18 Jun 2021, Autor:

Ceasurile și bijuteriile vintage sunt obiecte ale căror valoare crește odată cu trecerea timpului, dacă sunt bine întreținute. Mulți dintre noi avem ceasuri care stau aruncate prin vreun dulap din casă, fie pentru că nu mai funcționează optim ori le lipsesc anumite componente, fie pentru că nu se mai potrivesc stilului pe care îl abordăm în prezent sau nu se încadrează în tendințele momentului. Indiferent de motivul pentru care le-ai abandonat, este important să nu arunci astfel de accesorii, deoarece ele au întotdeauna o valoare însemnată, indiferent de starea în care se află. În schimb, poți găsi noi modalități de a le folosi.

Ceasurile sunt acele accesorii care ne pot însoți întreaga viață, fiind „martorii“ multor momente transformate în amintiri de neuitat. Însă, dacă, la un moment dat, ceasul pe care l-ai purtat vreme de mulți ani s-a stricat, nu te grăbi să-l arunci. În primă fază, mergi la un ceasornicar care să analizeze bijuteria și să îți ofere un diagnostic. Dacă defectul este ireparabil, pune-ți la muncă imaginația și încearcă să găsești modalități creative, prin care să te folosești de acest obiect cu valoare sentimentală.

Noi îți venim în întâmpinare cu unele idei care s-ar putea să ți se potrivească:

In ce poti transforma ceasurile vechi

Accesorii și decorațiuni pentru casă

Dacă te numeri printre cei care iubesc un roman bun și apreciază semnele de carte, poți folosi ceasul stricat pentru a delimita paginile citite de cele rămase. Dacă ceasul are o curea vintage, pe care o îndrăgești nespus, o poți transforma într-un semn de carte, însă chiar și ceasul propriu-zis poate fi transformat într-un obiect esențial pentru iubitorii de cărți. Folosește o panglică ori un lanț pentru a prinde mecanismul unui ceas clasic și vei obține un semn de carte inedit.

O altă opțiune este să îți creezi propriul ceas pentru peretele din dormitor. Pentru acest proiect, ai nevoie de cadranele a 12 ceasuri de mână și un disc de vinil. Lipește cele 12 ceasuri pe placă, adaugă un mecanism specific unui orologiu și vei obține un obiect de decor personalizat.

Totodată, dacă vrei să creezi obiecte de artă inedite, poți folosi diferite componente ale ceasurilor, pentru a obține efecte spectaculoase. Fie că este vorba despre o ramă foto pe care îți dorești să o personalizezi, întrucât păstrează o amintire dragă, fie că vrei să creezi un tablou care să spună o poveste, utilizarea componentelor ceasurilor vechi este o soluție bună, pentru a obține obiecte de decor inedite.

Idei pentru reutilizarea ceasurilor vechi

Dacă îți place să creezi obiecte în miniatură, ceasurile pot reprezenta materialele perfecte pentru proiectele tale. O motocicletă, o mașină, un iepure sau o broască – toate aceste obiecte de decor pot fi realizate cu ajutorul componentelor unor ceasuri vechi.

Ceasurile vechi pot reprezenta elemente de decor și pentru obiectele care fac parte din designul general al casei. Le poți lipi pe ghivecele unor flori, pe vaze, pe un suport de pixuri sau pe marginea unei fructiere.

Nu în ultimul rând, ceasurile vechi, chiar dacă sunt nefuncționale, pot reprezenta ele însele elemente de decor frumoase. Aspectul vintage va aduce un strop de eleganță oricărui colț din sufrageria ta.

👉 AICI gasesti mai multe DECORATIUNI pentru CASA

Decoratiuni inedite cu ceasuri vechi

Accesorii pentru tine

Poate că nu mai pot fi folosite în scopul pentru care au fost create, însă acest lucru nu înseamnă că ceasurile nu mai pot fi purtate într-o altă formă.

Ia cu tine mereu amintirile și persoanele pe care le îndrăgești. Ceasul este cel care te va ajuta să faci acest lucru. Însă, pentru asta, este important să poți să scoți componentele din interiorul ceasului. Adaugă o fotografie cu bunicii, cu părinții ori cu copiii tăi și folosește un lănțișor, o brățară, o broșă sau un inel, pentru a crea o bijuterie spectaculoasă. Ceasul devine, astfel, o ramă foto pe care o poți avea mereu lângă tine.

De asemenea, ceasurile vechi pot fi folosite pentru a obține o pereche de cercei care să te scoată din anonimat. Cadranul ceasului poate fi punctul de atracție al noii tale perechi de cercei. Ai nevoie de o bază, pe care să lipești ceasul, și de o tortiță, pentru a crea o bijuterie steampunk.

În aceeași manieră, poți crea o brățară spectaculoasă, folosind mai multe cadrane de ceas. Este important, însă, ca baza pentru brățară să fie dintr-un material rezistent, astfel încât să poată susține greutatea ceasurilor atașate.

Dacă îți plac eșarfele ori cravatele, le poți personaliza cu ajutorul unor ceasuri vechi. Astfel, fiecare ținută modernă va avea și accente vintage. De asemenea, îți poți accesoriza o banală curea cu un ceas vintage, în locul clasicei catarame, și să o transformi într-un obiect vestimentar admirat de toți.

Vezi 👉 AICI oferta noastra de ACCESORII

Designul și versatilitatea ceasurilor le fac de neprețuit, indiferent cât de mare este uzura lor. Cu puțină imaginație, atenție la detalii și răbdare, poți păstra un accesoriu de acest fel zeci, poate chiar sute de ani. Astfel, vei transforma un obiect care măsoară timpul într-o moștenire de familie, sporindu-i, în acest fel, valoarea.

Sursă foto: Shutterstock