dacă ai o mașină de cusut, care să îți permită să țeși rapid fermoarul genții, buzunarele sau alte detalii. În cazul în care te gândești să investești într-un astfel de produs, poți studia ofertele disponibile pe site-ul nostru. Avantajul este că aici găsești produse pe toate gusturile, dar și pentru toate buzunarele, așa că poți filtra ușor anunțurile în funcție de așteptările și nevoile tale. 

Vezi aici toate ofertele noastre pentru masini de cusut la preturi accesibile

Acesta poate fi și un prim pas către viitorul tău business. Dacă observi că ai multe idei de astfel de creații și te încadrezi de minune în postul de „designer de produs”, poți transforma acest talent și într-o afacere. Gențile create de tine le poți vinde prin intermediul rețelelor de socializare sau prin prieteni, oameni apropiați ori chiar pe site-ul nostru. 

Dacă ai o afacere nouă despre care vrei să afle toată lumea, fă-ți cont pe OLX.ro, povestește-ne despre ea și conectează-te cu mii de cumpărători din întreaga țară! Nu uita să îți promovezi produsele prin anunțuri, astfel încât veștile bune să ajungă mai repede la publicul tău.

Genți din discuri și CD-uri vechi, zgâriate 

geanta din discuri

Dacă ai prin casă discuri deteriorate, zgâriate sau chiar CD-uri care nu mai funcționează, le poți reutiliza. Gențile din discuri vechi sunt, poate, printre cele mai atrăgătoare și geniale idei de creații făcute din obiecte vechi, reciclabile. Există mai multe modele pe care le poți pune în practică. Poți începe prin crearea unei genți mai mari din piele albă, crem, bej sau orice altă nuanță deschisă și pe părțile laterale ale acesteia poți lipi sau atașa, cu ajutorul unor capse, câte un vinyl. 

Vezi aici toate ofertele noastre pentru CD-uri si vinyl-uri 

De asemenea, din vinyl-uri poți obține o geantă perfect rotundă. Folosește discurile pentru două dintre părțile laterale ale genții și unește-le cu ajutorul unui material mai solid, rezistent, cum ar fi cel de jeans, piele, apoi aplică un fermoar în partea de sus a genții. 

Așadar, ești pregătit să-ți exersezi creativitatea? Încearcă oricare dintre cele trei idei și, în felul acesta, vei recicla obiectele vechi și, în același timp, îți vei îmbogăți colecția de genți originale. 

Sursa foto: Shutterstock