06 May 2022, Autor:

Acoperișurile sunt proiectate pentru a fi tari și rezistente. Cu toate acestea, pot suferi daune după câțiva ani. O șindrilă de acoperiș deteriorată, dacă nu este reparată, poate amenința durata de viață a unui acoperiș.

Pentru a vă asigura că casa dumneavoastră este în stare bună, este esențial să vă examinați acoperișul odată ce descoperiți scurgeri sau crăpături. Curățarea, îndepărtarea și înlocuirea șindrilei deteriorate nu este dificilă și o puteți face chiar și singur. Un acoperiș nou este un proiect costisitor. Ai economisi o mulțime de bani efectuând reparații în timp util pentru a-ți întreține acoperișul și i-ai oferi o durată de viață mai lungă.

Pentru a repara o șindrilă de acoperiș, aveți nevoie de o scară, un ciocan, cuie pentru acoperiș, un cuțit utilitar, o lopată, un dispozitiv de îndepărtare a șindrilei, o centură de siguranță, o centură cu scule, o lamă pentru acoperiș etc. Puteți obține instrumente de reparare a acoperișului de calitate și la prețuri accesibile pe  https://www.olx.ro fără să cheltuiți prea mulți bani.

How Often Should You Replace Your Roof Shingles? 

Dacă observați orice daună pe acoperișul dvs., este esențial să o reparați imediat. Dacă acoperișul dvs. nu are o vechime de până la douăzeci de ani, probabil că va fi în stare bună și vă puteți ocupa singur de reparații. Cu toate acestea, dacă acoperișul are mai mult de 20 de ani, poate fi necesar să apelați un profesionist pentru a schimba întregul acoperiș. 

How To Fix Damaged Roof Shingles 

Sursă: Pinterest

Pentru a repara o șindrilă de acoperiș deteriorată, trebuie să faceți trei pași. Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Step 1: Remove The Damaged Shingle 

Înainte de a înlocui șindrila deteriorată, mai întâi trebuie să o scoateți de pe acoperiș. Mai jos sunt criteriile pe care trebuie să le îndepliniți înainte de a îndepărta o șindrilă deteriorată. 

 • Use Proper Safety Precautions 

Înainte de a ajunge pe acoperiș, purtați măsurile de siguranță potrivite, cum ar fi o pereche de ochelari de protecție, mănuși rezistente și cizme speciale. De asemenea, ar trebui să instalați cricuri de acoperiș pentru centurile de siguranță. 

 • Remove Shingles In Cool Weather 

Șindrila de acoperiș este realizată din asfalt sau materiale plastice care pot fi foarte calde în timpul zilei. Dacă doriți să lucrați pe o șindrilă, încercați să o faceți dimineața înainte de răsăritul soarelui sau mai târziu seara, când apune soarelui. De asemenea, puteți pulveriza puțină apă pe zona acoperișului unde lucrați pentru a face șindrila să se răcească mai repede. 

 • Loosen The Adhesive Under The Shingle 

Folosiți un răzuitor pentru a îndepărta adezivul care ține apăsată șindrila. După aceea, puteți folosi un ciocan pentru a pătrunde sub șindrilă și pentru a o ridica cu grijă pentru a expune adezivul și a înlătura cuiele de dedesubt. 

 • Loose The Exposed Nails 

După ce ați expus cuiul sub șindrilă, ar trebui să îl trageți cu grijă în sus folosind partea de îndepărtare a cuielor de la ciocan. Încercați să îndepărtați încet cuiul și să evitați să creați o forță care ar putea sparge șindrila. 

 • Repeat The Process 

Ar trebui să repetați procesul până când eliminați toate șindrilele care necesită înlocuite. 

Step 2: Fix Damaged Roof Shingle 

Uneori, daunele nu sunt atât de groaznice și pot fi reparate cu instrumentele potrivite. 

 • Fixing Damaged Roof Shingle Corners With Caulking 

Pe măsură ce asfaltul îmbătrânește, colțurile sale pot începe să se îndoaie în sus sau în jos. Puteți remedia această situație prin lipirea părții ondulate a șindrilei. Puteți folosi un pistol de ștemuire pentru a aplica niște material de etanșare pentru rădăcini în colțul de pliere îngreunându-l mai apoi cu o cărămidă. Este indicat să lăsați cărămida pe loc timp de 24 de ore până când materialul de etanșare se usucă. 

 • Fixing Cracked Roof Shingles 

Nu trebuie să înlocuiți șindrila dacă este crăpată sau ruptă. O puteți repara prin aplicarea unui strat gros de etanșant pentru acoperiș sub crăpătură. Apoi, apăsați șindrila în jos și aplicați o altă întindere de etanșare pe partea de sus a crăpăturii. După aceea, întindeți sigilantul cu un cuțit mare. Puteți folosi colorarea pentru a da etanșantului culoarea șindrilei și pentru a masca reparațiile. 

Step 3: Replace Damaged Shingles 

Când o șindrilă este deteriorată în timpul reparațiilor, va trebui să o înlocuiți. Acestea sunt lucrurile de care aveți nevoie pentru a înlocui o șindrilă deteriorată:

 • Replacement Shingle 

Aveți nevoie de o nouă șindrilă în locul celei vechi. Asigurați-vă că șindrila nouă este de un material și de o calitate similară cu cea deteriorată.

 • Shingle Cement or Adhesive 

Unele șindrile vin alături de adezivi, în timp ce altele nu. Dacă șindrila nu vine alături de un adeziv, ar trebui să-l cumpărați separat. Adezivul va ține șindrila în poziție înainte de a o băte în cuie. 

 • Roofing Nails 

Pentru a asigura noua șindrilă, veți avea nevoie de cuie rezistente pentru acoperiș, de 5,08 sau 7.62 cm lungime. Cele mai multe șindrile au găuri de ghidare pre-tăiate, ceea ce face procesul de instalare destul de simplu.

Dacă șindrila nu are găuri pre-tăiate, asigurați-vă că introduceți cuiul în trei sau patru puncte între partea de sus și de jos a șindrilei. Nu bateți cuiul prea aproape de colț pentru a evita spargerea sau ruperea. 

 • Repeat The Process For New Shingles 

 

 

Dacă înlocuiți mai mult de o șindrilă, repetați procesul de instalare până când ați terminat de înlocuit șindrilele vechi cu cele noi. 

Conclusion 

Acoperișurile au o durată lungă de viață și pot rezista mulți ani fără a suferi daune. Cu toate acestea, este bine să vă reparați acoperișul atunci când observați orice defecțiune minoră, pentru a evita alte daune.

Vă puteți repara singur majoritatea defectelor minore ale acoperișului, achiziționând articolele necesare. Înlocuirea șindrilelor, de asemenea, este o sarcină pe care o puteți executa singur dacă aveți instrumentele potrivite. Puteți cumpăra instrumente și materiale de calitate pentru a repara și înlocui șindrila acoperișului https://www.olx.ro la un preț accesibil.