06 May 2022, Autor:

Ferestrele își pot face treaba numai atunci când sunt instalate corespunzător. Ele facilitează intrarea luminii naturale, împiedică ploaia și vă permit să vă bucurați de priveliștea de afară. Cu toate acestea, atunci când sunt instalate greșit, acestea devin o sursă constantă de probleme pentru casa dvs., introducând apă și uneori scoțând un zgomot care poate deveni enervant.

Căutați răspunsuri pentru a ști cum să schimbați o fereastră veche cu una nouă care este la modă? Dacă da, atunci ești la locul potrivit. Vom discuta despre cum să instalezi eficient o fereastră și cum să o faci să se potrivească perfect într-un spațiu îngust. Să continuăm. 

Why Do You Need A Replacement Window? 

Fiecare casă necesită o modernizare din când în când, așa că nu este rău dacă și a ta ar avea nevoie de una. Proiectele de îmbunătățire a locuințelor dau un aspect mai contemporan, modern și cresc valoarea imobiliară.

Cu toate acestea, problema poate apărea în timpul înlocuirii și instalării ferestrelor când vine vorba despre bugetul dumneavoastră. Proiectul este adesea costisitor atunci când angajați lucrători profesioniști.

O modalitate ușoară de a reduce costurile este de a te ocupa de unul singur. De asemenea, puteți lua în considerare înlocuirea ferestrelor pe rând. Acest lucru vă va ajuta să vă gestionați finanțele și, în același timp, să vă atingeți obiectivele stabilite. 

Getting To Know About Replacement Windows 

 

Sursă: Pexels

Ferestrele de schimb sunt adesea cea mai bună opțiune dacă aveți de gând să lucrați de unul singur, deoarece pot fi realizate cu abilități de bază de tâmplărie și sunt o opțiune mai ieftină. Acestea necesită lucrări de construcție minime, deoarece nu trebuie să îndepărtați mulurile exterioare sau părți ale ferestrei.

Înainte de a începe, trebuie să vă documentați, deoarece durabilitatea ferestrei de înlocuire depinde de calitatea achiziției. Veți avea, de asemenea, mai multe opțiuni de rame, de la lemnul masiv sau aluminiu, la îmbrăcat cu lemn sau vinil. 

How To Measure Your New Windows 

Măsurătorile ar trebui să se alinieze cu spațiul ferestrei dvs. Un factor major de reținut este că fereastra ar trebui să fie cu ¼ cm mai mică decât deschiderea brută. Dacă există o prelungire a stâlpilor pe cele două laturi, adăugați-o la măsurare. 

How To Prepare For Your Window Replacement 

Când vă pregătiți pentru instalarea ferestrei, primul lucru de făcut este să îndepărtați orice perdele sau jaluze. Acest lucru vă oferă acces ușor la interior pe tot parcursul procesului. În cele din urmă, mutați toate tipurile de mobilier, dispozitive sau electrocasnice la cel puțin 3 metri distanță de deschidere. 

Equipment And Materials Needed For The Installation 

 • Bare de levier plate
 • Șurubelniță
 • Screwgun
 • Cuțit
 • Torpedo level
 • Ciocan
 • Pătrat de încadrare
 • Pistol de calafat
 • Forjor de cuie
 • Pensulă
 • Fierăstrău cu oglindă

Materials 

 • Lame
 • Vopsele 
 • Fereastre de schimb 
 • Muluri de oprire

Instructions To Follow 

Prima instalare poate să nu fie atât de ușoară, dar veți descoperi că devine mai ușor din a doua sau a treia dată. Este recomandabil să începeți treaba în primele ore ale zilei, mai ales pe vreme uscată și caldă.

Deși majoritatea lucrătorilor au instrucțiuni de instalare, instrucțiunile enumerate mai jos sunt tipice și funcționează cu majoritatea ferestrelor de înlocuire. Cu toate acestea, acest lucru nu exclude faptul că ar trebui să citiți instrucțiunile înainte de a începe. 

Measure The Window 

Măsurați dimensiunile locului existent și asigurați-vă că cea pe care o cumpărați se potrivește cu cea de înlocuire. Cum luați măsurătorile corecte?

 • Măsurați din interiorul ferestrei atât pe orizontală, cât și pe verticală.
 • Folosiți măsurătoare mai mici pentru a permite ferestrei să se deschidă.
 • Verificați instrucțiunile producătorului despre cum să dimensionați fereastra de înlocuire. 

Remove The Sash Stops 

Izolația dintre banda de turnare se numește opritor de cercevea. Introduceți un cuțit special și lucrează opritorul de cercevea suficient pentru a introduce ranga. Aveți grijă să vă asigurați că rămân în stare bună pentru reutilizare.

Remove The Parting Strips 

Scoateți banda de separare folosind un clește. Asigurați-vă că ornamentele exterioare și carcasa rămân intacte. 

Do A Test Fit 

Testați montarea ferestrei pentru a vă asigura că se potrivește cu deschiderea cadrului. Asigurați-vă că se potrivește ideal. 

Secure the window 

În primul rând, verificați pervazul pentru a vă asigura că este nivelat, apoi aplicați niște etanșanți siliconici pe colțurile de jos. Luați banda impermeabilă, apăsați-o pe suprafață și neteziți-o cu mâinile. Banda conține adeziv butilic care împiedică pătrunderea apei în pervaz.

Apoi, aplicați etanșant siliconic pentru fixarea noului cadru de fereastră, pe margini și pe colțuri. Setați cu atenție fereastra, începând din partea de jos. Reglați cadrul vertical și împingeți-l împotrivă. Verificați din nou și din nou pentru a vă asigura că structura este pătrată.

Install The Shims 

Începeți să instalați lamele, mai întâi în partea de sus, apoi mergeți până în jos și, în sfârșit, la mijloc. Asigurați-vă că distanța dintre canapea și cadru este aceeași de sus în jos. Cu ramele blocate în poziție, treceți șuruburile în două găuri pre-găurite în lateral prin lame și prin glaf. Folosind cuțitul, înțepați lamele și despărțiți excesul. 

Replace The Stops 

Există un mic spațiu între marginea cadrului și deschiderea ferestrei. Umpleți-l cu spumă cu expansiune scăzută. După ce ați făcut acest lucru, înlocuiți opritoarele de cercevele pe care le-ați îndepărtat mai devreme. 

Caulk And Paint 

În exterior, faceți un sigiliu etașat în mijlocul ferestrei de schimb și a deschiderii originale, apăsând o tijă de spumă în spațiul dintre ele. Umpleți spațiul rămas cu silicon. După umplere, pulverizați suprafața cu un lubrifiant și neteziți calafătul folosind degetele. Folosiți vopseaua dacă este necesar. 

Conclusion 

A învăța cum să înlocuiți singur ferestrele poate fi foarte benefic pentru dvs. și puteți deveni bun la asta doar exersând. Începeți prin a urma ghidul pas cu pas evidențiat în acest articol. De asemenea, obțineți toate materialele de care aveți nevoie pentru instalarea ferestrelor https://www.olx.ro fără a cheltui prea mult. Nu uitați că scopul este de a minimiza costurile și de a atinge perfecțiunea.