23 Dec 2021, Autor:

O perie rotativă te ajută să ai un păr ca la salon, în intimitatea propriului cămin. De asemenea, poți obține un look spectaculos, într-un timp scurt. O perie rotativă te ajută să usuci și să coafezi părul, în același timp. Părul va fi strălucitor și plin de volum. În plus, dacă eviți expunerea la umiditate ridicată, coafura poate rezista chiar și trei zile.

Cum ai la dispoziție o mulțime de modele, poate fi dificil să alegi cea mai bună perie rotativă. Mai jos, poți afla cum funcționează o perie rotativă, de ce să ții cont în alegerea sa, ce beneficii oferă, cum să ai grijă de ea și care sunt cele mai populare perii rotative.

Cum funcționează o perie rotativă

Peria rotativă are un mecanism ce rotește dispozitivul, pentru a genera mișcări curbate, creând un efect de curbare a firelor de păr. Aparatul suflă aer uscat pe păr, în același timp în care îl curbează în două direcții, oferindu-i volum.

Multe persoane care folosesc pentru prima oară o perie rotativa au tendința de a controla modul de periere, ceea ce reprezintă o folosire incorectă a aparatului. Este important să lași peria să funcționeze, altfel, riști ca dispozitivul să tragă de firele de păr și să le încurce.

Este posibil să nu te descurci spectaculos de la prima utilizare, însă fii consecventă și rezultatele se vor vedea destul de repede.

În cazul în care nu te obișnuiești cu mecanismul rotativ, poți opri rotirea, pentru a o folosi ca pe o perie normală, însă cu aer cald.

Care sunt componentele unei perii rotative

Peria rotativă este formată din părțile statice, care nu se rotesc, și cilindrul rotativ, unde se găsesc perii speciali, care ajută la propagarea căldurii.

Un avantaj major al periilor rotative este că perii sunt interschimbabili, deci vei putea realiza mai multe tipuri de coafuri, un lucru imposibil de realizat cu o perie obișnuită.

Ce contează în alegerea unei perii rotative

Există mai multe criterii de care ar trebui să ții cont în alegerea unei perii rotative. Acestea includ dimensiunea cilindrului rotativ, tipul de perie rotativă, nivelurile de căldură și altele. Despre toate acestea vom discuta mai jos.

Dimensiunea cilindrului rotativ

Cilindrul rotativ poate avea dimensiuni diferite. De acest factor depinde volumul pe care dorești să îl obții. Periile rotative cu un cilindru mic (30-40 mm) îți oferă un plus de volum, în timp ce periile mari, de 50 mm sau mai mult, oferă un volum expresiv, asemănător celor din revistele de modă.

De asemenea, dacă ai părul scurt sau mediu, este indicată o perie rotativă mai mică, iar pentru părul lung, poți alege o perie de 50 mm. Mai mult, ai la dispoziție și perii rotative cu două capete, unul mic, de 30-40 mm, și unul mare, de 50 mm.

Tipul periei rotative

O perie rotativă poate avea înveliș din crom, ceramic sau din turmalină:

 • Peria rotativă din crom – este cea mai ieftină, însă are o suprafață dură, care poate duce la agățarea, încâlcirea sau chiar ruperea părului. De asemenea, se încălzește cel mai greu, însă se încinge rapid, afectând părul;
 • Peria rotativă din ceramică – este puțin mai scumpă. Se încălzește repede și uniform, prin comparație cu peria din crom. Alunecă ușor printre fire și nu duce la agățarea sau ruperea părului. Mai mult, perii produc ioni negativi, care oferă părului un aspect strălucitor și neted. Nu electrizează părul;
 • Peria rotativă din turmalină – este cea mai scumpă. Se încălzește cel mai repede și eliberează mai mulți ioni negativi decât peria din ceramică. Părul este plin de volum, neted și strălucitor.

Niveluri de căldură

Pentru un efect spectaculos, este indicat să alegi o perie rotativă cu mai multe niveluri de căldură. Astfel, vei putea ajusta nivelul căldurii, în funcție de tipul de păr și de nevoile tale.

Dacă ai un fir de păr gros și aspru, vei avea nevoie de o temperatură mai mare pentru a-l coafa. Pe de altă parte, dacă firul este subțire, poți folosi o temperatură scăzută; de fapt, aceasta este chiar indicată, pentru a nu vătăma părul.

