08 Nov 2022, Autor:

Smartphone-urile sunt acum o cerință de bază pentru fiecare persoană de pe planetă în era digitală rapidă. Prețurile smartphone-urilor au scăzut semnificativ ca urmare a dezvoltării revoluției digitale, făcându-le mai accesibile pentru clienți. În ciuda acestui fapt, un anumit segment al populației are nevoie de ajutor pentru a-și permite să-și achiziționeze smartphone-urile preferate din cauza prețului ridicat al modelelor premium. Cu toate acestea, omul obișnuit își poate trăi acum idealul cumpărând versiuni scumpe de smartphone-uri recondiționate.

Dacă te gândești să cumperi un telefon nou, găsirea celui mai bun model la cel mai bun preț poate fi crucială. Cu toate acestea, pe măsură ce smartphone-urile devin mai sofisticate, costurile acestora cresc și ele. Contractele lunare sunt, de asemenea, destul de scumpe în zilele noastre pentru a acoperi cheltuielile tot mai mari ale gadgeturilor și poți cheltui cu ușurință o avere pentru a obține un telefon nou. Achiziționarea unui telefon recondiționat ar putea fi o opțiune dacă a cumpăra cel mai recent dispozitiv direct sau pe baza unui contract este în afara intervalului de preț. Chiar dacă smartphone-urile recondiționate au mai fost folosite, de obicei, poți conta pe acestea să fie în stare de funcționare perfectă dacă le cumperi de la producător sau de la un magazin de renume. Să definim ce este un telefon recondiționat.

Ce Este Un Telefon Recondiționat?

Un telefon recondiționat este diferit de un telefon folosit în mod obișnuit. Un consumator îl poate returna din cauza unei defecțiuni remediate de producător înainte de a-l vinde ca articol recondiționat.

Este posibil ca clientul să-l aducă înapoi la retailer sau la serviciul telefonic pentru a-l putea actualiza. Sau, dacă ești foarte norocos, s-ar fi putut răzgândi și să fi dat telefonul înapoi nefolosit, caz în care practic ai avea un telefon nou-nouț pentru mai puțini bani.

Producătorul sau vânzătorul va inspecta, repara și va garanta că îndeplinește o calitate specificată înainte de a fi vândut. Îți vor vinde apoi ție produsul, de obicei fără ambalajul obișnuit sau accesorii suplimentare care vin cu un telefon nou.

Un magazin va avea o recondiționare de înaltă calitate comparabilă și ar trebui să te informeze dacă telefonul nu este „ca nou”, chiar dacă nu toți producătorii vând telefoane recondiționate. Aceste telefoane sunt descrise ocazional ca „reînnoit” sau „recondiționat”.

Sunt Telefoanele Recondiționate Bune?

Telefoanele recondiționate sunt acceptabile atâta timp cât au fost montate la loc corespunzător. De obicei, ar trebui să anticipezi că telefonul a avut una sau mai multe componente, cum ar fi bateria, ecranul sau portul de încărcare, înlocuite. Chiar dacă probabil că nu vei putea identifica exact ce componente au fost schimbate, telefonul ar trebui să funcționeze în continuare normal. În caz contrar, legislația UE oferă în continuare o garanție de 24 de luni, în plus față de ceilalți termeni pe care i-ar putea oferi revânzătorul. Asigură-te doar că revânzătorul este de încredere.

Reține că este mai puțin probabil ca noile actualizări de software să fie lansate pentru telefoanele mai vechi. Modelele mai vechi de telefoane nu pot ține pasul cu frumusețea, iar noile Apple și Android vor să-și păstreze sistemele de operare. În plus, telefoanele mai vechi vor fi mai lente prin natura lor. Deși acest lucru este acceptabil dacă folosești telefonul doar pentru apeluri, dacă te aștepți să fie un sistem de jocuri minunat sau grozav pentru diverse alte aplicații, este posibil să fii dezamăgit.

În plus, achiziționarea unui telefon recondiționat aduce beneficii mediului!

Cauți un telefon nou? OLX Renew

Merită Cumpărate Smartphone-urile Recondiționate?

Costul este principala justificare pentru achiziționarea unui telefon recondiționat; obținerea unui telefon recondiționat este mult mai puțin costisitor decât unul nou. Economiile variază mult între modele, dar promitem că un telefon folosit va fi întotdeauna mai puțin costisitor decât cel mai recent model.

Un telefon recondiționat este mai bun decât un telefon „uzat”, deoarece a fost recondiționat, ceea ce este și mai bun pentru mediu. O garanție de 24 de luni este, de asemenea, dreptul tău conform legislației UE privind protecția consumatorilor, în plus față de orice avantaje pe care le-ar fi oferit revânzătorul.

Există totuși un caz pentru longevitate. Telefoanele model mai vechi nu mai primesc actualizări de software și de securitate la o anumită vârstă. Anumite aplicații nu ar putea fi disponibile pe dispozitivele mai vechi, deoarece încearcă să se mențină la curent, astfel încât telefoanele recondiționate ar avea probabil o viață mai slabă a bateriei decât telefoanele mai noi.

