06 May 2022, Autor:

Ușile constituie o parte esențială la o locuință, deoarece creează expunere și oferă casei un aspect mai primitor. Ele separă interiorul de exterior, adăugând intimitate, frumusețe și stil spațiului nostru. O ușă plăcută din punct de vedere estetic te-ar lăsa să te întrebi ce se află dincolo.

Cumpărați uși din lemn de pe site-ul https://www.olx.ro și cauți suficiente informații pentru a lua decizia corectă? Dacă da, ești la locul potrivit. Aici, vom discuta despre alegerea celui mai bun stil și tip de ușă din lemn pentru casa ta.

Types Of Wooden Doors Used In Homes

Multe lucruri diferențiază ușile din lemn una de alta. Ele vin în diferite tipuri și dimensiuni. De exemplu, ușile exterioare din lemn au dimensiuni diferite în comparație cu ușile interioare din lemn. Mai jos este o trecere în revistă detaliată a tipurilor de uși din lemn folosite la case.

Exterior Doors

Sursă: IStock images

Primul factor de luat în considerare atunci când obțineți o ușă este dacă este o ușă interioară sau exterioară. Ușile exterioare sunt mai groase, mai puternice și mai rezistente la condițiile meteorologice dure. Se așteaptă să fie mai robuste decât cele interioare din motive precum securitatea și ținerea apei pe afară. În plus, ușile exterioare variază în principal ca dimensiune în comparație cu cele interioare. Au o înălțime obișnuită de 203 de cm și o lățime de 91 de cm. Lemnul este cel mai comun material pentru majoritatea ușilor de exterior, în principal pentru că este durabil și poate fi vopsit. Ele, însă, necesită întreținere regulată. 

Interior Doors

Sursă: IStock images

Ușile de interior vin în diferite dimensiuni. Deși majoritatea au o înălțime de 203 de cm, lățimea lor variază de la 31 la 91 de cm. Sunt mai subțiri decât ușile de exterior și nu sunt la fel de robuste. Ușile de interior de calitate din lemn sunt destul de accesibile. Speciile tari de lemn sunt recomandate în primul rând pentru durabilitate, dar este de așteptat să plătiți mai mult. 

Are Wooden Doors Safe?

Este o concepție greșită comună că ușile din lemn nu sunt sigure și sunt ușor de spart. Acest lucru este fals în principal pentru că, în cele mai multe cazuri, nu ușa, ci zăvorul lateral este veriga slabă. Puteți instala o placă de protecție de securitate folosind șuruburi de 7.62 cm înfipte în știftul vecin pentru a preveni astfel de întâmplări. O ușă robustă din lemn va oferi cât mai multă siguranță casei tale; o încuietoare corectă cu șurub este singurul secret pentru a avea o ușă din lemn mai sigură.

Is A Wooden Entry Door A Suitable Option For You?

Dacă doriți să aveți o ușă de lemn la intrare, atunci primul lucru de făcut este să vă asigurați că este acoperită. Acoperișul trebuie să protejeze cel puțin jumătate din înălțimea ușii, menținând-o ferită de ploi constante. De asemenea, ar trebui să protejați intrarea de soare; o ușă de lemn și-ar pierde aspectul dacă este coaptă constant la soare pentru o perioadă lungă de timp.

În plus, o întrebare pe care ar trebui să v-o puneți este „focul este o problemă?” Dacă locuiți într-o zonă predispusă la incendii, ușile din lemn nu vor fi cea mai bună opțiune. În cele din urmă, pervazul trebuie să fie suficient de înalt pentru a împiedica pătrunderea zăpezii acumulate sau a apei de ploaie, prevenind putregaiul. 

Tips In Choosing Your Wooden Door 

Să luăm în considerare câteva sfaturi care vă pot ușura procesul de cumpărare. 

Positioning

Este esențial să știi unde vei poziționa ușa înainte de a o cumpăra. Va fi o ușă interioară sau exterioară? Ai nevoie de funcții suplimentare, cum ar fi rezistența la foc sau la umiditate? Care este mecanismul de deschidere potrivit? Răspunsul la această întrebare te-ar ajuta să iei alegeri mai bune. 

 Style

 Aspectul ușii tale din lemn ar trebui să se potrivească cu designul casei și, de asemenea, ar trebui să fie suficient de atrăgătoare pentru a face o expunere de vis. Dacă stilul ușii nu se potrivește cu exteriorul casei, ar ieși în evidență foarte ciudat, făcând ca întregul decor să pară inconsecvent. Interiorul și ușa exterioară din lemn trebuie să aibă o chimie perfectă care să se sincronizeze cu celelalte decorațiuni. 

Budget

Bugetul dumneavoastră este un factor decisiv în alegerea unei uși din lemn. Asigurați-vă întotdeauna că obțineți uși de bună calitate, chiar dacă bugetul dvs. este mic. Nu ar trebui să ezitați să plătiți puțin în plus dacă înseamnă să obțineți calitatea potrivită. 

Hardware

Hardware se referă la atașamentele folosite pentru a îmbunătăți funcționalitatea ușii tale. Aceasta ar trebui să completeze intrarea și decorul general, nu să iasă în afară ca un degetul mare dureros. De asemenea, ar trebui să atașați elemente care ar face acest lucru mai sigur. Majoritatea ușilor necesită cel puțin trei balamale pentru a se închide corespunzător. De asemenea, puteți alege să utilizați un zăvor dacă doriți ca ușile să se închidă corect.

Wooden Doors – Pros And Cons

În general, ușile din lemn aduc caracter și stil oricărei locuințe. Au și dezavantajele lor. Să luăm în considerare avantajele și dezavantajele obținerii unei uși din lemn.

Pros

  • Sunt atrăgătoare și versatile din punct de vedere estetic
  • Pot fi vopsite în orice culoare
  • Sunt foarte rezistente
  • Sunt extrem de izolatoare 

Cons 

  • Au nevoie de multă întreținere
  •  Au tendința de a se lăsa
  • Pot putrezi rapid dacă absorb apă
  • Lemnul de calitate este scump
  • Ușile din lemn suferă uneori de la expunerea la termite.

Alternatives To Wooden Doors

În cazul în care decideți să nu alegeți lemnul, există și alte opțiuni de uși pe care le puteți explora. Aceste opțiuni includ fibră de sticlă, oțel și MDF. Fibra de sticlă este rezistentă la apă și ușor de întreținut; Pentru opțiuni mai ieftine, puteți lua în considerare ușile și MDF-urile din oțel, deoarece acestea sunt în mare parte mai puțin costisitoare decât ușile din lemn. 

Conclusion

În cele din urmă, ușile din lemn sunt excelente pentru a oferi casei tale acel aspect tradițional atrăgător. De asemenea, vă oferă mai multe opțiuni de design decât orice alt tip de ușă. Dacă nu sunteți sigur de unde să începeți călătoria dvs. de achiziție, ar trebui să verificați ușile unice din lemn la prețuri accesibile pe https://www.olx.ro. Există mai multe decât suficiente opțiuni acolo pentru a începe!