Funcțiile

Este bine să alegi peria rotativă și în funcție de tehnologiile existente. Mai jos, sunt câteva funcții prezente la cele mai bune perii rotative:

 • Reglajul de temperatură;
 • Funcția de rotire;
 • Jetul de aer rece – consolidează coafura;
 • Ionizarea – deschide firele de păr spre moleculele încărcate negativ și reduce curenții electrici;
 • Hidratarea cu aburi – pentru o mai bună modelare a părului.

Ce beneficii are o perie rotativă

Peria rotativă este accesoriul perfect, dacă îți dorești ca părul tău să arate minunat. Dacă îți dorești să atragi atenția ca un magnet, coafura este o modalitate sigură de a face acest lucru. Mai jos, sunt beneficiile unei perii rotative:

 • Este sigură de folosit – poate fi utilizată foarte ușor, atât de persoanele cu păr scurt sau mediu, cât și de către cele cu părul lung. Totodată, este de ajutor pentru coafarea persoanelor care au părul fragil. Peria rotativă se adaptează după firele de păr, este ușor de manevrat;
 • Este accesibilă – multă lume își face griji cu privire la prețul unei perii rotative, însă pe piață există o mulțime de produse pentru toate buzunarele. Există perii rotative ieftine și de calitate, eficiente și cu o durată lungă de viață, mai ales dacă ai grijă de ele (vezi mai jos);
 • Rotirea firelor de păr este simplă – citește cu atenție manualul de utilizare, iar coafarea va deveni o joacă de copil;
 • Îți permite să creezi mai multe stiluri de coafură.

Cum ai grijă de peria rotativă

Pentru a te bucura de peria rotativă cât mai mult timp, este recomandat să ai grijă de ea. Mai jos, sunt câteva lucruri de care să ții cont:

 • Peria rotativă se încălzește foarte repede, deci, înainte de curățare, este indicat să scoți ștecherul din priză și să aștepți să se răcească;
 • Folosește o lavetă ușor umedă, pentru a șterge peria, inclusiv zona dintre peri. Îndepărtează și firele de păr dintre peri;
 • Folosește o soluție specială pentru peria rotativă, cu atât mai mult dacă folosești produse de ingrijire personala; acestea se pot acumula pe peria rotativă și, în timp, pot scădea capacitatea de funcționare și durata de viață;
 • Șterge peria cu o lavetă umedă după fiecare utilizare și curăță cu soluție specială sau săpun blând, la fiecare două săptămâni.

Sfaturi pentru o folosire eficientă a periei rotative

Pentru a avea rezultate cât mai bune, este indicat să:

 • Folosești peria rotativă doar după ce ajunge la temperatura potrivită pentru părul tău. De asemenea, este bine să eviți folosirea periei imediat după ce ai pornit-o, doar pentru că părul este neuniform;
 • Alegi secțiuni de păr egale, pentru ca rezultatul să fie uniform și echilibrat;
 • Periezi de la rădăcină spre vârf;
 • Periezi ușor, fără a te grăbi.

Întrebări frecvente despre peria rotativă

Înainte de achiziția primei perii rotative, multă lume are tot felul de dileme. Mai jos, sunt câteva dintre cele mai răspândite întrebări, alături de răspunsuri:

 • „Este potrivită pentru părul lung?” – majoritatea periilor rotative pot fi folosite pe toate tipurile de păr, inclusiv pe cel lung. Indiferent de lungimea părului, îi oferă volum, strălucire și bucle cu aspect natural. Aranjează rapid și mult mai ușor, față de combinația dintre o perie rotundă și un uscator de par;
 • „Poți regla temperatura și viteza?” – o perie rotativă de calitate are minimum trei trepte de căldură. Acestea se adaptează în funcție de părul și de nevoile tale;
 • „Ce rol are funcția de ionizare?” – multe perii rotative au și funcția de ionizare. Datorită acesteia, se previne electrizarea părului fragil și se oferă protecție termică firelor sensibile. Tot datorită funcției de ionizare, părul este uscat și pieptănat, în același timp, rezultatul fiind o podoabă capilară plină de volum și strălucire;
 • „Are și funcție de aer rece?” – în funcție de tipul de perie rotativă, poate exista și tehnologia de jet rece; este important să citești informațiile despre fiecare produs. În cazul în care peria rotativă nu are funcția de aer rece sau nu dispune de înveliș ceramic, pentru a menține coafura, este indicat să folosești un gel de fixare;
 • „Ce accesorii are?” – în mod ideal, o perie rotativă ar trebui să aibă cât mai multe accesorii. Acestea îți permit să realizezi cât mai multe tipuri de coafuri. Pot exista accesorii pentru volum, uscare, bucle, îndreptarea părului, husă de depozitare etc.

