06 May 2022, Autor:

Este destul de evident că a avea un animal de companie îți poate oferi foarte mult divertisment, dar ce zici de a avea capre?

Ele nu numai că îți bucură diminețile cu gesturile lor inocente, dar îți oferă și lapte din abundență. Astfel, îl poți folosi pentru a face produse precum brânză, iaurt, unt și, cine știe, câteva alte lucruri delicioase.

Dar dacă chiar vrei să profiți de aceste animale prețioase, începe să cauți câteva sfaturi sănătoase pentru a avea grijă de caprele tale.

 • Deparazitează-ți Caprele 

Sursă: merck-animal-health-usa.com

De multe ori le interzicem copiilor noștri să mănânce în exces dacă devin sensibili la viermi interni. Fiecare dintre voi trebuie să fi trecut printr-o durere severă de stomac în copilărie. Certele părinților tăi continuă să-ți bâzâie în cap până nu mai mănânci bomboane!

Similar este și cazul caprelor. Ele, de asemenea, devin vulnerabile la viermi interni și paraziți. Trebuie să iei în serios această problemă înainte de a-ți afecta capra intern.

Deci, deparazitarea caprelor în condiții regulate se dovedește a fi singurul remediu!

Viermii interni, cum ar fi viermii de sânge sau anchilostomosii, se găsesc în mod obișnuit în cazurile caprelor. Astfel de viermi pot provoca probleme de sănătate distructive la caprele tale. Cum ar fi pierderea în greutate și insuficiența reproductivă.

Deparazitarea începe de obicei cu o capră în vârstă de șase până la opt săptămâni și așa mai departe… Îți poți deparazita cu ușurință capra cumpărând deparazitatori de la magazinele de animale din apropiere.

 • Hrana Adecvată este Obligatorie 

Sursă: farmingmethod.com

Orice suflet sensibil ar înțelege cu siguranță cerința esențială de a menține o capră sănătoasă. Ceva ce nu se poate realiza decât prin hrana potrivită!

Dacă vrei să-ți menții capra sănătoasă, poate fi necesar să enumeri câteva lucruri. Fânul, tărâțele, orzul sau ovăzul se vor adăuga cu siguranță la o dietă bună și sănătoasă.

Un alt lucru important pe care nu trebuie să îl sari este să le hrănești deasupra de pământ. Deoarece furnizarea de hrană pe sol ar putea atrage mucegai și alte insecte, contaminând astfel mâncarea. Pentru a preveni așa ceva, începe să utilizezi hrănitoare pentru capre.

Inutil să spun că furnizarea de apă proaspătă caprei este, de asemenea, o necesitate pe care trebuie să o respecți.

 • Tratează Balonarea la Capre 

Sursă: backyardgoats.iamcountryside.com

Într-o zi îți vezi capra complet sănătoasă, iar cealaltă, devine slăbită și amețită. Dar ce s-a întâmplat atât de rău când urmai exact pașii corespunzători? Motivul ar putea fi balonarea. Balonarea la capre poate fi un efect al supra-alimentației, al dietei necorespunzătoare sau dezechilibrate și, uneori, al alimentelor otrăvitoare.

Cum să determini și să te pregătești pentru tratament în cazul în care caprele tale se balonează?

Este posibil să observi unele schimbări neobișnuite, cum ar fi o burtă mai proeminentă și mai plină. Poate zăbovi în timpul mersului, iar burta îi devine gazoasă. Într-o astfel de circumstanță, consultarea unui veterinar ar fi o decizie înțeleaptă. În timpul tratamentului balonării:

 • Toarnă o halbă de ulei de gătit sau ulei mineral prin gâtul caprei.
 • Începe să masezi capra până când eliberează tot gazul care a cauzat balonarea.
 • După ce faci acest lucru, hrănește capra cu un amestec de carbonat de sodiu în jur de 15 ml și melasă sau apă.

Aceste sfaturi vor ajuta cu siguranță la balonare, iar capra ta se va simți plină de viață și sănătoasă în cel mai scurt timp.

