08 Apr 2022, Autor:

Dacă ești în căutarea cadoului perfect pentru un copil de 2 ani, ai ajuns la locul potrivit! În acest articol, îți vom recomanda unele dintre cele mai bune jucării pentru această grupă de vârstă. De asemenea, vom discuta despre ce factori ar trebui să iei în considerare atunci când alegi o jucărie pentru un copil de 2 ani. Așadar, fie că faci cumpărături pentru propriul tău copil sau pentru al altcuiva, citește mai departe pentru câteva sfaturi utile!

Ce să consideri atunci când alegi jucăria perfectă pentru un copil de 2 ani 

Există câteva lucruri pe care ar trebui să le consideri atunci când cumperi o jucărie pentru un copil de 2 ani. În primul rând, este important să se ia în considerare interesele și abilitățile copilului. Unele dintre cele mai bune jucării pentru această grupă de vârstă sunt cele care încurajează creativitatea și explorarea, cum ar fi trusele de artă și meșteșuguri sau blocurile de construcție. De asemenea, este important să găsești o jucărie sigură și durabilă. Copiii mici sunt renumiți pentru că sunt duri cu jucăriile, așa că vei dori să te asiguri că cea pe care o alegi poate rezista la uzură.

Acum că ai înțeles ceva despre jucării și ce ar trebui să iei în considerare atunci când alegi una pentru un copil de 2 ani, iată o listă cu unele dintre cele mai bune jucării pe care le-am putea găsi pe piață:

1. Tobogan pentru Copii

Sursă: ubuy

Toboganele sunt foarte distractive, iar acesta este un început grozav pentru un copil de 2 ani. Are 91 cm lungime și puțin mai mult de 60 cm înălțime și poate fi folosit atât pentru interior, cât și cu exterior. De asemenea, se pliază pentru depozitare ușoară atunci când nu este utilizat. Acest tobogan este conceput pentru copii cu vârsta cuprinsă între 18 luni și 6 ani.

2. Joc de Sortare cu Forme

Sursă: Pinterest

Acest Joc de Sortare cu Forme este conceput pentru copiii cu vârsta de la 2 ani în sus și vine cu o tavă și opt blocuri în culori subtile de albastru și gri. Este destinat să ajute copiii să învețe și să potrivească formele, precum și să-și îmbunătățească abilitățile motorii fine. În plus, dacă nu vor să se joace cu ea așa cum a fost intenționat, blocurile în sine sunt jucării distractive.

3. Jucărie Muzicală din Lemn Pian Baby Einstein Magic Touch 

Sursă: Amazon

Cu acest mic pian magic, copiii primesc trei partituri de muzică diferite, concepute pentru a-i ajuta să învețe să cânte câteva dintre melodiile lor preferate prin coordonarea culorilor. Copiii mici pot asculta melodiile pe care le fac în timp ce își perfecționează noile melodii preferate. Acest pian este perfect pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 3 ani și include controlul volumului pentru a evita rănirea urechilor.

4. Joc de Bowling

Sursă: Amazon

Acest set este ideal pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 6 ani și include șase pioni de bowling de pluș și o minge de pluș pe care copiii o pot roti sau arunca pentru a încerca să-i doboare pe micii monștri. Fiecare piesă este realizată din materiale de înaltă calitate, asigurând că jucăria va rezista.

5. Vehicule din Lemn 

Sursă: anthropologie

Aceste vehicule mici din lemn sunt simple, dar nota de culoare le face să iasă în evidență. Jucăriile clasice sunt potrivite pentru copii de la vârsta de 1 an. Sunt realizate din lemn de arțar și lemn de cauciuc și se vând separat.

6. Mașină de Tuns Iarba

Sursă: Amazon

Copiii cu vârsta de până la 18 luni se vor bucura de această mică mașină de tuns iarba cu împingere care aruncă bule la fiecare pas. Setul conține trei sticle de soluție cu bule, trei baghete cu bule și trei baterii AA, care ajută mașina să funcționeze. Mașina de tuns iarba poate fi pliată atunci când nu este utilizată pentru o depozitare ușoară.

7. Jucărie Stivuire Tren Jumbo din Lemn 

Sursă: Melissa & Doug

Acest tren, care vine cu 14 blocuri de lemn de diferite forme, va atrage copiii cu vârste cuprinse între 2 și 4 ani. Trenul este alcătuit din trei vagoane, fiecare având un cuier pe care blocurile pot fi stivuite. După ce a stivuit toate blocurile, copilul tău poate apuca cablul atașat și poate trage trenul împreună cu el în timp ce își desfășoară ziua.

8. Little Climber pentru Copii 

Sursă: Lily and River

Copiii de 2 ani pot folosi acest turn de cățărare și accesoriu de perete de stâncă/tobogan pentru a arde puțină energie. Turnul este conceput pentru copii cu vârsta cuprinsă între șase luni și patru ani, iar toboganul/cățărătorul este potrivit pentru copii de la 18 luni. Fiecare piesă este realizată din lemn de bambus puternic și robust (astfel încât jucăria să nu se destrame cu ușurință), accesoriul are un tobogan neted pe o parte și un perete de cățărat pe stâncă pe cealaltă. De asemenea, poate fi pliat pentru o depozitare ușoară.

Sfaturi pentru a menține copiii în siguranță cu jucăriile 

Când vine vorba de copii și jucării, siguranța este întotdeauna prioritatea numărul unu. Iată câteva sfaturi pentru a te asigura de siguranța copilului tău în timp ce se joacă cu noua sa jucărie:

  • Inspectează jucăria înainte de a i-o oferi copilului. Caută orice margini ascuțite sau piese mici care ar putea prezenta un pericol de sufocare.
  • Dacă jucăria funcționează cu baterii, asigură-te că bateriile sunt bine fixate și nu pot fi îndepărtate cu ușurință de către un copil.
  • Învață-ți copilul cum să folosească jucăria în siguranță. Arătă-i cum să le gestioneze și explică-i orice riscuri potențiale implicate în cel mai simplu limbaj posibil.
  • Verifică în mod regulat jucăria pentru deteriorări și repar-o sau înlocuiește-o dacă este necesar.
  • Supraveghează-ți copilul în timp ce se joacă cu noua jucărie. Acest lucru este deosebit de important dacă jucăria este pentru un copil mai mare, deoarece este posibil ca cei mici să nu înțeleagă cum să o folosească în siguranță.

Concluzie 

Este important să selectezi cea mai bună jucărie care este potrivită și sigură pentru un copil mic. Jucăriile ar trebui să fie stimulatoare, dar și adecvate vârstei. Jucăriile enumerate în acest articol sunt unele dintre cele mai bune opțiuni pentru un copil de 2 ani. Aceste jucării oferă stimulare și ajută la dezvoltarea diferitelor abilități. Asigură-te că ții cont de interesele copilului atunci când alegi o jucărie, precum și de caracteristicile de siguranță, pentru a asigura o experiență fericită de joacă.