Dacă vrei să cumperi încontinuu telefoane recondiționate, chiar dacă a economisi niște bani acum poate părea o idee inteligentă, s-ar putea să ajungi să plătești mai mulți bani pe termen lung și să cumperi telefoane mai des pe măsură ce treci între modele mai vechi de telefoane pentru a utiliza software și aplicații noi.

Smartphone-urile ieftine sunt un alt factor de luat în considerare. În loc să cumperi un gadget mai nou, ar merita să consideri un nou telefon de buget sau de gamă medie, deoarece telefoanele mai puțin costisitoare devin din ce în ce mai bune în fiecare zi.

Sunt Telefoanele Recondiționate Bune?

Da, dacă faci cumpărături cu grijă și faci cercetări, un telefon recondiționat poate fi la fel de excelent ca un gadget nou-nouț, proaspăt ieșit din cutie. Într-un sondaj Consumer Reports, 82% dintre participanți au indicat că sunt foarte mulțumiți de telefonul recondiționat recent achiziționat.

Diferiți revânzători oferă diferite note sau evaluări pentru telefoane. Majoritatea sunt:

Clasa A: Telefoanele de clasa A nu prezintă semne de uzură sau deteriorare și sunt aproape la fel de bune ca gadgeturile noi. Chiar și cutia originală și accesoriile pot fi incluse. Aceste telefoane ar putea avea denumirile „excelent” sau „ca nou”.

Clasa B: Deși telefoanele de gradul B au unele daune, acestea sunt totuși o afacere grozavă în comparație cu telefoanele de gradul A. Ele ar putea purta, de asemenea, denumirea „bun”.

Clasa C: Telefoanele de gradul C prezintă semne de utilizare și au adesea daune cosmetice minore, dar ar trebui să meargă și să funcționeze fără probleme majore. Ar putea avea denumirea de „corect” pe site-urile de revânzare.

Care Sunt Avantajele Și Dezavantajele Achiziționării De Smartphone-uri Recondiționate?

După introducerea site-urilor web precum OLX care furnizează aceste produse în catalogul lor, identificate ca produse recondiționate, această alternativă a câștigat popularitate în ultimii ani.

Este esențial să reții că atunci când cumperi unul dintre aceste gadget-uri, este imposibil să determini „știința precisă” a motivului pentru care a fost returnat, ceea ce înseamnă că este imposibil să decizi dacă a fost sau nu reparat.

Deci achiziționarea unui gadget recondiționat este o decizie înțeleaptă? Fiecare client are nevoi diferite. Prin urmare, am inclus mai jos câteva avantaje și dezavantaje pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a cumpăra un articol recondiționat.

Avantajele achiziționării unui dispozitiv recondiționat: În anumite cazuri, produsele cu garanții mai lungi funcționează la fel ca cele care nu sunt „recondiționate” în ceea ce privește funcționalitatea, comparativ cu alte produse. Aceste produse pot eșua mai rar decât altele, chiar dacă ai o garanție în cazul unei defecțiuni; dacă o componentă a dispozitivului pe care îl iei tinde să se defecteze, aceasta a fost deja înlocuită în întregime.

Deși cuvântul „recondiționat” are uneori o conotație negativă, toate produsele trebuie să treacă un test de control al calității înainte de reaprovizionare. O garanție este adesea oferită în cazul în care dispozitivul funcționează defectuos.

Dezavantajele achiziționării de smartphone-uri recondiționate: Aceste gadget-uri ocazional nu vin cu cutia originală; în schimb, acestea includ ștampile sau indicații care indică faptul că au fost recondiționate. În anumite situații, aceste produse au fost folosite înainte și apoi recondiționate pentru vânzare.

Sfaturi Pentru Achiziționarea Unui Dispozitiv Recondiționat

Dacă ai cumpărat recent un smartphone cu aceste funcții, asigură-te că funcționează corect. Testează camera, butoanele și funcțiile de bază. De obicei, îl poți returna sau utiliza garanția dacă ceva nu merge bine.

Un alt sfat este că, dacă ai un dispozitiv iOS, poți să mergi la configurare și să te uiți la baterie pentru a vedea cât de multă uzură a avut. Acest lucru te poate ajuta să înțelegi mai bine de cât timp „există” dispozitivul.

Gânduri Finale

Totul în lume este temporar. Telefoanele originale și cele recondiționate se vor confrunta într-o zi. Deși este posibil să nu iei cel mai recent model atunci când cumperi un iPhone recondiționat. Studii recente au arătat că aceste dispozitive durează mai mult decât iPhone-urile noi, deoarece au fost deja supuse unei inspecții amănunțite și orice probleme au fost rezolvate înainte de a fi vândute.

Tehnologia și software-ul mai noi sunt folosite în telefoanele mai noi, acestea vor fi întotdeauna mai capabile decât telefoanele recondiționate, dar telefoanele recondiționate vor fi întotdeauna mai puțin costisitoare. Este o alegere dură între cele două, dar reține că telefoanele recondiționate nu vor fi la fel de accesibile ca cele noi. De exemplu, poți obține un telefon nou de la o persoană cunoscută, dar găsirea unui iPhone 13 recondiționat de la vânzători de renume poate fi dificilă din cauza ofertei limitate.

Nu în ultimul rând, compară în mod constant prețurile cu diferiți retaileri și cercetează cu atenție termenii și condițiile de vânzare.