16 Nov 2022, Autor:

Să recunoaștem realitatea: cheltuim prea mult cumpărând gadgeturi și telefoane mobile. Singurul motiv pentru care suntem forțați să facem acest lucru este că oamenii din jurul nostru, inclusiv noi înșine, se bazează prea mult pe tehnologie. Deocamdată, este o necesitate să fii la curent cu apariția noilor tehnologii. Aceasta ne influențează să continuăm să cumpărăm și să cheltuim mult pe gadgeturi.

Faptele menționate mai sus nu sunt surprinzătoare. Unii oameni se bazează mai mult pe alegerea telefoanelor nou lansate, în timp ce alții sunt înclinați să-și economisească banii câștigați cu greu, în funcție de cumpărarea de telefoane recondiționate sau second-hand.

Digitalizarea ne-a afectat pe toți, lăsându-ne strâns legați de a ne menține standardele, cumpărând cea mai recentă versiune a oricărui gadget.

Ce Sunt Telefoanele Recondiționate?

Telefoanele recondiționate sunt dispozitive trimise înapoi producătorului din cauza anumitor probleme din cadrul gadgetului. Dezvăluind misterul aici, nu toate unitățile sunt considerate ca fiind deteriorate sau recondiționate. Unele dintre astfel de dispozitive sunt returnate doar pentru că proprietarul a vrut să pună mâna pe altceva. Indiferent de motivul pentru care telefonul mobil a fost trimis înapoi proprietarului, acesta va fi recondiționat înainte de a fi scos din nou la vânzare.

Cauți un telefon nou? OLX Renew

Ce Sunt Telefoanele Second-hand?

Cu toții cunoaștem bine termenul „second-hand”. Aceste produse/smartphone-uri sunt un simbol clar a ceea ce numim „pre-deținut”. Diferența majoră dintre un telefon recondiționat și un telefon second-hand este că nu știi cu adevărat dacă telefonul este inspectat temeinic sau certificat.

În plus, telefoanele second-hand par a fi expuse unui risc mai mare. Înainte de a cumpăra, trebuie să arunci o privire asupra garanțiilor oferite în prealabil.

Trebuie să te uiți la starea și la valabilitatea garanției pentru a evita un risc potențial de cost. Deși telefoanele second-hand s-au dovedit a fi rentabile, pur și simplu plătești pentru a primi ceva verificând funcționalitatea.

Telefoane Recondiționate Vs Second-hand

Știai? Când telefoanele recondiționate sunt vândute, acestea conduc întotdeauna cu calitatea lor. Listat în conformitate cu Legea privind protecția datelor, telefonul recondiționat este curățat din interior (date interne) înainte de a fi vândut. Dacă ești confuz dacă să cauți un telefon recondiționat sau unul second-hand, să le comparăm pe cele două, ca să iei o alegere mai înțeleaptă.

Avantajele Achiziționării Unui Telefon Recondiționat:

 • Un telefon recondiționat este destul de accesibil și funcționează mai bine.
 • Cumpărarea directă a unui astfel de telefon clasificat va explica faptul că nu ești blocat în niciun contract costisitor.
 • Un telefon recondiționat este sănătos pentru mediu.
 • Vei avea o garanție înnăscută cu un telefon recondiționat. Când compari același lucru cu telefoanele second-hand, trebuie să ai în vedere dacă oferă și o garanție.
 • Deși toate telefoanele recondiționate sunt supuse unei verificări de calitate și a unei introspecții complete înainte de a fi vândute, asigură-te că verifici aceleași lucruri înainte de a cumpăra.

Spre deosebire de achiziționarea unui telefon de la un vânzător privat, dacă iei un telefon recondiționat de la un vânzător pe internet, ești protejat de Legea privind drepturile consumatorilor.

Avantajele Achiziționării Unui Telefon Second-hand:

 • Chiar dacă iei un telefon de gamă medie, adică un telefon vechi de 2 ani, poți totuși să răsfoiești prin funcții interesante și palpitante.
 • Telefoanele premium precum iPhone-urile sunt cunoscute pentru calitatea lor mai bună. Poți economisi mulți bani dacă intenționezi să cumperi un telefon premium second-hand.
 • Te poți baza pe un singur fapt: „Mai multă uzură, mai puțină îngrijire”. Nu mai trebuie să fii atent deoarece ai plătit deja o valoare mai mică. Chiar dacă se strică în curând, ai economisit bani care pot fi folosiți pentru achiziții ulterioare.
 • Acest lucru poate fi contraintuitiv, dar cumpărarea unui telefon second-hand îți oferă o perspectivă mai largă a opțiunilor.
 • Dacă vrei să aduci o contribuție semnificativă lumii, treci pe verde. Reduce emisiile de amprente de carbon și alege să refolosești dispozitivele uzate.

Motive Pentru A Alege Un Telefon Recondiționat În Loc De Unul Nou?

