06 May 2022, Autor:

Ferestrele nu ocupă prea mult din spațiului tău; fără jaluze, acestea nu ar rămâne decât găuri goale pe pereții casei tale. Cu toate acestea, atunci când sunt asociate cu jaluzelele potrivite, acestea maximizează cantitatea de lumină care intră în casa dvs., reducând simultan consumul de energie electrică. Niște jaluze inteligente potrivite ar putea fi singurul lucru de care aveți nevoie pentru a oferi confidențialitate și pentru a avea control total asupra luminii cu doar un clic de buton.

Există multe motive pentru care majoritatea caselor inteligente adoptă jaluzele automate. Dacă sunteți curios, continuați să citiți acest articol pentru a explora mai multe despre jaluzelele inteligente. 

What are smart blinds? 

Jaluzelele inteligente sunt un tip de acoperire pentru ferestrele utilizate în casele inteligente. Acestea sunt uneori numite jaluze automate, jaluze automatizate sau jaluze motorizate. Au un sistem de control încorporat care vă permite să reglați fiecare acțiune folosind smartphone-ul sau orice alt dispozitiv mobil.

Beneficiile jaluzelelor motorizate le depășesc cu mult pe cele ale jaluzelelor obișnuite, deoarece acestea vin cu numeroase caracteristici care vă fac viața mai ușoară. 

Standard features of a smart blind 

Deși caracteristicile jaluzelelor inteligente diferă uneori, mai jos sunt câteva caracteristici obișnuite care le pot însoți. 

Remote Control 

Toate jaluzelele inteligente sunt de așteptat să aibă un sistem de control încorporat, iar butoanele de control oferă acces la funcționalitățile lor. Aceste comenzi vă permit să creați programe sau să setați cronometre pentru jaluzelele dvs., oferindu-vă o ordonanță totală asupra momentului când se închid sau se deschid. Puteți accesa controlul prin intermediul smartphone-ului sau a unui dispozitiv mobil. 

Built-In Light Sensor 

Majoritatea jaluzelelor inteligente avansate vin cu un senzor de lumină încorporat, care permite jaluzelelor să controleze iluminarea pe baza nuanțelor exterioare de lumină. Senzorul de lumină poate, de asemenea, să distingă între noapte și zi. 

Built-In Motor 

Jaluzelele inteligente au, de asemenea, un senzor de lumină încorporat care efectuează activitatea de a controla mișcarea lor – fie în sus, fie în jos. Le poți controla cu o comandă vocală sau cu o telecomandă. 

The Virtual Assistance Integration Feature 

Unele jaluze inteligente vă permit să vă integrați asistența virtuală în sistemul lor de control. În acest fel, puteți emite comenzi vocale cu ușurință, fără nici o bătaie de cap.

Why Do You Need An Automated Blind 

Deși există mai multe motive pentru care jaluzele ar trebui să fie printre dispozitivele tale inteligente, mai jos sunt adaosurile de top pe care le adaugă spațiului tău.

Security And Safety 

Jaluzelele inteligente oferă o perspectivă mai sigură pentru spațiul dvs. de fiecare dată când confidențialitatea este optimizată. Acestea asigură că casa ta arată mereu ocupată, făcând-o să pară nelimitată la potențiale amenințări. 

Energy Saving 

Jaluzelele automate economisesc energie. Îți reduc energia electrică și, în cele din urmă, ajută la economisirea costurilor.

Convenience 

Imaginați-vă că controlați orice fereastră din casă fără să vă ridicați din patul dvs. confortabil. Telecomenzile permit acest lucru, oferindu-vă cel mai mare confort. 

Getting started with an intelligent blind 

Sursă: IStock royalty-free images 

Deși jaluzelele inteligente nu sunt tocmai recente pe piața dispozitivelor inteligente casnice, există încă mulți oameni care cred că aceste dispozitive sunt noi. Faci parte din acel lot? Dacă da, să vă familiarizăm cu modul în care funcționează. 

What To Consider In Buying Automated Blind 

Există multe lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați niște jaluze inteligente. Luați în considerare tipul și dimensiunea ferestrei pe care le aveți și verificați dacă jaluzelele se aliniază cu designul casei dvs., păstrând în același timp bugetul sub control. De asemenea, ar trebui să fiți în căutarea unor jaluze care oferă mai multe caracteristici funcționale. 

Where To Buy 

Am făcut ca achiziționarea jaluzelor inteligente să fie mai ușoară pentru tine. Dacă doriți să obțineți lucruri de calitate, nu ezitați să verificați https://www.olx.ro pentru mai multe opțiuni disponibile la cele mai bune prețuri. 

How To Install The Smart Blinds 

Puteți alege să faceți un proiect de bricolaj sau să contactați un profesionist. A apela la un profesionist ar putea costa niște bani, dar economisește stresul de a o face singur. Cu toate acestea, dacă doriți să reduceți costurile instalând singur jaluzele, citiți manualul care vine alături de produs pentru un ghid ușor pas cu pas.

Places To Install Smart Blinds 

Trebuie să știți că ferestrele nu sunt singurele locuri unde puteți instala jaluzele inteligente. Alte locuri posibile pentru a le instala sunt: 

Roof Lights 

Cel mai probabil veți avea probleme de accesibilitate și alte inconveniente dacă utilizați jaluzele manuale pentru luminile de acoperiș. Cu toate acestea, vă puteți salva de acest lucru folosind în schimb jaluzele inteligente. Ele ajută la reglarea cantității de lumină care ajunge în spațiul tău. 

Conservatory 

Mulți proprietari au integrat folosirea jaluzelelor inteligente în spațiile lor de seră. Acest lucru se datorează faptului că îi ajută să obțină un control mai bun asupra temperaturii camerei la fel de mult ca și asupra iluminatului. 

Bedroom Window 

Ferestrele dormitorului sunt cele mai obișnuite locuri pentru a avea niște jaluze motorizate în casa ta. Ele vă oferă cantitatea potrivită de confidențialitate de care aveți nevoie. 

French And Patio Doors 

Jaluzelele inteligente vor fi utile, indiferent dacă utilizați uși franțuzești sau o terasă cu balamale simple/duble. Jaluzelele inteligente de pe ușile franțuzești sau terase sunt foarte funcționale în anumite condiții meteorologice pentru controlul temperaturii. Vara, de exemplu, este momentul perfect pentru a vă pune jaluzele inteligente la lucru. 

How To Use The Blinds 

Frumusețea principală a jaluzelor inteligente este ușurința de navigare. Puteți realiza acest lucru cu o serie de comenzi de pe butonul de la telecomandă. Unele jaluze avansate vin cu aplicații mobile pentru a optimiza utilizarea, uneori fiind suficient de eficiente pentru a controla mai multe jaluze simultan. 

Conclusion 

Jaluzelele inteligente au fost un trend în continuă creștere de câțiva ani și reprezintă o investiție demnă pentru casa ta. Să simți că acea rază de soare de dimineață intră în camera ta, însă ai alături un ajutor pentru a avea grijă de ea, sună fantastic, nu-i așa?

Cu toate acestea, nu trebuie neapărat să instalați toate ferestrele automate simultan. Aveți libertatea de a le instala pe rând, mai ales dacă aveți un buget redus. Dacă nu știți de unde să începeți călătoria dvs. de achiziție, consultați https://www.olx.ro pentru a explora mai multe modele.