06 May 2022, Autor:

Au existat multe schimbări în modul în care proprietarii de case își gestionează spațiul de garaj. Locurile de garaj nu mai sunt doar spații de curte în care îți parchezi doar mașinile. Au evoluat pentru a fi versatile într-un mod care le crește funcționalitatea și, de asemenea, găzduiește o mulțime de nevoi de depozitare.

În ciuda noii dezvoltări, există multe idei pe care le puteți încorpora în spațiul dvs. de garaj pentru a-l face atrăgător și pentru a-i oferi o perspectivă nu atât de obișnuită. Dacă intenționați să vă modernizați spațiul de garaj sau să îl reconstruiți complet, iată niște idei utile pentru a obține modificările dorite. 

Tips For Designing Your Garage 

Funcționalitatea garajului dvs. depinde cel mai mult de faza de planificare și proiectare. Fie că îți dorești un garaj care să poată fi folosit ca mini-atelier, spațiu de depozitare, fie că ai nevoie de o opțiune sigură pentru împachetarea mașinii. Oricare dintre aceste idei poate deveni realitate dacă este inclusă în designul dvs. Să ne uităm la planurile de idei utile care vă pot ajuta să vă proiectați mai bine garajul.

Attached or Detached Garage 

Indiferent dacă intenționați să vă renovați sau să reconstruiți garajul, este esențial să vă gândiți dacă veți folosi o structură de garaj atașată sau detașată. După cum sugerează și numele, un garaj atașat este conectat și ușor accesibil la casa dvs., în timp ce un garaj detașat nu este legat de casa dvs. și rămâne de unul singur.

Oricum ar fi cazul, există argumente pro și contra a acestor stiluri. Comparați beneficiile ambelor stiluri și alegeți-l pe cel mai potrivit pentru dvs.

Pros Of An Attached Garage

Sursă: Istock Royalty-Free Images

 • Este convenabil de utilizat
 • Nu este atât de costisitor de construit
 • Sistemele electrice și de încălzire ale casei sunt accesibile 

Cons Of An Attached Garage

 • Poate fi un risc de securitate în cazul în care gazele de monoxid de carbon  intră în casă din garaj.
 • Poate fi un risc de securitate
 • Este adesea dificil de extins
 • Poate afecta aspectul unei case.

Pros Of A Detached Garage

Sursă: iStock Royalty-free images

 • Oferă flexibilitate în timpul construcției
 • Oferă mult spațiu pentru mașini și lucru
 • Poate fi extins
 • Este sigur

Cons Of A Detached Garage

 • Oferă acces mai puțin ușor la casă
 • Construcția este costisitoare.
 • Necesită o sursă independentă pentru utilități
 • Poate ocupa exces de spațiu în curte

În cele din urmă, alegerea stilului tău de garaj va depinde de care factori te interesează mai mult, de confortul și de flexibilitatea ta. 

Size And Convenience 

Posibilitatea de a vedea o casă cu un singur loc de garaj este rară în zilele noastre. Luați în considerare un spațiu de garaj amplu, suficient de mare pentru a găzdui trei sau mai multe mașini.

Living Space Above The Garage 

Există posibilitatea de a avea un spațiu de locuit deasupra garajului tău, ceea ce este mai ușor de realizat cu un garaj decomandat. O zonă de locuit deasupra garajului poate fi o modalitate excelentă de a utiliza mai mult spațiu, fie ca birou la domiciliu, fie ca spațiu de închiriere. Ar putea servi și ca un economisitor de sănătate în cazurile în care casa este plină de multe activități și aveți nevoie de puțin timp singur. De asemenea, puteți construi un spațiu de locuit cu un garaj atașat, dar construcția este destul de dificilă. 

Aesthetics Matter 

Cele mai multe dintre cele mai frumoase garaje nu arată întotdeauna a garaje. Ele arată mai mult ca o parte a casei și adaugă aspectul general al acesteia. Deci, ar trebui să luați în considerare aspectul la fel de mult pe cât de mult veți dori funcționalitatea garajului în timpul procesului de proiectare. Nu ați dori să ajungeți cu un garaj cu aspect urât, care arată mai mult ca o curte de gunoi. 

Consider Having Stairs 

A avea scări este potrivit doar pentru un garaj cu un spațiu de locuit superior. Cu siguranță veți avea nevoie de scări pentru a ajunge în partea superioară a garajului dvs. În plus, instalați uși la intrarea în cameră în partea superioară a garajului pentru a permite o anumită intimitate. 

Create A Storage Space For Your Things 

Unul dintre avantajele principale ale unui garaj este că poate fi transformat și într-un spațiu de depozitare. Mulți oameni consideră că este o opțiune relativ ușoară să-și mute unele lucruri în garaj și să elibereze ceva spațiu în casă.

Deși aceasta nu este o idee teribilă, aglomerarea garajului este o altă preocupare. Prin urmare, este recomandabil să clarificați unele dintre lucrurile de care nu aveți nevoie și care sunt încă în garaj înainte de a adăuga mai multe. Ar trebui ca întotdeauna să eliberați niște spațiu și să creați o zonă pentru a vă păstra lucrurile. 

Create A Workshop For Your DIY Projects 

O altă atracție funcțională pe care o poți oferi garajului este un atelier personal. Dacă sunteți un muncitor căruia îi place să repare lucrurile în jurul casei și să lucreze de unul singur în majoritatea proiectelor., a avea un atelier vă va ușura munca. Veți avea nevoie de un loc de lucru, electricitate, corpuri de iluminat și instrumente bine organizate pentru a vă configura atelierul.

Dacă utilizați unelte sau mașini mai mari, le puteți monta pe spații mobile, astfel încât să nu ocupe spațiu sau să vă afecteze mișcările. 

Provide Enough Ventilation 

Având în vedere numărul de lucruri pe care le vei păstra în garaj, vei realiza că ventilația este esențială. Plantați niște copaci în jurul garajului, instalați izolație și construiți ventilații. Nu uitați să construiți ferestre mari pentru a crea spațiu pentru ventilația încrucișată.

Conclusion 

Mulți proprietari își doresc un garaj organizat, versatil. Versatilitatea și flexibilitatea sunt de uimit. Cu toate acestea, acest lucru nu se întâmplă pur și simplu – există câteva lucruri pe care trebuie să le puneți în aplicare.

Parcurgeți acest articol și aflați sfaturile de proiectare a garajului pe care le puteți urma și cum să procedați mai departe. Dacă doriți să începeți planurile de actualizare instantaneu, vizitați https://www.olx.ro pentru echipamentele și materialele necesare pentru proiectul dumneavoastră. Nu uitați că investiția în materiale de calitate superioară este o condiție prealabilă pentru a obține rezultatele dorite.