06 May 2022, Autor:

Când vine vorba de inspirația modernă a designului bucătăriei, proprietarii de case nu prea acordă atenție panoului. Aceștia petrec mult timp planificând electrocasnicele, blaturile și dulapurile de bucătărie cu mult în avans. Deși un panou pentru bucătărie ajută la prevenirea murdăriei pereților, poate servi și ca fundal estetic și ca punct focal al bucătăriei, în funcție de design.

Prin urmare, este sigur să spunem că panoul bucătăriei este un component vital în timpul renovării. Oferă o notă personală, o estetică vizuală și un sentiment de stil bucătăriei. Designul panoului trebuie să atragă atenția prin frumusețea și clasa lui, fără a fi în același timp prea strident. Prin urmare, poate fi dificil să găsiți o cale de mijloc între primul și cel recent. 

Pentru a avea o viață mai ușoară, vom discuta în detaliu despre acest panou și cum vă puteți alege cel mai bun design pentru bucătăria dvs. Din acest articol. Până atunci, puteți verifica https://www.olx.ro pentru diferitele tipuri de panouri de calitate pentru designul bucătăriei tale. 

Factors To Consider When Choosing A Backsplash 

Există mai mulți factori pe care trebuie să-i luați în considerare atunci când alegeți un panou, iar blatul bucătăriei ar trebui să fie cel mai mare principiu din considerarea dvs. Designul blatului și cel al panoului ar trebui să se completeze reciproc. De asemenea, luați în considerare și alte finisaje, cum ar fi dulapurile construite din jurul aragazului și a blaturilor. Mai jos sunt câteva lucruri de bază pe care ar trebui să le luați în considerare:

Cost 

Panourile vin la prețuri diferite în funcție de materiale și design. Ar trebui să luați în considerare bugetul dvs. și să alegeți panoul care se potrivește buzunarului dvs. 

Ease of Installation 

Unele panouri au un proces de instalare ușor și fără sudură, în timp ce altele necesită să angajați serviciile unui profesionist. Luați în considerare ușurința instalării și costul atunci când alegeți un panou. 

Maintenance 

Panourile necesită niveluri diferite de întreținere, în funcție de material. Ar trebui să luați în considerare nivelul și costul de întreținere necesar pentru a menține panoul în stare perfectă înainte de a lua o decizie de cumpărare. 

Design 

Panourile vin în diferite modele. Este logic să alegi un design care se potrivește cu gustul tău și unul care nu se va demoda rapid. 

Types Of Kitchen Backsplash 

Un panou potrivit este o investiție demnă de luat în considerare în remodelarea casei tale. Adaugă frumusețe și stil bucătăriei tale, păstrând în același timp peretele în siguranță. Mai jos sunt diferitele modele de panouri care trebuie luate în considerare. 

Marble 

Sursă: Pinterest

Marmura rămâne un derivat de top al pietrei naturale. Este puternică, frumoasă și durabilă, fiind o alegere de top pentru panourile bucătăriei. Aspectul impecabil al panourilor din marmură se completează prin rezistența și tenacitatea lor, făcându-le eficiente și durabile. Marmura vine în diferite culori, modele și stiluri, oferindu-vă opțiuni nelimitate de explorat.

Un dezavantaj a unui panou din marmură este că necesită o întreținere ridicată pentru a-și păstra frumusețea strălucitoare. Panoul din marmură este un plus perfect pentru bucătăria dvs. dacă puteți face față cerințelor de întreținere. 

Granite 

Sursă: Pinterest

Granitul este un material clasic pentru panoul de bucătărie fiind realizat din piatră naturală. Sunt durabile, puternice și rezistente la uzură și deteriorare. Panourile de bucătărie din granit vor adăuga clasă și frumusețe bucătăriei dvs., oferind în același timp funcționalitate de cel mai înalt nivel.

Panoul din granit are unele dezavantaje, în ciuda numeroaselor avantaje: sunt poroase, făcându-le vulnerabile la deteriorare atunci când absorb prea multă apă. De asemenea, menținerea calității panoului din granit necesită o atenție constantă. 

Quartz 

Sursă: Pinterest

Cuarțul este o piatră artificială care combină frumusețea imaculată a marmurei și durabilitatea granitului pentru a crea o piatră perfectă. Panoul din cuarț vine în diferite modele și culori unice, oferindu-vă diverse opțiuni de luat în considerare.

Spre deosebire de granit și marmură, cuarțul nu necesită multă atenție pentru a-și menține aspectul. De asemenea, este non-poros, ceea ce îl face rezistent la apă, uzură și deteriorare. Cuarțul este rezistent la pete și trebuie doar să-l lustruiți cu o cârpă curată și săpun pentru ca acesta să strălucească.

Singurul dezavantaj al panourilor din cuarț este că costă mult mai mult decât alte panouri de bucătărie. Cu toate acestea, când le vei lua în considerare calitățile, vei fi de acord că merită prețul. 

Ceramic Tile 

Sursă: Pinterest

Ceramica este un alt panou de bucătărie realizat din piatră naturală. Este arătoasă și multifuncțională. Ceramica vine în culori asemănătoare pietrei naturale sau modele și culori unice realizate în niște plăci ceramice.

Lucrul bun despre panourile ceramice pentru o bucătărie este că sunt rezistente la apă, durabile, accesibile și ușor de instalat, făcându-le o alegere bună dacă aveți un buget redus. 

Glass Tiles 

Sursă: Pinterest

Plăcile de sticlă sunt prin natura lor neporoase, ceea ce le face eficiente și durabile. Natura lor rezistentă la pete ne arată că sunt ușor de întreținut. Vin în diferite modele care vor aduce o notă de stil și culoare bucătăriei tale. Dacă doriți un panou care scânteie, atrăgător și care atrage atenția, plăcile de sticlă sunt alegerea dvs. ideală. 

Metal Tiles 

Sursă: Pinterest

Plăcile metalice sunt realizate dintr-un oțel inoxidabil, cositor, aluminiu și cupru. Au un aspect strălucitor, frumos, care poate aduce un oarecare echilibru și stil bucătăriei tale. Panoul din țiglă metalică nu necesită întreținere ridicată. Este necesar să folosiți o soluție de curățare metalică atunci când le curățați pentru a evita rugina și coroziunea. 

Wood 

Panourile din lemn sunt simple, accesibile și durabile. Cu toate acestea, necesită o întreținere atentă pentru a-și păstra calitatea. Datorită posibilității de a fi deteriorate de căldură și foc, este indicat să alegeți un lemn de porțelan pentru panoul din lemn. 

Conclusion 

Panoul din bucătărie este o piesă de personalitate. Transmite multe despre gustul tău. O modalitate de a redefini estetica bucătăriei tale este prin adăugarea unui panou pentru bucătărie. Deși plăcile au fost alegerea tradițională de material pentru un panou pentru proprietarii de case, am discutat cele mai bune opțiuni de panouri pentru bucătărie pe care le puteți lua în considerare.

Puteți obține panouri de bucătărie de calitate, durabile, ușor de instalat și moderne https://www.olx.ro la cel mai bun preț. Indiferent dacă doriți un panou de sticlă, un stil subway sau un panou din lemn, veți găsi tot ce aveți nevoie pe site.