18 Jun 2021, Autor:

Perioada sarcinii este specială pentru orice femeie, dar ea poate veni cu multe provocări, mai ales pentru cele care trec pentru prima oară prin această experienţă. Una dintre problemele recurente cu care se confruntă gravidele se referă la adaptarea la o nouă imagine a propriului corp, chiar şi în condiţiile în care sarcina este o situaţie temporară. Multe femei însărcinate se simt nemulțumite de aspectul lor şi complet neatrăgătoare. Chiar dacă, în zona modificărilor corporale, nu se poate face nimic, în ceea ce priveşte stilul pe perioada sarcinii, sunt multe aspecte care pot fi îmbunătăţite. Pentru a te putea bucura din plin de aceste luni speciale din viaţa ta, este important să te simţi comod, în primul rând, dar şi feminină şi atrăgătoare. Nu ştii exact de unde să începi? Îţi venim în ajutor cu câteva sugestii la îndemână.

Cum îţi construieşti garderoba de gravidă

În primul rând, renunţă din start la ideea de a investi foarte mulți bani în hainele pentru perioada sarcinii. Cel mai probabil, nu o să le mai foloseşti după, decât dacă vrei să mai cheltui alte sume semnificative pe transformarea lor. În plus, nu ai nevoie de piese de lux ca să fii o gravidă cool, ci doar de puţină creativitate şi răbdare, pentru a descoperi ce ţi se potriveşte cel mai bine. O opţiune foarte practică este să îţi cumperi o parte din hainele de gravida la mâna a doua, dat fiind că majoritatea sunt într-o stare impecabilă.

În al doilea rând, este recomandat să alegi piese versatile, pe care le poţi purta în diferite combinaţii, creând o varietate de ţinute adecvate necesităţilor tale. Rochiile sunt considerate foarte comode, în orice caz, mult mai lejere decât pantalonii. Atunci când faci cumpărături online sau în magazine, o idee bună ar fi să alegi modelele pe care le-ai cumpăra şi dacă nu ai fi gravidă, evident, într-o mărime mai mare. Acest lucru te va ajuta să te simţi tu însăţi, într-o perioadă cu multe schimbări.

O pereche de jeansi de gravidă ar putea fi foarte utilă, mai ales dacă perioada sarcinii coincide cu sezonul rece. Modelele dedicate femeilor însărcinate sunt, de obicei, dintr-un material mai curând elastic, cu o inserţie specială de bumbac în zona burtii, astfel încât să-i poţi purta o perioadă mai îndelungată.

Cămăşile şi bluzele cu talie empire sunt, de asemenea, alegeri excelente şi, în plus, le poţi purta şi după naştere. De asemenea, te poţi orienta şi către fuste din materiale elastice, care pot fi purtate cu cămăşi sau tricouri subţiri, vara, ori cu pulovere călduroase, iarna.

O colecţie capsulă, care te va ajuta să te simţi stylish, dar şi comod, ar trebui să includă câteva rochii, chiar şi una de seara, dacă ai evenimente speciale la care vrei să participi, una sau două perechi de jeansi şi oricât de multe bluze, tricouri şi cămăşi îţi doreşti.

O atenţie deosebită trebuie acordată încălţărilor. În perioada sarcinii, majoritatea femeilor ajung să poarte unul sau două numere în plus, aşa că ia acest aspect în considerare, mai ales atunci când comanzi de pe internet.

Acordă o atenţie specială şi accesoriilor. Colierele, brăţările, eşarfele, pălăriile îţi pot transforma ţinuta, transformând-o în una mai feminină şi mai interesantă.

În ultimul rând, dar nu mai puţin important, pe perioada sarcinii, ar fi bine să fii atentă la materiale. Optează pentru cele naturale, cum sunt bumbacul, inul, lâna sau casmirul. Nu numai că te vor ajuta să te simţi cât de confortabil se poate, dar îţi vor lăsa pielea să respire.

Garderoba de gravida

De unde îţi iei hainele de gravidă

Din ce în ce mai multe branduri propun colecţii speciale pentru femeile însărcinate, deci oferta de pe piaţă este generoasă. Cu toate acestea, multe femei se întreabă dacă merită să facă investiţii serioase, doar pentru a purta hainele respective câteva luni.

Răspunsul la această dilemă îţi aparţine, dar trebuie să ştii că hainele la mâna a doua sunt o opțiune viabilă. Nu numai că ajuţi la fenomenul de reciclare a hainelor, dar pe OLX poţi găsi piese vestimentare de o excelentă calitate, la un preţ avantajos. Pe unele dintre ele le poţi purta chiar şi după sarcină, mai ales dacă îţi plac hainele oversize.

Reciclare

După naştere, este posibil să mai ai nevoie de hainele comode, folosite în timpul sarcinii, cel puţin câteva săptămâni, aşa că nu te grăbi să scapi de ele. Dacă eşti sigură că nu îţi mai doreşti o altă sarcină, caz în care le poţi păstra pe cele în care te-ai simţit cel mai bine, poţi să le transformi în altceva. Le poţi folosi pentru a face jucării pentru cel mic, pentru a redecora pernuţele scaunelor de bucătărie sau pentru a face un patchwork.

Dacă ştii o croitoreasă pricepută şi consideri că preţul este unul accesibil pentru tine, poţi transforma o parte din hainele purtate în timpul sarcinii în diferite alte obiecte vestimentare. De exemplu, dintr-un sarafan poţi obţine, destul de simplu, o fustă simpatică.

Doneaza sau vinde haine de gravida

Donează sau vinde hainele de gravidă

Din nefericire, multe femei din medii defavorizate nu au posibilitatea să-şi achiziționeze haine pentru sarcină. Există diferite organizaţii de caritate, care primesc cu bucurie astfel de haine speciale pentru femeile fără posibilităţi financiare, aşa că, dacă te-ai decis că nu mai ai nevoie de ale tale, le poţi dona. Poţi, de asemenea, face donaţii şi prin intermediul OLX.

Dacă ai piese mai deosebite din perioada sarcinii, de exemplu, o rochie de seară, poate una de mireasă sau un palton de brand, le poţi vinde pe OLX, ajutând o altă mămică să aibă o garderobă şic și confortabilă.

În ultimii ani, moda pentru femeile însărcinate a evoluat foarte mult şi poţi găsi numeroase surse de inspiraţie pentru a-ţi crea propriul stil. Cu toate acestea, nu uita că aspectul cel mai important este confortul. Hainele de calitate, alese cu bun gust, te vor ajuta să treci prin această etapă a vieţii, simţindu-te comod şi feminină, în acelaşi timp.

Sursă foto: Pexels.com