Deși aceste gadget-uri sunt dotate cu funcții remarcabile, ele vin și cu o gamă de preț remarcabilă. Banii și dorințele doar uneori merg împreună. Pentru a menține echilibrul, telefoanele recondiționate și-au făcut loc în lumea aparatelor într-un ritm mare, cu avantaje mai mari. Imaginează-ți că poți avea un gust al caracteristicilor excepționale cumpărând același gadget ca un articol recondiționat, de ce să cheltuiești atât de mulți bani cumpărând unul nou? Ia-ți deciziile cu înțelepciune și află de ce este mai sigur să alegi un telefon recondiționat decât să mergi la vânătoare pentru a cumpăra unul nou.

 • Obține un aparat care funcționează la fel de bine ca unul nou: Dispozitivele mobile sau pur și simplu orice alt gadget recondiționat funcționează exact la fel ca și unul nou. Funcționalitatea este atât de fluidă încât nu vei putea să-ți dai seama dacă e nou sau recondiționat.
 • Preț mai ieftin: O cale înainte pentru a te ajuta să economisești bani. Produsele noi nu pot fi vândute ca unități deschise, motiv pentru care sunt revândute ca dispozitive recondiționate. Pentru a-ți simplifica procesul, în general, după câteva săptămâni pe piață, valoarea fiecărui model nou introdus tinde să scadă. Pur și simplu așa stau lucrurile. În funcție de marcă și model, ai tendința înnăscută de a economisi până la 40% din prețul inițial dacă te decizi să achiziționezi un articol recondiționat. Chiar dacă modelele mai noi vor primi o reducere medie de 10%, totuși este mai bine decât să cheltuiești cea mai mare parte a salariului pe un gadget nou-nouț.
 • Abține-te de la a rămâne în contract cu operatorii: Majoritatea oamenilor trec la achiziționarea de recondiționate în zilele noastre, deoarece aceste dispozitive trebuie să fie listate în baza unui contract. Acest lucru îți oferă mai multă flexibilitate și control pentru a identifica ce operator poți utiliza și ce fel de date mobile ești dispus să preiei.

Ce Trebuie Să Iei În Considerare Atunci Când Alegi Telefonul Recondiționat Potrivit; O Cale Rapidă De A Economisi Bani

 • Specificații tehnice: Acestea sunt aspecte esențiale pe care trebuie să le consideri înainte de a cumpăra un telefon recondiționat. Acest lucru ar implica, de exemplu, tipul de afișare, spațiul de stocare, camera foto, modelul, bateria și multe altele.
 • Garanție: Caută asigurarea sau garanția dacă este oferită. Chiar dacă se oferă 180 de zile de garanție, ai totuși șansa de a schimba produsul sau de a-l verifica din nou dacă te confrunți cu probleme. Dispozitivele pot avea probleme de funcționalitate în orice moment, este recomandat să faci o verificare amănunțită înainte de a plăti întreaga sumă.
 • Costul livrării și termenul: Asigură-te că verifici telefonul în momentul în care ajunge împreună cu taxa de livrare.
 • Clasa telefonului: Fiecare telefon recondiționat vine cu propriul său grad. Metodele de notare diferă, motiv pentru care este necesar să verifici din nou informațiile pentru a te asigura că ești mulțumit de achiziția ta.
 • Opțiuni de plată: Dacă ești dispus să plătești online, verifică și costurile ascunse. Unii comercianți îți permit să plătești și în rate. (Te rugăm să reții că s-ar putea să se plătească și dobândă pentru acest lucru)
 • Testează: Majoritatea comercianților nu permit această facilitate, în timp ce unii o fac. Asigură-te că telefonul este în stare bună și are o resetare din fabrică înainte de a cumpăra.

Secret Dezvăluit; Codul Secret Pentru A-ți Economisi Banii

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le știm este că fiecare gadget vine cu un secret. Știai că poți face un test amănunțit în propriul ritm urmând acest cod secret?

Aproape fiecare telefon are un „cod ascuns”. Dacă ești utilizator Android, *#*#4636#*#* poate fi activat cu ușurință pentru a verifica datele de utilizare ale telefonului și informațiile despre baterie. În plus față de același lucru, *#*#0*#*#* te va ajuta să aflii performanța testului LCD.

Sunt disponibile o mulțime de aplicații care îți pot oferi, de asemenea, informațiile așteptate despre acestea.

Opinie finală

În vremurile în care simți că bugetul ar putea fi mai strâns, să arunci sume uriașe pe produsele nou lansate nu poate fi potrivit pentru situația ta financiară și alte aspecte. Dacă te-ai gândit să-ți înlocuiești dispozitivul actual cu unul nou, poți, fără îndoială, să cumperi un telefon recondiționat.

Tot ce trebuie să faci este să-ți dați seama de toate avantajele și dezavantajele anumitor modele pe care le urmărești, să cercetezi amănunțit și ești gata.

Cei mai mulți oameni evită să cumpere telefoane recondiționate crezând că sunt folosite, iar după cum am distrus miturile despre acest lucru, poți cumpăra un telefon recondiționat și poți economisi mulți bani pentru celelalte achiziții sau economii. Se spune mereu: „Muncește inteligent, nu greu”.

Într-o astfel de economie, este mai sigur să înaintezi cu o alegere mai inteligentă și să cumperi un telefon recondiționat. Beneficii nesfârșite te așteaptă. Ia telefonul dorit astăzi și profită de avantajele utilizării unui telefon similar cu unul nou.