06 May 2022, Autor:

Podeaua tare din lemn a fost populară în casele moderne pentru căldura și estetica naturală a designului. Culorile, modelele generale și textura contribuie foarte mult la îmbunătățirea aspectului general al oricărui spațiu. Există multe tipuri și stiluri de lemn tare. Cu toate acestea, trebuie să știți că nu toate tipurile/stilurile sunt potrivite și bune pentru casa dvs. Acest articol are ca scop de a vă ajuta să luați alegeri mai bune pentru instalarea podelelor tare din lemn. Citiți mai departe pentru a explora mai multe.

Why Install Hardwood In Your Home?  

Deși am menționat câteva beneficii ale utilizării podelelor tare din lemn în introducere, acestea nu sunt toate beneficiile pe care le oferă. Podelele din lemn sunt niște opțiuni flexibile și versatile care vă oferă o gamă largă de modele. Ele oferă o perspectivă contemporană unică pentru spațiul dvs. Unele beneficii suplimentare care vin odată cu utilizarea podelelor din lemn includ următoarele:

 

  • Sunt confecționate din materiale moi care oferă un confort picioarelor dumneavoastră de fiecare dată când le călcați
  • Sunt foarte durabile
  • Adaugă un element de design natural casei tale
  • Au diferite opțiuni de design pe care le puteți explora 

Quality To Consider When Picking Hardwood Flooring 

Atunci când îți alegi o podea din lemn, există anumiți factori la care trebuie să te gândești. Unele dintre ele includ funcționalitatea camerei, umiditatea, preferințele de design și multe altele. Mai jos, vom lua în considerare de ce acești factori sunt esențiali pentru podeaua dvs. din lemn. 

Type Of Flooring 

Există două opțiuni majore de podele din lemn; podelele din lemn masiv și cele din lemn prelucrat. După cum sugerează și numele, lemnul masiv provide de la copacii care au o grosime masivă. Sunt foarte durabile și pot fi refinisate de mai multe ori pe parcursul duratei de viață. Engineer Redwood seamănă foarte mult cu lemnul masiv, dar numai la suprafață. La interior, acesta este lipit cu materiale de placaj de înaltă calitate. Sunt de obicei mai puțin costisitoare și mai puțin durabile decât lemnul masiv și este posibil să nu le puteți refinisa de mai mult de două ori pe toată durata vieții. 

Species Of Wood 

Alegerea dvs. În privința lemnului poate face o diferență în designul general al podelei și durata ei de viață. Lemnurile sunt de diferite tipuri și au o durabilitate diferită. Unele specii sunt mai dure decât altele și sunt mai potrivite pentru locurile cu trafic pietonal intens. Puteți explora câteva opțiuni de specii de lemn, cum ar fi stejar, nuc, mahon, bambus, frasin și multe altele. Cele mai populare alegeri dintre aceste specii sunt stejarul și nucul.

Stejarul este o opțiune populară deoarece este durabil și funcționează bine cu diferite modele. Are o fibră naturală atractivă care se amestecă ușor cu majoritatea caselor. Nucul este mult mai moale decât stejarul, dar foarte bogat, cu un ton cald. Atât stejarul, cât și nucul pot fi instalate cu ușurință și achiziționate cu ușurință. Celelalte opțiuni disponibile sunt cu mult mai ieftine, dar nu la fel de folosite în majoritatea caselor. 

Grain Pattern And Appearance 

Tipurile de lemn diferă, în principal din cauza modului în care au fost tăiate. Modelele obișnuite pe care le veți găsi în unele dintre pădurile dvs., includ tăiatul simplu, tăiatul cu fisură și tăiatul în sferturi. Tăiatul simplu vine cu un model de catedrală, în timp ce tăiatul cu ruptură are boabe lungi consistente, fără catedrală. Sunt cea mai scumpă categorie de modele de podele din lemn. Sfertul tăiat este aproape similar cu tăiatul simplu, cu excepția faptului că are un design unic, 3D, care vă face spațiul să arate fantastic. În unele cazuri, vă puteți personaliza podelele din lemn pentru a avea mai multe modele, făcându-le să arate exact așa cum ați imaginat-o. 

Finishing Options 

Adevărata frumusețe a podelelor din lemn vine după finisare. De asemenea, determină cum vor funcționa curățarea și îngrijirea lemnului tău de esență tare. Atunci când alegeți un lemn tare, opțiunile disponibile sunt prefinisate și nefinisate. Podelele tare din lemn prefinisate pot fi instalate în mai puțin timp în comparație cu podelele nefinisate. Vin cu o pată și un strat de acoperire deja aplicate. Podelele neterminate durează mai mult. Acestea oferă șansa de a avea un control de personalizare asupra finisării lemnului, ceea ce înseamnă că puteți alege finisajul care se potrivește cel mai bine spațiului dumneavoastră.

Tipurile de finisare pe care le puteți folosi sunt poliuretanul și finisajele cu ulei. Finisajele cu ulei par adesea naturale și moi și pătrund mai bine în lemn. Pe de alta parte, poliuretanul oferă un strat perfect lemnului dur, crescând rezistența acestuia la uzură. 

 

Cost Consideration 

Costul finalizării instalării podelei din lemn depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul de lemn pe care îl alegeți și prețul unei instalații profesionale. Cu toate acestea, în mod ideal, costul podelei din lemn ar fi în jur de 3 până la 13 euro pe metru pătrat. Podelele din lemn prefinisate sunt mai puțin costisitoare, variind de la 2 la 9 euro pe metru pătrat. Cu toate acestea, bugetul dvs. ar trebui să ia în considerare și costul de instalare, cu excepția faptului dacă doriți să o faceți de unul singur. Dacă doriți să o faceți de unul singur, nu uitați să luați în considerare costul instrumentelor necesare. 

Installation 

Puteți fie să căutați un ajutor profesionist atunci când instalați podele din lemn, fie să o faceți de unul singur. Dacă intenționați să economisiți costuri, puteți decide să o faceți de unul singur. Cu toate acestea, asigurați-vă că citiți instrucțiunile de instalare furnizate de producător. Este recomandabil să adunați suficiente instrumente și echipamente necesare pentru lucrare. Dacă nu puteți îndeplini astfel de cerințe, nu ezitați să angajați profesioniști. Este o opțiune mai puțin stresantă și adesea mai preferată, deoarece aceștia au abilitățile și echipamentele necesare pentru a-și duce treaba la bun sfârșit. Deși vei plăti în plus, cui îi pasă de asta când poți obține calitatea de care ai nevoie pentru casa ta? 

Conclusion 

Podelele din lemn reprezintă niște investiții excelente pentru casa ta. Nu numai că înfrumusețează spațiul, dar îi adaugă și multă valoare. Sunt ușor de curățat și sunt în fruntea listei în ceea ce privește durabilitatea. Instalarea podelelor din lemn în casa ta este o alegere pe care nu o vei regreta niciodată. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți procesul de instalare, puteți începe prin a verifica opțiunile disponibile de podele din lemn la niște prețuri accesibile pe https://www.olx.ro