06 May 2022, Autor:

Clătitele nu sunt doar pentru sâmbete sau duminici. Cu doar câteva elemente esențiale din dulăpior și frigider, puteți găti niște clătite pufoase, de la zero, chiar de la dvs. acasă și în orice zi a săptămânii. (Făină, zahăr, sare, praf de copt, lapte, unt și ouă sunt tot de ce aveți nevoie.) Aceste dispozitive și accesorii pentru prepararea clătitelor vă pot ajuta să vă îmbunătățiți jocul de clătite. Indiferent dacă preferați teancul de clătite cu unt, sirop sau cu zahăr pudră și fructe de pădure proaspete, avem tot de ce aveți nevoie pentru a crea acest mic dejun preferat într-un timp foarte mic.

1. O tigaie antiaderentă

Luați în considerare o tigaie antiaderentă decentă, una dintre cele mai bune instrumente de gătit pe care le puteți cumpăra; Baza sa antiaderentă, laturile curbate și mânerul cu prindere moale creează clătite minunate. De asemenea, poate fi spălată în mașinăria de spălat vase, ceea ce face curățarea mai ușoară. 

2. Tel

Aluatul cu cocoloașe va strica întotdeauna o clătită. Folosind un tel de încredere, asigură-te că amestecul tău este catifelat. Am încercat o mulțime de teluri manuale, dar acesta este preferatul nostru, deoarece mânerul conturat din silicon este incredibil de confortabil de apucat, capul de tel este durabil și are un preț rezonabil.

3. Un castron pentru amestecare 

Acest bol de amestecare uimitor este un lucru necesar pentru tot parcursul anului pe care trebuie să-l ai la îndemână pentru coacere. Vasul mare de amestecare are o capacitate de 4,5 litri și este potrivit pentru amestecarea unei cantități mari de aluat de clătite, în timp ce vasul mai mic este perfect pentru toppinguri. O sită (utilă pentru a vă asigura că nu există cocoloașe în făină), căni de măsurare și o strecurătoare sunt tot de ce aveți nevoie. Întregul set este extrem de ușor și portabil.

4. Un cuțit de paletă sau o spatulă 

Indiferent dacă sunteți un specialist în clătite sau un începător, un cuțit de paletă sau o spatulă sunt excelente pentru a produce un flip perfect.

5. Sticlă specială 

După ce ai stăpânit elementele de bază, de ce să nu încerci să te apuci de arta clătitelor? Pentru a face forme din aluat în tigaie, folosiți una dintre aceste sticle speciale. Cu ajutorul foarfecelor, tăiați duza dacă vi se pare prea mică.

6. Cești și Linguri pentru Măsurarea Uscată 

Fie că este vorba de făina dintr-o pungă mare de scorțișoară dintr-un borcan mic, aceste căni de măsurare, linguri cu vârfuri ovale și mânere lungi fac culegerea ingredientele uscate mai ușoară.

7. O lunetă pentru înghețată sau prăjituri 

Utilizați această cupă pentru a măsura aluatul mai gros de clătite americane și pentru a păstra clătitele de aceeași dimensiune. În plus, după o spălare rapidă, O poți folosi pentru a acoperi teancul de clătite cu înghețată.

8. Tigaie pentru clătite 

Când familia ta s-a săturat de clătitele mari și groase, surprinde-i cu o tavă pentru clătite. Este ușoară pentru a crea clătite exact proporționale, de mărimea unei mușcături și care nu se lipesc de degete.

9. Dozator de sirop 

Sigur, ați putea picura și niște sirop direct din sticlă peste clătite – sau puteți folosi acest dozator de sirop și să evitați multă mizerie. Este creat pentru a ușura turnarea siropului, plus că arată adorabil pe masa ta de mic dejun.

10. Ceașcă de Măsurare

Această ceașcă de măsurare este ideală pentru măsurarea adecvată a ingredientelor. Duza sa ușor conică ajută la reducerea picurărilor de pe partea laterală a cupei și îți permite să vezi linia de umplere din numeroase unghiuri.

Cea mai ușoară rețetă de clătite 

Sursă- kevindundon.com

Totul despre aceste clătite ne atrage. Pentru început, sunt extrem de rapide și simple de făcut, folosind doar câteva ingrediente esențiale pe care aproape toată lumea le are la îndemână. De asemenea, ies perfect de fiecare dată, cu o formă rotundă minunată și o textură ușoară și pufoasă.

Cu toții avem nevoie de o rețetă de clătite la care să putem apela într-o dimineață de duminică leneșă, când dorim clătite pufoase. Ceva simplu și rapid de asamblat. Această masă simplă de mic dejun este ideală.

Ingrediente 

  • 200g făină
  • 1 ½ linguriță praf de copt
  • 1 lingură zahăr tos auriu
  • 3 ouă mari
  • 25g unt topit, plus extra pentru gătit
  • 200ml lapte
  • Ulei vegetal pentru gătit

PASUL 1 

Într-un castron mare, adaugă 200 g de făină, 12 lingurițe de praf de copt, 1 lingură de zahăr tos auriu și un praf de sare.

PASUL 2 

Cu dosul lingurii, creați o fântâniță în centru, apoi adăugați 3 ouă mari, 25 g unt topit și 200 ml lapte. Cu ajutorul unei spatule se amestecă totul.

PASUL 3 

Se toarnă într-o sticlă după ce ați amestecat împreună cu un tel cu balon sau alături de bătători electrici de mână până când se omogenizează.

PASUL 4 

Într-o tigaie antiaderentă mare, topește un nod mic de unt și 1 linguriță de ulei la foc mediu. Turnați rondelele de aluat, de aproximativ 8 cm lățime, când untul este spumos. Asigurați-vă că clătitele nu sunt prea apropiate una de cealaltă, deoarece se vor întinde în timpul gătirii. Puteți folosi și tigăi pentru clătite pentru a crea o formă perfectă. Gătiți clătitele aproximativ 1-2 minute pe o parte sau până când se formează multe bule și explodează la suprafață. Gătiți timp de un minut pe cealaltă parte după ce răsturnați clătitele. Repetați până când toate aluaturile au fost utilizate.

PASUL 5 

Servește clătitele pe un vas cu sirop de arțar stropit deasupra și orice alte toppinguri.

Cheia perfecțiunii clătitelor pufoase 

NU AMESTECA EXCESIT aluatul dacă vrei clătite minunate și pufoase. Amestecați ingredientele uscate cu cele umede până se omogenizează bine. Este în regulă dacă aveți câțiva bulgări ici-colo. Amestecarea excesivă va avea ca rezultat niște clătite plate, pe care nu le doriți. Lăsați praful de copt să se activeze câteva minute, permițând clătitelor să crească în timp ce gătiți.