Biscuiții Salami – un desert românesc la modă, un rulou fără coacere cu biscuiți și cacao care-i face pe toți fericiți. Dar, am adus o întorsătură acestei rețete tradiționale.
În perioada sărbătorilor, salamul de ciocolată este o delicatesă frumoasă de creat. Fursecurile Amaretti și migdalele sunt umplute cu un deliciu de ciocolată și apoi sunt acoperite cu zahăr pudră pentru a da un efect realist. Este foarte distractiv de făcut și, de asemenea, nu conține ouă.
Toată lumea se bucură de o coacere festivă și ce ar putea fi mai plăcut decât un salam cu aspect realist, construit în întregime din ciocolată, prăjituri și nuci?
Și mai bine, este ușor de creat, ceea ce îl face ideal pentru implicarea întregii familii. Singura parte dificilă este să aștepți să se solidifice în frigider înainte de a-l pudra cu zahăr pudră și de a-l felia.
Ingrediente
Ciocolata neagră (70 la sută cacao), unt, lapte, fursecuri Amaretti (crocante, nu moale), pudră de cacao neîndulcită, alune de pădure, fistic și zahăr pudră sunt elementele de care veți avea nevoie pentru a face acest fel de mâncare.
Veți avea nevoie de un fir simplu de bucătărie dacă doriți să faceți un pas mai departe și să legați salamul.
Instrucțiuni Pas Cu Pas
- Se sfărâmă ciocolata în bucăți mici într-un castron mare și se amestecă cu untul. Așezați castronul pe o cratiță cu apă clocotită, asigurându-vă că apa nu intră în contact cu fundul vasului.
- Mențineți focul mediu în tigaie pentru a preveni fierberea apei. Din când în când, amestecați untul și ciocolata până când sunt topite și netede.
- Între timp, puneți fursecurile Amaretti într-o pungă Ziploc și zdrobiți-le cu un sucitor în bucăți mici-medii.
- Se scoate castronul de pe foc si se toarnă ușor laptele, amestecând până se omogenizează bine. Apoi, adăugați pudra de cacao și sarea în ciocolată și amestecați; nu vă faceți griji dacă există bulgări.
- Adăugați fursecurile zdrobite și nucile până când sunt acoperite bine de ciocolată.
- Formați o formă de buștean din amestec pe o foaie de hârtie de copt. Începeți cu capătul cel mai aproape de dvs. și luați amestecul pentru a-l rula.
- Îndoiți hârtia de copt peste ciocolată și rulați-o într-un buștean. Pentru a-l fixa, mutați-l de câteva ori, răsucind fiecare capăt. Ar fi de preferat să-l împachetați din nou în folie de plastic pentru o formă mai ordonată, dar nu este necesar.
- Se dă la frigider pentru cel puțin 4-6 ore sau peste noapte. Odată ce este solid, stropește-l ușor cu zahăr pudră pentru a-l naturaliza.
Decorarea
- Faceți o buclă mică cu un capăt al firului și creați un nod pentru a fixa bucla.
- Treceți celălalt capăt al firului prin prima buclă și trageți-l strâns, asigurându-vă că nodul este sub salam.
- Aduceți bucata de fir în sus și peste capătul salamului, ascunzând-o sub partea de sus.
- Trageți sfoara în jos aproximativ 2.5 cm de bucla inițială și țineți-o cu degetul cel mare.
- În timp ce țineți firul pe loc, înfășurați-l în jurul salamului și plasați-l în spatele degetului mare pentru a-l fixa, trăgând puternic. Repetă de încă 4-5 ori, sau până se termină salamul.
- Odată ce ați ajuns la capătul salamului, înfășurați sfoara în jurul lui și plasați-l sub bucățile de sfoară de jos. Pentru a-l menține în siguranță, creați un nod.
Sfaturi și Întrebări Frecvente
- Nucile – Puteți păstra nucile întregi, astfel încât, atunci când tăiați salamul, să obțineți felii minunate peste tot. Utilizați arahide, caju sau migdale dacă nu aveți fistic sau alune la îndemână.
- Când adăugați laptele, asigurați-vă că îl adăugați ușor-agresiv între fiecare adăugare. Dacă puneți totul dintr-o dată, ciocolata se poate despica. De obicei, puteți adăuga laptele în trei etape. Dacă ciocolata ta s-a împărțit, citește mai departe pentru o modalitate de a o salva, astfel încât să nu fii nevoit să o arunci!
- Adăugați o lingură de lichior dacă nu o să-l oferiți tinerilor.
Sugestii de Servire
Salamul de biscuiți este un desert grozav de servit după cină. Prefer să-l fac cu lichior precum Vin Santo, dar se va combina grozav și cu cafea sau cu un pahar de lapte pentru copii!
REŢETĂ
Curs – Desert
Timp de pregătire – 40 de minute
Timp de gătire – 5 minute
Refrigerare – 4 ore
Timp total – 4 ore 45 minute
Porții – 12 porții
Calorii – 204 kcal
Lista Ingredientelor
- 1 cană ciocolată neagră de bună calitate 70% cacao (150g)
- Cinci linguri de unt tăiat cubulețe (70g)
- ⅓ cană lapte (80 ml)
- Patru linguri de pudră de cacao
- 2 căni de prăjituri/biscuiți Amaretti, crocanți, nu moi (100g)
- ⅓ cană alune întregi (45g)
- ⅓ cană fistic nesărat (45g)
- Zahăr pudră pentru pudrat
- Un praf de fulgi de sare de mare
Instrucțiuni
- Spargeți ciocolata în bucăți mici și combinați-le cu o bucățică de unt într-un vas mare. Așezați castronul pe o cratiță cu apă clocotită, asigurându-vă că apa nu intră în contact cu fundul vasului.
- Mențineți un foc mediu în tigaie pentru a preveni fierberea apei. Din când în când, amestecați untul și ciocolata până când sunt topite și netede.
- Între timp, puneți fursecurile Amaretti într-o pungă Ziploc și zdrobiți-le cu un sucitor în bucăți de dimensiuni mici-medii.
- Se ia castronul de pe foc si se toarnă ușor laptele, amestecând până se omogenizează bine. Apoi, adăugați pudra de cacao și sarea în ciocolată și amestecați; nu vă faceți griji dacă rămân niște bulgări.
- Amestecați fursecurile și nucile zdrobite până când sunt acoperite bine de ciocolată.
- Formați un buștean din amestec pe o foaie de hârtie de copt. Începeți cu capătul cel mai aproape de dvs. și puneți amestecul acolo pentru a-l rula.
- Îndoiți hârtia de copt peste ciocolată și rulați-o într-un buștean. Pentru a-l fixa, mutați-l de câteva ori, răsucind fiecare capăt. Este de preferat să-l împachetați din nou în folie de plastic pentru o formă mai ordonată, dar nu este necesar.
- Se dă la frigider pentru cel puțin 4-6 ore sau peste noapte. Presărați-l ușor cu zahăr pudră pentru a-l naturaliza atunci când este solid.