06 May 2022, Autor:

Puteți transforma o mansardă neterminată într-un spațiu de locuit pentru a crea o cameră suplimentară care poate servi drept dormitor, birou sau cameră de joacă. Vă puteți remodela mansarda pentru a adăuga un spațiu suplimentar casei dvs. fără a executa o remodelare completă a casei.

Finisarea mansardei nu este o sarcină grea, iar cu materialele potrivite și puțină răbdare, puteți transforma o cameră prăfuită într-un spațiu de locuit minunat. Dacă doriți să vă terminați podul, acest articol vă va ghida în acest proces. Între timp, puteți obține toate materialele de care aveți nevoie pentru lucru pe https://www.olx.ro la un preț accesibil.

What to Consider Before Finishing an Attic 

Mai jos sunt factorii pe care ar trebui să îi luați în considerare înainte de a face pasul de a vă termina mansarda. 

Ensure That Sure Your Attic Meets Local Building Codes 

Înainte de a vă termina mansarda, trebuie să vă asigurați că îndeplinește cerințele exacte ca și alte camere din casa dvs. Codurile obișnuite de construcție pe care ar trebui să le luați în considerare sunt:

  • Ar trebui să aibă o lățime de minim 7 picioare și să aibă cel puțin 70 de metri pătrați de spațiu disponibil.
  • Este accesibilă printr-o scară deplină.
  • Ar trebui să aibă o altă ieșire, cum ar fi o fereastră ușor accesibilă.
  • Dacă singurul acces către mansardă este o scară simplă, va trebui să construiți una complexă dacă intenționați să o folosiți ca spațiu de locuit.

Find Out If You Need a Building Permit 

O autorizație de construire va depinde de tipul de renovare ales pentru mansardă. Dacă veți dărâma ziduri, adăugați o lucarnă sau adăugați cabluri electrice, este posibil să aveți nevoie să obțineți o autorizație de construire.  

Consider Your Heating and Ventilation Needs 

Este recomandabil să luați în considerare nevoile de încălzire și ventilație ale mansardei înainte de a continua cu îmbunătățirile dvs. Trebuie să vă asigurați dacă sistemul dvs. actual HVAC va accepta o cameră suplimentară. Ar trebui să angajați un profesionist pentru a examina sistemul de ventilație pentru a determina lucrurile care ar trebui adăugate sau îndepărtate. 

Consider the Cost to Finish an Attic 

Transformarea mansardei într-un spațiu de locuit necesită unele îmbunătățiri care vor costa bani. Ar trebui să luați în considerare nevoile dvs. materiale și costul proiectului pentru a determina dacă ar trebui să continuați sau nu. 

How To Finish An Attic 

Sursă: Pinterest

Când îți remodelezi mansarda, ar trebui să-ți evaluezi abilitățile pentru a determina dacă poți să o faci singur sau dacă trebuie să angajezi un profesionist. Daca dorești să îți asumi proiectul de finisare a mansardei, aceștia sunt pașii pe care ar trebui să îi urmezi: Clean Out Your Attic 

Puteți începe prin a vă curăța podul și a scoate toate obiectele din el. Făcând acest lucru, camera va fi eliberată și va fi mai ușor de remodelat. 

Wire The Attic For Electricity 

Odată ce aveți documentația necesară pentru a continua proiectul, ar trebui să vă conectați podul pentru a furniza energie electrică. Puteți face acest lucru singur dacă aveți abilitățile necesare sau puteți angaja un profesionist. 

Build A Subfloor 

Dacă îmbinările sunt slabe și vizibile, va trebui să construiți o pardoseală. Pentru a evita ecoul de la pardoseală în restul casei, puteți izola podeaua sau puteți alege un panou de pardoseală cu desiș. Puteți începe înlocuirea podelei după ce ați finalizat instalațiile electrice și de ventilație.

 

Puteți instala singur pardoseala dacă aveți abilitățile necesare, însă puteți căuta și un ajutor profesionist dacă crezi că se va descurca mai bine. 

Insulate Your Attic 

Izolațiile sunt ușor de instalat și sunt grozave pentru finisarea unui pod. Dacă îți remodelezi singur mansarda, ar trebui să iei în considerare izolația de vată cu anti-vapori. Dacă utilizați un tip avansat de izolație, o mișcare inteligentă este să angajați un profesionist pentru acest job. 

Install Drywall And Ceiling 

După instalarea izolației, puteți finaliza peretele. Puteți folosi gips-carton pentru a oferi mansardei un perete primitor și încântător. Gips-cartonul trebuie atârnat orizontal de știfturile expuse și ținute cu șuruburi speciale pentru gips-carton.

În funcție de înălțimea tavanului, poți opta pentru un tavan secundar atârnat sub cel principal pentru a da camerei un aspect finisat. Cu toate acestea, dacă doriți să economisiți spațiu, puteți instala gips-carton direct pe tavan. 

Paint Attic Ceiling and Walls 

Ar trebui să urmați instalarea gips-cartonului prin vopsirea peretelui mansardei. Tabloul va lumina podul și îi va da un aspect colorat. Aplicarea a 2-3 straturi de vopsea va da gips-cartonului un aspect finit.

Ar trebui să luați în considerare alegerea unei culori mai deschise, mai ales dacă mansarda este lipsită de lumină naturală sau câteva ferestre.  

Choose and Install Attic Flooring 

Ultimul pas în remodelarea mansardei dvs. este alegerea și instalarea podelei pentru pod. Există diferite opțiuni din care puteți alege, așa că asigurați-vă că alegeți podeaua care se potrivește bugetului și stilului dvs. Puteți alege covoare, deoarece pot servi ca izolație suplimentară și, de asemenea, pot ajuta la reducerea zgomotului.

Enjoy Your Finished Attic 

Acum că ați terminat cu podeaua, puteți să vă decorați mansarda pentru a-i oferi puțină vibrație. Apoi, vă puteți muta mobilierul și a sta pe spate pentru a vă bucura de spațiul frumos pe care l-ați creat.

Conclusion 

Mansardele pot fi utile dacă doriți să le folosiți. Fie că vă remodelați singur mansarda sau dacă angajați un profesionist, ar trebui să vă asigurați că corespunde standardului dvs. de construcție și că costul de remodelare se încadrează în bugetul dvs. Poți vizita https://www.olx.ro pentru materialele necesare pentru a-ți reface podul.