06 May 2022, Autor:

Nimic nu strigă „panică” la fel de mult ca o toaletă înfundată. Apa care se ridică după tragere, amenințătoare că vă va deteora baia și teama constantă a situației se înrăutățește pe minut ce trece. Devine și mai enervant când ați încercat să utilizați pistonul și alte instrumente disponibile, dar nu faceți niciun progres. Oricât de obositoare ar fi toate acestea, vestea bună este că un șarpe de toaletă vă poate ajuta să vă rezolvați problema.

Ce este un șarpe de toaletă? Și cum îl poți folosi pentru a-ți desfunda toaleta? În acest articol, vă vom oferi răspunsuri la aceste întrebări și posibile modalități de a vă rezolva problema cu toaleta înfundată. Între timp, poți obține cele mai bune echipamente chiar aici https://www.olx.ro, și fii sigur că vei obține produse de cea mai bună calitate.

What Is A Toilet Snake? 

Un șarpe de toaletă este un cablu metalic extins și detașabil care poate fi folosit pentru a prinde orice provoacă înfundarea toaletei sau pentru a-l forța să treacă mai departe. Este făcut special pentru acest scop, astfel încât să nu provoace nici o deteriorare vasului de toaletă. Șerpii de toaletă sunt instrumente esențiale care ar trebui să fie prezente în orice casă, iar rezolvarea problemelor de toaletă ar fi mai ușoară. Acestea funcționează fie prin ruperea blocajului, fie prin destrămarea lor în bucăți mai mici, astfel încât să poată trece prin scurgere sau să fie scos complet la suprafață. 

How Much Do Toilet Snakes Cost

Șerpii de toaletă de obicei nu costă mult; îi poți lua cu 10 euro. Produsele cu unele caracteristici suplimentare pot fi mai scumpe, dar tot de ce aveți nevoie este un șarpe de toaletă manual pentru a face treaba. Să ai unul este o cheltuială mai mică decât să apelezi la un instalator de fiecare dată când te confrunți cu un blocaj.

How To Snake A Toilet In 5 Simple Steps 

A-ți șerpui toaleta nu este complicat, atâta timp cât știi pașii corespunzători pe care trebuie să-i faci. Cunoașterea acestor pași te-ar scuti de costul de a apela la un profesionist sau de a intra în panică de fiecare dată când ai o toaletă înfundată. Iată un ghid pas cu pas care vă poate ajuta la acest proces. 

Prepare The Tools And Clear The Area 

Va trebui să curățați zona pentru a vă asigura că nu aveți vărsări de la toaletă care să încurce orice ați pus pe alături. Pune-ți o mănușă și eliberează spațiul înainte de a începe. În plus, este recomandat să aveți o găleată pe lângă în caz că ajungeți să scoateți ceva din interior. Așezați capătul cablului metalic în jos și asigurați-vă că nu zgârie vasul sau țevile de scurgere în timpul procesului. 

Gently Extend The Cable 

Extindeți cablul spre baza vasului de toaletă și rotiți treptat manivela în sensul acelor ceasornice pentru a elibera linia. Continuați să învârtiți pentru a crește lungimea cablului, faceți asta până când întâlniți rezistență și sunteți siguri că ați găsit înfundarea. 

Dislodge The Clog 

Odată ce ați intrat în contact cu înfundătura, încercați să forțați prin împingere; dacă asta nu funcționează, înseamnă că rezistența este prea semnificativă pentru a merge mai departe. Următorul pas ar fi să zgâlțâiți șarpele și să spargeți înfundătura până când este suficient de mic pentru a trece prin scurgere.

Dacă după ce ai încercat să spargi înfundătura, acesta rezistă la mișcare, poți lua în considerare să o scoateți complet. Retrageți cablul prin rotirea clapetei în direcții opuse; mai apoi, făcând acest lucru, veți putea să prindeți blocajul în colacul șarpelui. Scoateți-l și aruncați-l în găleata pe care ați pus-o la dispoziție. Dacă este în bucăți, va trebui să repetați procesul de mai multe ori pentru a elimina ce a mai rămas. 

Give The Toilet A Final Flush 

După ce ați scăpat de toată mizeria care provoca blocajul, apa ar trebui să se miște fără probleme. Dacă nu, trage apa pentru a elimina toate formele de rezistență. Nu uitați să curățați șarpele de toaletă, bolurile și găleata în mod corespunzător după procesul de desfundare. 

How To Prevent Further Clogs In Your Toilet 

Acum că știți modul corect de a vă desfunda toaleta, următorul lucru ar fi să vă asigurați că nu se va mai înfunda prea des. Să discutăm posibilele modalități de a preveni acest lucru. 

Practice Mindful Flushing 

Cel mai simplu mod de a preveni o toaletă înfundată este să o spălați în mod regulat, asigurându-vă că nu aruncați substanțe care ar putea să se blocheze în toaletă. O regulă de bază perfectă ar fi să trageți apa doar după substanțele din corpul dumneavoastră; alte substanțe nu sunt recomandate. De asemenea, hârtia egienică este și ea permisă. 

Ensure To Double Flush 

Un alt lucru de luat în considerare ar fi să trageți apa de două ori de fiecare dată. După ce trageți apa prima oară, executați-o încă odată pentru a vă asigura că nimic nu a rămas blocat în toaletă. Dacă în toaletă au rămas substanțe suplimentare, făcând acest lucru ar ajuta la eliminarea tuturor. 

Trace The Roots 

Dacă ați avut parte de înfundături de mai multe ori decât este necesar, ar trebui să aflați care este problema. Există posibilitatea ca problema să fie de la canalizare. Dacă conducta de canalizare este afectată, ați putea întâlni înfundături mai des. Apelați la un profesionist pentru a vă rezolva problemele de canalizare. 

Avoid Using Chemical Drain Cleaners 

Soluțiile chimice de curățare a scurgerilor sunt uneori prea puternice pentru țevile dvs. și ar putea provoca daune pe termen lung. Același lucru se poate spune și pentru substanțele chimice de curățare din rezervor. Cel mai bine este să evitați oricare dintre aceste opțiuni. 

Conduct Regular Inspections 

În cele din urmă, trebuie să efectuați inspecții regulate pentru a vă asigura că toate componentele funcționează. În acest fel, este posibil să puteți prevedea orice problemă înainte să apară. 

Conclusion 

Deși este întotdeauna trist să descoperi că toaleta ta înfundată nu poate fi reparată cu un piston, șerpii de toaletă sunt niște instrumente mai eficiente care îți pot veni rapid în ajutor. Sfaturile evidențiate mai sus vă oferă o modalitate ușoară de a vă desfundata toaleta alături de un șarpe de toaletă. Dacă doriți să cumpărați un șarpe de toaletă la un preț accesibil, faceți clic pe linia de mai jos pentru a explora numeroasele opțiuni de pe https://www.olx.ro.