Top perii rotative în 2021

Cum spuneam mai sus, există perii rotative pentru toate nevoile și bugetele. Mai jos, sunt câteva dintre cele mai bune perii rotative.

Perie rotativa Rowenta Brush Activ’ Volume&Shine 2 CF9530

Această perie rotativă are 1.000 W, 2 trepte de temperatură și viteză, înveliș ceramic și două perii.

Poate fi folosită pentru coafarea părului umed și uscat. Dacă nu ai timp pentru a trece regulat pe la salon, un astfel de accesoriu este de nelipsit.

Include generator de ioni negativi. Acesta reduce electrizarea firelor de păr, iar rezultatul este un păr mătăsos, strălucitor și plin de volum. Poate fi folosită atât pentru părul scurt/mediu, cât și pentru cel lung.

Dispune de două tipuri de perii cu înveliș ceramic; prima are un diametru de 40 mm, iar a doua, un diametru de 50 mm. Poți obține coafuri dintre cele mai diverse, de la bucle lejere la vârfuri întoarse. Ca regulă generală, peria mai mare este pentru părul lung și voluminos, iar cea mică, pentru persoanele cu părul de lungime scurtă sau medie ori pentru cele care au breton.

Pentru finalizarea coafurii, peria emite un flux de aer rece. Ambele capete dispun de protecție suplimentară împotriva supraîncărcării.

Avantaje:

 • Materiale de calitate – ceramică; previne ruperea sau arderea firelor de păr;
 • Poate fi utilizată atât pe părul uscat, cât și pe cel umed;
 • Usucă și coafează, în același timp;
 • Funcția de ionizare, prin care se reduce electrizarea;
 • Funcția de rotație automată;
 • 2 trepte de temperatură;
 • 2 trepte de viteză;
 • Distribuirea uniformă a aerului cald.

Dezavantaje:

 • Este voluminoasă;
 • Poate pune probleme persoanelor care au deja păr cu volum;
 • Poate încurca părul lung;
 • Se încinge repede.

Cum functioneaza o perie rotativa

Perie rotativă Philips Dynamic Volume HP8654/00

Peria rotativă Philips Dynamic Volume HP8654/00 are o putere de 1.000 W, 3 trepte de temperatură și 2 viteze.

Este recomandată mai ales pentru părul umed, pentru funcția de uscare și ondulare. Este realizată din ceramică și turmalină. Protejează firul de păr și oferă o strălucire naturală părului. Răspândește uniform căldura.

Beneficiază de două perii, una retractabilă, de 30 mm, și una mai mare, de 50 mm, și peri naturali de mistreț, ce reduc din electrizare și oferă un aspect mătăsos.

Peria mare este indicată pentru volumul părului și elemente structurale, iar peria cea mică, pentru onduleuri mici.

Dispune de funcția „care”, prin care dispozitivul optimizează temperatura necesară uscării, pentru a proteja firul de păr.

Avantaje:

 • Realizată din ceramic și turmalină;
 • Uscare rapidă și onduleuri variate;
 • Perie de 30 mm retractabilă;
 • Perie mare, de 50 mm;
 • 2 trepte de viteză;
 • 3 trepte de temperatură;
 • Funcția „care”;
 • Cablu de 1,8 m.

Dezavantaje:

 • Este voluminoasă;
 • Este zgomotoasă la viteză mare;
 • Poate electriza unele tipuri de păr.

Cum sa alegi o perie rotativa

Perie rotativă BaByliss 2735E

Peria rotativă BaByliss are 1.000 W, 2 viteze, 2 trepte de temperatură, jet de aer rece, geantă de depozitare și patru accesorii.

