11 May 2021, Autor:

Sezonul cald este ideal pentru amatorii de exerciții fizice, dar și pentru cei care practică în mod activ un sport de exterior. Indiferent de categoria din care faci parte, poți profita de avantajele și beneficiile activității fizice întreprinse în aer liber, în special după un an greu și stresant, din cauza măsurilor stricte impuse. Echipamentul este unul dintre elementele de bază în cadrul oricărui sport, iar dacă ești pasionat de volei, investiția pe care o faci poate deveni considerabilă. Este important să te dedici cu adevărat acestei pasiuni, odată ce scoți din buzunar o sumă semnificativă pentru toate accesoriile. Ți-am pregătit un mic ghid cu sfaturi care te vor ajuta să faci o investiție smart, atunci când achiziționezi echipamentul pentru volei:

Stabilește un buget și respectă-l

Înainte de a face orice investiție sau cheltuială mai mare, bugetul este primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare. Acesta te va ajuta să nu sari calul, când vine vorba de aspectul financiar al pasiunilor tale, și să nu regreți ulterior. Documentează-te online despre prețurile echipamentelor de volei, dar ține cont de toate cele necesare. În funcție de media acestora, pune-ți deoparte banii pe care vrei să-i cheltui. Suma va varia și în funcție de nivelul tău și posibilitățile pe care le ai, când faci planul de achiziționare.

Descopera 👉 toate anunturile de ECHIPAMENTE VOLEI de pe OLX.ro

De ce echipamente vei avea nevoie

Acestea sunt piesele esențiale din echipamentul de volei:

Minge solidă

Mingea este esențială în arsenalul oricărui pasionat de volei, iar experții recomandă o minge cât mai solidă, dar care nu provoacă dureri atunci când este lovită. Dacă joci volei mai mult în interior, o minge de piele este potrivită, dar pentru meciurile în aer liber, se recomandă o minge din piele sintetică.

Incaltaminte volei

Orteză de gleznă

Echipamentul pentru volei trebuie să te protejeze de posibile accidentări, iar printre cele mai des întâlnite se numără luxația gleznei. Pentru a te bucura de stabilitate și siguranță, investește într-o orteză de gleznă de calitate, în special dacă vei practica voleiul de la un nivel intermediar în sus.

Genunchiere

Protejarea genunchilor este de maximă importanță în volei, iar genunchierele trebuie alese în funcție de pricepere și vârstă. Pentru tinerii începători, este recomandat să se folosească genunchiere mai groase, deoarece ei nu sunt încă obișnuiți să fugă și să se aplece prea mult după minge. Pentru jucătorii mai în vârstă, genunchierele subțiri și mai moi vor oferi protecție, dar și libertate de mișcare. Acestea protejează genunchii de răni, julituri sau vânătăi.

Încălțăminte potrivită

La fel ca în orice sport, voleiul necesită un anumit tip de încălțăminte, pentru a putea da randament ca jucător. De asemenea, aceasta trebuie să te protejeze împotriva accidentărilor care se pot produce când aluneci, de exemplu. Pantofii sport pentru volei au talpa gumoasă, împiedicând alunecarea, atunci când joci în sala de sport, și partea din față a tălpii mai groasă, pentru a proteja picioarele în urma săriturilor repetate. Alege încălțăminte din piele, cu călcâi jos, și bucură-te de libertatea de mișcare.

Geantă pentru echipament

Orice sportiv care se respectă are și o geantă potrivită pentru echipamentul pe care trebuie să-l care la fiecare antrenament sau sesiune de volei cu prietenii. Investește într-o geantă încăpătoare, în care poți include haine, încălțăminte și restul accesoriilor necesare.

Șosete

Voleiul implică mișcare continuă a picioarelor, iar șosetele au un rol important în prevenirea bătăturilor și a rănilor. Mulți jucători poartă chiar două perechi de șosete, pentru a evita aceste neplăceri, care pot duce la incapacitatea de a mai juca la un nivel înalt, până la vindecare. Alege un material gros, de calitate, și asigură-te că șosetele ți se potrivesc perfect.

Vezi 👉 oferta de produse pentru VOLEI, vandute pe OLX.ro

Cunoaște-ți abilitățile și scopurile

Abilitățile pe care le dovedești în practicarea unui sport te vor influența în decizia finală legată de investiția pe care ești dispus să o faci. Un sportiv de performanță poate cheltui sume mai mari pe cele mai bune echipamente, materiale și accesorii pentru volei, dar dacă ești amator și îți place doar să faci mișcare alături de prietenii tăi, poți chiar să optezi pentru variante second-hand. În special în ceea ce privește mingile sau încălțămintea pentru volei, primii pași pe care îi faci, când descoperi acest sport, pot fi mai modești.

Siguranța și confortul sunt la fel de importante, dar, dacă nu dispui de un buget suficient de mare, există și soluții pentru începătorii care dezvoltă o nouă pasiune pentru acest sport. Dacă scopul final este să avansezi și să faci performanță, economisirea pentru o investiție mai mare este cea mai bună soluție. Nu trebuie să faci compromisuri prea mari, însă, până când descoperi ceea ce te atrage cu adevărat la acest sport, optează pentru variante prietenoase cu buzunarul tău.

Echipament volei

Ține cont de brand

În general, brandurile mari folosesc materiale de calitate și comercializează echipamente dedicate unui sport anume. De aceea, este necesar să urmărești și să te interesezi care sunt brandurile și colecțiile care se adresează voleiului și care creează echipamentul potrivit pentru tine. Chiar dacă există și situații în care brandul nu reprezintă calitatea, de cele mai multe ori, te vei bucura de un echipament de rang înalt, dacă alegi un brand de renume. De asemenea, atunci când vrei să-l vinzi și să investești în ceva mai performant, vei avea mai multe șanse de a găsi cumpărători cât mai repede.

Gaseste 👉 produsele de care ai nevoie pentru acest sezon, in categoria SPORT, TIMP LIBER SI ARTA, pe OLX

Nu face compromisuri, când vine vorba de calitate, și adaptează-ți de la început bugetul, pentru a profita de cele mai bune și potrivite produse din cadrul echipamentului pentru volei. În timp, poți decide dacă îți dorești cu adevărat să faci performanță sau dacă vrei să te menții în formă, cu ajutorul acestui sport, alături de prieteni și familie, dar investiția pentru echipament te va ajuta să ai cele mai bune rezultate. Nu uita și de cât de importantă este protecția pe care ți-o oferă echipamentul, când joci volei – lucru care face și mai utilă atenția la alegerea unui brand de renume.

Echipamentul pentru volei este o investiție care merită, în special dacă ai un plan serios de a deveni mai bun la acest sport. Fă-ți un buget potrivit pentru pasiunea ta și pregătește-te pentru noile provocări!

Sursa foto: Shutterstock.com