06 May 2022, Autor:

Într-o oarecare măsură, unii dintre voi sigur ați visat să păstrați un cal frumos la propria fermă. Gândul este într-adevăr fascinant!

Dar amintește-ți, fiecare lucru prețios are un preț. Și ce ar putea fi mai provocător decât să porți responsabilitatea acestui animal magnific?

Cu toate acestea, dacă rămâi la ideea de a păstra un cal, trebuie să urmezi câteva sfaturi pentru a-ți menține calul sănătos și în formă.

Apă și Mâncare de Calitate 

Sursă: aces.edu

Spre deosebire de oameni, cerințele alimentare ale cailor sunt destul de simple. Doar apă, fân sau iarbă. Dacă vrei să-ți vezi calul sănătos, fânul proaspăt sau iarba de la orice pășune din apropiere ar fi o alegere minunată!

Apropo de asta, caii consumă doar 1,5 până la 2% din greutatea lor totală pe zi. Se spune că, dacă ții un cal care cântărește aproximativ 450 kg, trebuie să te asiguri că ferma ta are 7 până la 9 kg de fân depozitate în avans.

Nu trebuie doar să aranjezi fân sau iarbă, ci și apă dulce. Ar trebui să fie disponibilă și accesibilă cailor în orice moment. Trebuie avut grijă, mai ales în regiunile mai reci, unde apa devine adesea înghețată.

Deci, amintește-ți, mâncarea de calitate este cu siguranță responsabilă pentru sănătatea bună.

Îngrijire 

Sursă:horseandrider.com

Un alt sfat esențial pe care nu trebuie să îl sari este îngrijirea calului tau.

Poți să-ți periezi calul în timpul liber. Folosește un pieptene curry pentru a scăpa de părul aspru și apoi treci asupra celui tare pentru a îndepărta murdăria ca un început bun. Îndepărtează părul și murdăria rămase din partea sensibilă cu o perie moale pentru a finaliza treaba.

În timp ce faci acest lucru, poți căuta orice părți rănite, tăieturi sau răni care ar putea încetini calul.

În cele din urmă, îți va oferi o oportunitate de a te conecta cu calul tău.

Exerciții Fizice 

Sursă: rollingstone.com

După cum știm cu toții, o minte sănătoasă crește într-un corp sănătos. La fel, caii răspund mai repede dacă trupurile lor par să fie în formă bună. Iar pentru asta, ce poate fi un remediu mai potrivit decât exercițiile?

Exercițiile fizice pot oferi o mulțime de beneficii pentru cai. Creșterea în vigoare și rezistență la buna funcționare a plămânilor și a inimii are ca rezultat dezvoltarea corespunzătoare a copitei și a oaselor. Și toate acestea sunt posibile dacă alegi să îți pregătești caii pentru exercițiile zilnice.

Poți chiar să împarți programul de exerciții în mers, călărie sau sărituri. În acest fel, calul tău va avea o sumă măricică de exerciții de efectuat zilnic.

În plus, exercițiul nu costă nici măcar un ban. Totuși, ți-ar face o favoare menținându-ți calul sănătos și stabil.

Un Mediu Curat 

Sursă: pinterest.com

Oricine suficient de sensibil și-ar dori un mediu curat și igienic. Așa este și cazul cailor. Trebuie să fie curat și fără deșeuri periculoase acolo oriunde ții caii.

Pentru a face asta, nu uita să:

  • Freci în mod regulat gălețile cu alimente și apă pentru a scăpa de bacterii și germeni. Ceva soluție și o perie te vor ajuta cu siguranță să faci acest lucru.
  • Mături boxa sau camera de hrănire după ce ai terminat toate treburile.
  • Scoți mizeria din boxă după o zi sau două pentru a ține paraziții și viermii departe!

Procedând astfel, faci lucrurile mai ușoare pentru cai și le oferi un mediu curat și liniștitor.

Adăpost Adecvat  

Sursă: ferrellhollowfarm.org

Tot ce au nevoie caii este hrană și un adăpost adecvat în care să trăiască. Spre deosebire de oameni, ei nu au nevoie de case luxoase, ci mai degrabă de o structură semi-deschisă.

Adăposturile pentru cai pot varia de la dimensiune la dimensiune și pot fi de diferite categorii. De la hambare uriașe la boxe mici, caii pot trăi în tot felul de adăposturi atâta timp cât sunt suficient de stabile.

Dar există o grămadă de lucruri de care trebuie să ții cont atunci când proiectezi un adăpost pentru ei.

Prevenirea căldurii arzătoare și evadarea de ploaie par a fi obligatorii pentru construirea unui adăpost de cai. În afară de asta, adăposturile trebuie să aibă un recipient de alimentare adecvat, umplutură de pat și o găleată cu apă.

Îngrijire Veterinară  

Sursă: theconversation.com

Indiferent cât de puternici și curajoși arată acești cai, ei sunt, de asemenea, predispuși la pericole pentru sănătate. Într-un astfel de caz, rugăciunile tale nu vor conta dacă nu te străduiești să găsești un leac!

Prin urmare, îngrijirea veterinară este crucială pentru a preveni îmbolnăvirea calului. La fel ca și alte animale de companie, caii necesită vaccinări regulate. Unele dintre acestea includ vaccinuri împotriva tetanosului. Altele protejează de rinoneumonită, rabie, encefalomielita ecvină etc.

De asemenea, caii sunt vulnerabili la paraziți interni și la viermi. De aceea trebuie testați des. În caz contrar, probleme precum pierderea în greutate și letargia pot provoca oboseală calului.

Protecție Împotriva Condițiilor Meteorologice Extreme  

Sursă: wikipedia.org

Da, caii devin agitați de condițiile meteorologice extreme! Din moment ce nu putem prognoza sau schimba vremea, de ce să nu încercăm invers?

Pentru a-ți proteja calul de briza rece în timpul iernii, schimbă-i covoarele într-o potrivire mai adecvată pentru temperatură. Asigură-te că boxele au izolație adecvată pentru a ține frigul departe. Desigur, nu poți lăsa prețiosul tău cal să înghețe până la moarte!

Nu doar iernile, ci și vara fierbinte și căldura arzătoare îți vor afecta calul. Pentru a evita acest lucru, asigură umbră adecvată pentru caii tăi în boxe. Folosirea de suporturi de șa mai subțiri și mai ușoare poate reduce căldura verii. Le poți înlocui eventual cu unele mai groase odată ce vara a trecut și briza rece a iernii începe din nou.

Aceste eforturi suplimentare te vor ajuta să-ți protejezi calul de vremea extremă!

Concluzie!  

După cum spunem cu toții, niciodată nu este prea târziu pentru a te implica într-o cauză bună. Deci ce mai aștepți?

Aceste sfaturi ți-au oferit suficientă înțelegere despre cum să ai grijă de calul tău. Acum este rândul tău să faci restul!

Îngrijește calul și hrănește-l cu grijă, ia-l la o plimbare. Și în cel mai scurt timp, vei vedea fără dubii un cal sănătos în boxele tale.

Introducere Optimizată SEO 

Îngrijirea calului poate părea dificilă. Un adăpost adecvat, mâncare, apă și controale medicale necesare sunt doar câteva lucruri pe care le poți lua în considerare.