Are un design modern și compact, înveliș din ceramică și o răspândire uniformă a căldurii. Mânerul este ergonomic, permițând manevrarea ușoară a aparatului.

Beneficiază de funcția de dublă direcție de rotație, fiind utilă pentru ondularea vârfurilor, în interior sau exterior, în funcție de stilul dorit. Dispune de funcția de ionizare, fapt pentru care firele de păr nu se vor electriza.

De asemenea, poate fi folosită atât pe părul umed, cât și pe cel uscat. Pe lângă peria de 50 mm pentru obținerea volumului, are și un accesoriu pentru îndreptare și o perie pentru finisare.

Avantaje:

 • Timp scurt pentru uscare și coafare;
 • Potrivită pentru păr uscat și umed;
 • Înveliș din ceramică;
 • Funcție de ionizare;
 • 2 trepte de viteză;
 • 2 trepte de temperatură;
 • Mâner ergonomic, ușor de manevrat;
 • Cablu rotativ la 360 de grade.

Dezavantaje:

 • Este zgomotoasă;
 • Agață firele de păr.

Cum ai grija de peria rotativa

Multistyler Dyson HS01 Airwrap Complete

Peria rotativă de la Dyson are 1.300 W, 3 trepte de viteză, 3 trepte de temperatură și mai multe accesorii.

Funcționează pe baza efectului aerodinamic Coandă. Astfel, peria atrage și înfășoară șuvițele de păr, iar firele par a se ondula singure. Se obțin bucle și onduleuri, fără a degrada structura părului.

Avantaje:

 • Dispune de 6 capete;
 • Funcție de ionizare;
 • Mâner detașabil;
 • Potrivită pentru păr uscat și umed;
 • Funcție de îndreptare, ondulare lejeră și ondulare;
 • 3 trepte de viteză;
 • 3 trepte de temperatură;
 • Cablu de 2,7 m.

Dezavantaje:

 • Temperatură maximă de 90 de grade Celsius;
 • Peria suflă aer pe lungimea șuviței, iar rădăcinile pot rămâne umede;
 • Prețul ridicat;
 • Buclele rezistă câteva ore.

Top perii rotative 2021

Perie rotativă Remington Keratin Protect AS8810

Peria rotativă de la Remington are 1.000 W, 2 trepte de viteză și accesorii. Usucă părul rapid și îl ondulează, oferind volum și strălucire.

Cilindrul din ceramică are în compoziție keratină și ulei de migdale care protejează părul, îi oferă elasticitate și aspect sănătos.

Pachetul include o perie termală de 40 mm și o perie termală mixtă, de 50 mm. De asemenea, peria se învârte în ambele sensuri și previne electrizarea părului.

Avantaje:

 • Potrivită pentru păr umed și uscat;
 • Materiale din ceramică;
 • Potrivită pentru ondulare și uscare;
 • Funcție de aer rece;
 • Posibilitatea de schimbare a sensului de rotație;
 • 3 accesorii incluse: 1 perie cu peri termali de 40 mm, 1 perie de 50 mm și un accesoriu pentru protejarea rădăcinilor;
 • 2 trepte de viteză;
 • Cablu de 3 m.

Dezavantaje:

 • Poate agăța părul umed;
 • Există riscul ca perii să rămână blocați în firele de păr;
 • Este zgomotoasă.

Remington Keratin Protect AS8810

De ce să îți iei peria rotativă de pe OLX

Pe OLX vei găsi o gamă variată de produse la prețuri accesibile. Mai jos, sunt câteva avantaje ale achiziției unei perii rotative de pe OLX:

 • Găsești perii rotative, uneori, chiar noi, la prețuri mult mai mici;
 • Poți cumpăra de la oricine, oricând, chiar și de la oameni care locuiesc în același cartier cu tine;
 • Este sustenabil să cumperi produse la mâna a doua, în loc să le iei noi, astfel încurajând economia circulară.

O perie rotativă înseamnă o investiție în sănătatea podoabei capilare. Folosirea regulată a unei perii rotative va duce la obținerea unui păr plin de volum, buclat și strălucitor, pregătit pentru orice eveniment.

Sursa foto: Producători, Shutterstock