05 May 2022, Autor:

Pâinea cu banane este una dintre cele mai ușoare și mai delicioase gustări la care ne putem gândi. Pâinea poate fi făcută doar cu o furculiță, o tavă de pâine, o formă de brioșe și câteva banane coapte. Chiar și pentru brutarii neexperimentați, rețetele de pâine cu banane sunt unele dintre cele mai ușor de urmat și sunt considerate un deliciu la cuptor. Cu toate acestea, rețetele de pâine cu banane pot merge prost uneori. Acestea se pot scufunda, se rumenesc prea mult în cuptor, nu se ridică, se pot coace insuficient în centru, se lipiciesc în partea de jos sau au o aromă neplăcută.

Care sunt unele dintre instrumentele și echipamentele necesare pentru a face o pâine cu banane?

 1. Cuptorul
 2. Tava de tort
 3. Cuțit
 4. Pungă (dacă vrei să o faci de lux)
 5. Blender
 6. Mășină de tocat
 7. Rolă de prăjitură
 8. Amestecător
 9. Hârtie de unt
 10. Obiecte de decor

Bananele cele mai coapte sunt favorabile 

Utilizarea bananelor coapte este aproape singura nevoie pentru a crea o pâine cu banane. Este vremea pâinii cu banane atunci când coaja începe să dezvolte pistrui, iar fructele sunt doar o atingere prea moale pentru o ronțăială plăcută și pentru o perioadă bună de mâncare. Permiterea bananelor să se coacă și mai mult – până când coaja devine maro și fructele se rup atunci când sunt decojite – va spori aroma și bogăția de banane a pâinii.

Se amestecă și se pasează 

Puteți lăsa niște bucăți de banană în pâine sau le puteți trece drept piure în aluat. Dacă nu vă plac bucățile și doriți ca bananele dvs. să fie netede, pasați-le într-un castron separat înainte de a le adăuga în aluat.

Un mixer cu furculiță 

Subtitlul implicit al acestui fel de mâncare minunat este „nu te agita; fă-o ușor”, dacă aceasta nu a fost deja evident. Dacă preferați să creați o rețetă ca aceasta într-un stand mixer sau unul manual, mergeți mai departe și faceți acest lucru. Dacă folosiți un mixer, puteți fie să topiți untul așa cum vi s-a sugerat și să urmați întocmai rețeta, fie să îl lăsați înmuiat și să îl cremați cu zahăr. Pâinea cu banane va fi mai ușoară și se va simți puțin mai asemănătoare unui tort, cu o textură mai delicată dacă untul înmuiat și zahărul se creează împreună; pâinea va fi mai groasă și mai puțin sfărămicioasă dacă untul este topit.

Reţetă

Timp de gătire recomandat: 47 min până la 1 oră

Randament: 1 pâine 

Sursă: Pinterest 

INGREDIENTE NECESARE 

 • Spray de gătit
 • Opt linguri (1 baton) de unt nesărat
 • 1 ceașcă de zahăr granulat
 • 2 ouă mari
 • 1/4 căni de lapte
 • O linguriță de extract de vanilie
 • Trei banane medii, foarte coapte
 • 2 căni de făină universală
 • O linguriță de bicarbonat de sodiu
 • 1/4 lingurițe de sare
 • 1/2 căni de nuci sau chipsuri de ciocolată,tocate (opțional)

ECHIPAMENTE 

INSTRUCȚIUNI

 1. Încinge cuptorul la 350 de grade Fahrenheit. Preîncălziți cuptorul la 350 de grade Fahrenheit. Folosiți niște hârtie de pergament pentru a căptuși o tavă de 20.32 x 12.7 cm, permițând excesului să atârne peste pereții laterali. Spray-ul de gătit trebuie folosit în interior. Dacă folosiți nuci, prăjiți-le timp de 10 minute la cuptor.
 2. Topește untul. Topiți untul în cuptorul cu microunde; alternativ, înmoaie untul (dar nu-l topește complet) și cremă-l cu zahăr într-un stand mixer în pasul următor pentru o pâine cu banane în formă de prăjitură.
 3. Se amestecă untul și zahărul. Folosiți un castron mare pentru a bate zahărul până când se combină (Sau amestecă untul înmuiat și zahărul într-un mixer până devine pufos).
 4. Adăugați ouăle. Spargeți ouăle în castron. Bateți până se omogenizează bine în bol.
 5. Adăugați laptele și vanilia. Combinați laptele și vanilia în aluat. Dacă alegeți pâinea moale cu banane, zdrobiți bananele separat până când nu mai rămân cocoloașe, apoi amestecați-le în aluat.
 6. Adăugați făina, bicarbonatul de sodiu și sarea. Combinați toate ingredientele. Bateți-le ușor cu o spatulă până când ingredientele abia se amestecă și nu rămâne vizibilă făina uscată.
 7. Amestecați nucile sau ciocolata. În cele din urmă, întindeți migdalele sau ciocolata peste tot aluatul și încorporați-le ușor.
 8. Turnați aluatul în tigaie. Umpleți o tavă de pâine pe jumătate cu aluat.
 9. Coaceți timp de aproximativ 50 până la 65 de minute. Coaceți aproximativ de la 50 până la 65 de minute sau până când partea de sus a prăjiturii este caramelizată maro închis, având un interior galben și cu o scobitoare sau un tester de tort pusă în centru pentru a ști când este gata. Începeți să verificați după un timp de aproximativ 50 de minute și apoi la fiecare 5 minute după aceea în funcție de umiditatea și nivelul de zahăr al bananelor.
 10. Se răcește în tigaie timp de 10 minute. Puneți pâinea pe un grătar de sârmă, fiind încă în tavă. Lăsați să se răcească timp de 10 minute, ceea ce va ajuta pâinea să se solidifice și să fie scoasă din tavă mai ușor.
 11. Scoateți-o din tavă și lăsați-o la răcit încă 10 minute. Mai apoi, apucând pragul de hârtie de pergament, ridicați pâinea din tavă și puneți-o pe grătarul de răcire. Lăsați-o să se răcească încă 10 minute înainte de a o felia.

NOTE PENTRU REȚETĂ 

Brioșe cu banane: Pentru a face brioșe, pregătiți o tavă pentru brioșe cu niște folii de hârtie și umpleți fiecare formă specială până la aproximativ 3/4. După aproximativ 20 de minute de coacere, verificați dacă sunt gata. Sunt necesare 8-10 brioșe.

Depozitare: Înveliți resturile într-un capac de plastic și păstrați-le la temperatura camerei timp de câteva zile, sau înfășurați pâinea într-o folie de plastic și apoi congelați-o timp de trei luni.

Sperăm că această rețetă este utilă și creează o părere bună pentru toți cei care iubesc coacerea. Creați-vă propria rețetă personalizată, adăugând arome speciale alături de ingredientele dvs. Pâinea cu banane este o rețetă iertatoare. Puteți face pâine cu banane cu doar niște ingredientele minime și cu puțină dragoste.

Spune-ne modul tău special de a face o pâine cu banane. Coacere fericită!