06 May 2022, Autor:

Un plafon de floricele de porumb este un design vechi de tavan care folosește noroi de gips-carton pulverizat, bucăți de stuc sau spumă de polistiren pentru a da suprafeței tavanului un aspect asemănător cu floricelele de porumb. Plafoanele cu floricele de porumb pot absorbi zgomotul, acesta fiind unul dintre motivele pentru care au fost folosite în partea inferioară a unei clădiri.

Cu toate acestea, pe măsură ce tehnologia a evoluat, tavanul cu floricele s-a demodat treptat. Astăzi, plafonul cu floricele de porumb este considerat o criză de ochi datorită aspectului său urât. De asemenea, conține azbest care poate prezenta pericole pentru sănătate.

Dacă încă ai un tavan cu floricele de porumb în casă și te gândești să scapi de el, acest articol te va ghida. A scăpa de un plafon de floricele de porumb nu este dificil și puteți obține toate materialele de care aveți nevoie pentru lucrare pe https://www.olx.ro.

Tools and Materials for Removing a Popcorn Ceiling 

Materialele necesare pentru a îndepărta un plafon de floricele de porumb nu sunt costisitoare și pot fi achiziționate cu ușurință într-un magazin de feronerie pentru clădiri. Materialele de care veți avea nevoie pentru sarcină sunt: 

 • Scară
 • Pulberizator
 • Folie de protecție
 • Folii de plastic
 • Bandă de pictor
 • Răzuitor
 • Echipament de siguranță
 • Compus articular
 • Șlefuitor
 • Pensule
 • Palete
 • Strat de bază
 • Vopsea de tavan

Steps To Remove Popcorn Ceiling 

Sursă: Pinterest

Îndepărtarea unui plafon de floricele de porumb nu este o sarcină complicată sau prea tehnică și o poți face singur dacă ai materialele necesare. Ar trebui să urmați această procedură pentru a scăpa de un plafon de floricele. 

Step 1: Test for Asbestos And Lead Paint 

Primul pas pe care trebuie să-l faceți atunci când îndepărtați un plafon de floricele este testarea pentru azbest și vopseaua de plumb. Azbestul a făcut parte din materialele folosite la fabricarea tavanelor de floricele de porumb. Prin urmare, este logic să testați prezența lui folosind un kit de testare a azbestului la domiciliu. Setul vă permite să răzuiți o mică parte a tavanului și să o trimiteți la un laborator pentru testare. Asigurați-vă că laboratorul este acreditat în conformitate cu National Voluntary Laboratory Accreditation Program (NVLAP).

Step 2: Protect The Wall, Floors, and Yourself 

Casarea tavanului va crea multă murdărie care poate păta pereții și podelele. Așadar, folosește o pungă mare de plastic pentru a acoperi podelele și pereții. Nu uitați să dați jos ventilatoarele de tavan, becurile și alte obiecte de pe tavan.

Ar trebui să goliți camera și să mutați fiecare articol într-o altă cameră. Pentru obiectele mari care vor fi greu de mutat, precum dulapuri și rame mari de pat, le puteți acoperi cu o pungă mare de plastic. Lipiți articolele electrice pentru a le proteja de praf, resturi și apă. De asemenea, ar trebui să închideți ventilațiile și aparatele de aer condiționat pentru a le menține în siguranță.

Deoarece îndepărtarea unui tavan cu floricele de porumb va genera multă murdărie și praf, ar trebui să deschideți ferestrele pentru a permite o ventilație adecvată pentru a reduce efectul prafului. Purtați o mască de praf, o salopetă profesională și ochelari de protecție pentru a vă proteja. 

Step 3: Spray The Ceiling 

Umpleți un pulverizator cu apă caldă și pulverizați ușor o mică parte a tavanului timp de câteva minute până când acesta absoarbe apa. Dacă plafonul nu are vopsea, sunt suficiente 15 minute pentru ca acesta să absoarbă toată apa. Cu toate acestea, dacă tavanul este vopsit, probabil că va dura mai mult pentru a absorbi toată apa și ar putea fi necesar să-i dai mai multă lumină pentru a accelera procesul. 

Step 4: Scrape Off the Texture 

După ce tavanul a absorbit toată apa, puteți începe să răzuiți materialul texturat de pe suprafața tavanului. Ar trebui să începeți cu răzuitorul cel larg și să-l împingeți în textura moale până când marginea lamei ajunge la tencuială. Apoi, ar trebui să înclinați răzuitorul la un unghi mic și să-l împingeți înainte. Acest lucru va face ca materialele texturate să se desprindă mai ușor.

Dacă observați că materialul este încă prea uscat și necesită multă forță, ar trebui să îl udați din nou pentru a-l înmuia. Rețineți că trucul este să nu udați întreg tavanul deodată, deoarece se va usca înainte de a ajunge la el. În schimb, umeziți zona pe care doriți să lucrați și repetați procesul până când îndepărtați complet materialele texturate. 

Step 5: Let The Ceiling Dry 

Din moment ce ați pulverizat apă pe tavan, camera va fi umezită. Pentru a accelera procesul de uscare, deschideți ferestrele pentru ventilație sau găsiți o modalitate de a crește temperatura camerei. Este recomandabil ca, după îndepărtarea texturii tavanului, să lăsați camera să se usuce pentru o zi întreagă. 

Step 6: Fix Ceiling Damage 

Când răzuiți materialele texturate, procesul va cauza probabil zgârieturi și găuri mici. Curățați-vă instrumentele de răzuit și folosiți-le pentru a aplica compus din gips-carton pentru a trata zonele afectate. Lăsați suprafața să se usuce și apoi netezește-o folosind hârtie șmirghel de înaltă calitate.

Step 7: Disposing of the Debris 

După curățare, dacă resturile nu conțin materiale periculoase, le puteți arunca într-un sac de gunoi puternic. Cu toate acestea, dacă se dovedește că materialele texturate conțin elemente dăunătoare precum azbest sau vopsea cu plumb, va trebui să obțineți permis pentru a elimina separat resturile. 

Use The Opportunity To Carry Out Other Improvements On The Ceiling 

Puteți profita de faptul că pereții și podelele dvs. sunt acoperite pentru a realiza alte îmbunătățiri pe care le doriți la tavan. Dacă doriți să dați cu vopsea proaspătă tavanul, va fi momentul potrivit.

Conclusion 

Foarte puține lucruri se potrivesc cu un tavan cu floricele de porumb, însă nu este nimic atractiv la acesta. Plafoanele cu floricele de porumb sunt demodate și dăunează sănătății umane, mai ales dacă au azbest. Sunt greu de reparat, prind ușor praful și sunt greu de curățat.

Îndepărtarea unui plafon de floricele este relativ ușoară și accesibilă. Obțineți toate materialele de care aveți nevoie chiar aici https://www.olx.ro și abordați singur dorința de a vă îmbunătăți locuința. Urmați pașii evidențiați în acest articol și nu veți da greș.