06 May 2022, Autor:

Pictura este o modalitate ușoară, eficientă și accesibilă pentru a vă decora casa. Ajută la transformarea unui perete gol și plictisitor într-un spațiu colorat și elegant. Există diferite tipuri de modele pe care le poți alege, în funcție de ceea ce îți dorești.

Pictura a evoluat, de la acoperirea peretelui cu doar o culoare, la o utilizare mai elaborată a culorii pentru a înfrumuseța casa. Dacă doriți să aduceți un pic de stil și caracter în spațiul dvs., luați în considerare utilizarea picturii decorative.

Pictura decorativă vă permite să vă exersați creativitatea pentru a aduce o notă personală casei dvs. Puteți cumpăra toate tipurile de vopsele și instrumente de vopsit de pe https://www.olx.ro fără a cheltui prea mult. Citiți acest articol pentru a explora ideile de picturi decorative pe care le puteți folosi pentru a adăuga un pic de culoare, formă și stil casei dvs. 

Decorative Painting Ideas You Can Choose From 

Când vine vorba de pictură decorativă, trebuie să fii cât mai creativ posibil. Nu există limită la ceea ce poți realiza. Mai jos sunt câteva idei de picturi decorative pe care le puteți recrea. 

Checkerboard 

Sursă: Pinterest

Modelele de tablă de șah vor adăuga stil spațiului tău, în același timp concurând pentru cel mai bun decor din cameră. Există diferite moduri de a crea modele de șah și puteți alege dintre diferite tonuri și combinații de culori pentru a crea aspecte diferite. 

Color Wash 

Suprapunerea straturilor transparente de culoare este un stil de pictură clasic, care adaugă profunzime și textură peretelui tău. Puteți crea cu ușurință o vopsea care suprapunere straturile transparente de culoare acoperindu-vă peretele cu o vopsea de bază înainte de a folosi o perie mare pentru a glazura peste pentru a face un perete de vis și frumos. 

Polka Dot 

Sursă: Pinterest

Puteți folosi buline pentru a adăuga stil și căldură pereților dvs. Bulinele arată bine pe haine, pe mobilier și cu siguranță vor arăta frumos pe peretele tău. Dacă nu ești bun la pictură, s-ar putea să ai unele dificultăți la pictarea bulinelor. Prin urmare, este recomandabil să căutați ajutor profesionist dacă doriți să recreați acest stil de pictură. 

Metallic 

Designul vopselei metalice vă poate transforma spațiul de la unul obișnuit, la unul extraordinar. Puteți actualiza acest design în mai multe moduri. Puteți alege să acoperiți pereții camerei dvs. cu o nuanță metalică completă pentru a crea un aspect elegant și emoționant. De asemenea, puteți căuta un echilibru amestecând o nuanță metalică cu o altă culoare. 

Stripes 

Sursă: Pinterest

Dungile sunt un stil clasic de decor care adaugă o notă specială spațiului tău. Puteți amesteca culorile și combina atât dungi verticale, cât și orizontale pentru a crea un perete plăcut din punct de vedere estetic. 

Sponging 

Poți să-i dai peretelui tău un efect asemănător  ca a unui nor prin pictura cu burete. Puteți crea cu ușurință o pictură cu burete folosind o rolă de desen sau chiar un burete real pentru a adăuga textură peretelui dvs. 

Faux Bricks 

Sursă: Pinterest

Puteți folosi vopsele pentru a crea un model asemănător cărămizii pe peretele dvs. pentru a-i oferi un aspect sofisticat și maiestuos. Puteți reface podelele și pereții dvs. folosind vopsea de culoarea cărămizii și o pensulă pentru a crea un design artificial din cărămidă.

Ombré Wall 

Aceasta este o pictură decorativă care poate crea o senzație cinematografică și artistică. Deși ar putea părea greu de creat, este de fapt foarte ușor. Tot ce aveți nevoie este să vopsiți mai întâi întregul perete cu o culoare mai deschisă, iar după ce se usucă, amestecați cele două culori și aplicați vopseaua amestecată pe secțiunea mijlocie a peretelui. Apoi, ar trebui să amestecați și să estompați culorile folosind o rolă curată. 

Concrete-effect Paint 

Sursă: Pinterest

Betonul poate adăuga o senzație atemporală și naturală unui interior. Puteți folosi vopsea pentru a da peretelui dvs. un aspect realist de beton, folosind mișcări de perie arcuite și curbate pentru a acoperi peretele cu o vopsea medie gri.

 

După vopsire, netezește pensula cu o cârpă umedă, apoi tamponează ușor de-a lungul vopselei pentru a adăuga textură. Finalizați procesul adăugând linii verticale de vopsea albă folosind o perie bloc, apoi utilizați o cârpă umedă diferită pentru a amesteca vopseaua cu baza gri. 

Liquid Gold 

Puteți oferi băii și dormitorului dvs. o senzație de lux și de clasă, adăugând puțină vopsea aurie pe perete. Puteți folosi vopsea metalică aurie. Cu toate acestea, mișcările de pensulă vor fi vizibile. Pentru un finisaj mai neted, poți opta pentru vopsea spray. 

Hexagons 

Puteți folosi un stil de pictură hexagonal pentru a adăuga o notă modernă și distractivă spațiului dvs. Puteți picta hexagoane în diferite dimensiuni și puteți alege diferite nuanțe de aceeași culoare pentru a crea un aspect subtil. De asemenea, puteți opta pentru diferite culori pentru un aspect colorat și plin de culoare.     

Big Circles 

Sursă: Pinterest

Acesta este un design simplu pe care îl puteți folosi pentru a adăuga puțină frumusețe dormitorului, zonei de lucru sau în aer liber. Puteți desena mai multe cercuri de diferite dimensiuni și puteți amesteca culorile pentru a crea o senzație jucăușă. Aveți nevoie de o suprafață mare rotundă și plată pentru a desena conturul cercului înainte de a-l picta într-o culoare care să completeze baza. 

Geometric Wall 

Puteți oferi casei dvs. o notă jucăușă și contemporană cu un design geometric de perete. Puteți desena fiecare formă cu un marker sau un creion, apoi utilizați o bandă de pictori pentru a delimita forma de bază înainte de a o picta. 

A Different Color On Each Wall 

Sursă: Pinterest

Dacă vrei ceva unic, poți alege să pictezi fiecare perete într-o nuanță diferită de aceeași culoare. De asemenea, puteți da camerei dvs. un aspect Rubix vopsind fiecare parte a peretelui cu culori diferite. Când pictați, asigurați-vă că delimitați zona în care pereții se conectează cu o bandă de pictor pentru a evita petele de vopsea pe pereți. 

 

Conclusion 

Pictura este o actualizare viabilă și simplă, care vă economisește timp și bani. Cu puțină vopsea, efort, timp și creativitate, puteți transforma rapid un spațiu plictisitor într-un spațiu frumos. Dacă doriți să vopsiți DIY, puteți obține toate nevoile dvs. de pictură chiar aici https://www.olx.ro la un preț accesibil pentru toată lumea.