 • Vaccinări Anuale 

Sursă: livestocking.net

Vaccinările sunt extrem de necesare când vine vorba de animale și de bunăstarea lor. Caprele trebuie injectate cu CDT pentru a le proteja de tetanos și boli precum Clostridium perfringens. Dar, în cele din urmă, efectul vaccinului dispare cu timpul. În acest sens, alegerea unei doze de rapel ar fi o mișcare inteligentă!

Cu toate acestea, există unele condiții în care trebuie să te gândești cu atenție înainte de a injecta un vaccin:

 • Caprele trebuie vaccinate când au cinci până la șase săptămâni și ulterior trei până la patru săptămâni mai târziu.
 • Dacă se reproduce, o doză de rapel trebuie injectată cu treizeci de zile înainte de reproducere.
 • Pe scurt, trebuie să discuți cu un veterinar înainte de a merge la vaccinare. Când caprele tale se reproduc, vaccinările pot provoca un efect advers, ducând în cele din urmă la oboseală.
 • Exercițiile ar Trebui să Fie o Rutină 

Sursă: globalpressjournal.com

Pe lângă hrănire și vaccinare, organismul are nevoie de exerciții fizice pentru a funcționa bine. Așa că, în loc să îți ții caprele toată ziua în hambar, scoate-le la mișcare zilnic.

Poți să te joci cu ele, să alergi și să le faci să urce pe diferite obiecte din pășune. Chiar dacă pășunea ta nu este potrivită pentru alpinism, există întotdeauna o opțiune de a le duce la plimbare sau la alergat.

Așadar, încurajează-ți caprele la activități atât de provocatoare, astfel încât să le țină în formă și distrate.

 • Asigură-le un Adăpost Adecvat 

Sursă: pinterest.com

Evident, nu poți ține caprele pe un pământ sterp, fără un adăpost adecvat în care să locuiască. Pentru a face un adăpost bun, trebuie să ai în vedere fluxul vântului.

Adăpostul trebuie să aibă o umbră și o incintă ventilată adecvat pentru a le proteja de vânt și ploaie. Poți chiar să încorporezi așternuturi de paie pentru ca ele să aibă un somn confortabil pe timp de noapte!

 • Aruncă Deșeurile și Păstrează Adăpostul Curat 

Sursă: pinterest.com

Dacă ești în stare de a construi unul, ar trebui să îl păstrezi curat și igienic. Îndepărtează scaunul zilnic și gunoiul de grajd și schimbă așternutul puturos cu fân mai proaspăt.

În cele din urmă, îți va proteja caprele de îmbolnăvire, deoarece curățenia ține paraziții departe.

 • Îngrijește Caprele 

Sursă: ditchingsuburbia.com

Primul pas este să pătrunzi blana caprei în mod regulat. Începe cu o perie mai rigidă, frecând-o peste blană. Și apoi folosește una mai fină pentru a oferi caprei tale un aspect rafinat cu metoda potrivită de periere. În timp ce faci acest lucru, ar trebui să căuți orice lovituri sau răni și poți chema un veterinar pentru a-ți examina capra.

Al doilea pas este să cauți copite mai enorme. Capra ta poate încetini fără copite sănătoase în timp ce aleargă, sare sau se cățără. Dar asigură-te că tai copitele corect. Dacă nu reușești să faci acest lucru, apelează la ajutorul unui profesionist care te poate sfătui cu privire la dimensiunea potrivită pentru caprele tale.

Concluzie! 

Mai ușor de spus decât de făcut, nu? Dar, rezultatele promițătoare ies în evidență numai atunci când eforturile rezonabile dau roade.

Așadar, acționează cu atenție cât mai ai șansa de a-ți menține caprele sănătoase și în formă.

Introducere optimizată SEO

Îngrijirea caprelor poate părea ușoară, dar necesită multă atenție. Dacă nu urmezi sfaturile potrivite, caprele tale s-ar putea îmbolnăvi.