06 May 2022, Autor:

Rafturile încorporate sunt excelente pentru casele moderne, deoarece arată elegant și ajută la economisirea spațiului. De asemenea, vă permit să creați un design perfect care se potrivește spațiului, stilului și nevoilor dvs. specifice.

Rafturile încorporate atrag atenția și oferă o senzație maiestuoasă care conferă interiorului tău o notă decorativă distinctă. Pe lângă depozitarea cărților, acestea pot fi împodobite și cu colecții de fotografii, colecții de obiecte sau chiar obiecte valoroase pentru a oferi o atingere decorativă.

Dacă doriți să adăugați această piesă de mobilier atemporală în casa dvs., puteți vizita https://www.olx.ro pentru a obține cel mai bun design de rafturi încorporate. Între timp, continuă să citești acest articol pentru a afla mai multe despre designul de rafturi încorporate pe care îl poți alege. 

Top Built-In Bookshelves Designs 

Rafturile încorporate pot ocupa o zonă întreagă de perete. Se îmbină foarte bine cu interiorul și arhitectura oricărui spațiu și sunt ușor de asortat cu orice stil de mobilier.

Dacă rafturile dvs. de cărți nu se potrivesc, tot ce trebuie să faceți este să adăugați detaliile necesare, cum ar fi niște mulaje. Sunt mai ușoare, mai ieftine și mai ușor de întreținut decât bibliotecile tradiționale de sine stătătoare.

De asemenea, dacă sunteți o persoană care face totul de unul singur, acestea sunt ușor de realizat și vă puteți construi unul propriu. Mutați rafturile de cărți în ungheriile mai nefolositoare ale spațiului dvs., prin colțuri, balustrade și chiar pe pereți pentru a maximiza zonele nefolosite. Mai jos sunt câteva modele de rafturi încorporate pe care le puteți construi.

Alcove Formation 

Sursă: Pinterest

Acest raft încorporat este proiectat rafinat în jurul unui obiect de mobilier pentru a crea o senzație familiară și o capodoperă arhitecturală. Canapeaua este poziționată confortabil între biblioteci pentru a forma un colț interior. Coroana se extinde de-a lungul peretelui pentru a conecta rafturile de cărți vopsite în aceeași culoare cu muluri pentru a crea un design uniform.

Puteți alege diferite stiluri de opțiuni de iluminare pentru acest design de rafturi. Cu toate acestea, este recomandabil să planificați iluminarea dorită înainte de a construi raftul pentru o cablare mai ușoară și eficientă.  

Library Style 

Sursă: Pinterest

Acest raft unic încorporat este proiectat cu biblioteci aranjate astfel încât să creeze un pasaj unit cu ornamente plate pentru o mini-bibliotecă. Senzația de bibliotecă este completată cu o scară rulantă care te atrage, îndemnându-te să explorezi colecția de cărți care se află la capătul de sus al raftului.

Partea superioară și inferioară a raftului de cărți au aceeași turnare ca și tavanul și podeaua pentru a crea un aspect perfect încorporat. Scara este realizată dintr-un kit de diapozitive de-a lungul unei șine circulare fixată ferm pentru a ascunde suportul. 

Pine-Paneled Look 

Sursă: Pinterest

Acesta este un raft de cărți încorporat realizat din lemn de pin comun pentru a crea o senzație simplă, dar în același timp, elegantă. Aspectul de lambriuri de pin este proiectat folosind niște panouri de pin pentru a aduce o notă retro unui cadru modern.

Acest design leagă pereții casei pentru a-i face să se potrivească perfect în interior. Poate conține cărți, artă și amintiri. Astfel, adăugând stil și splendoare interiorului tău.

Happy Landing 

Sursă: Pinterest

În 1915, arhitectul Paul Rovinelli a transformat holul din afara unui nou birou într-o sală de lectură plină de lumină, iar lucrările excelente de mobilier sunt încă până astăzi. Rovinelli a întors rafturile înguste spre exterior pentru a afișa cărțile și a adăugat detalii de panou pentru a îmbunătăți zona rămasă lângă unitățile mai mari.

Acest raft special are plăci reglabile care pot susține obiecte. Are o ferestruică unde te poți așeza și încă una verticală mai mare, cu efect de luminator, creând un design irezistibil. 

Airy Effect 

Sursă: Pinterest

Acest raft încorporat oferă un stil minimalist și contemporan interviului dvs. Este proiectat cu o cantitate mică de lemn pentru a crea o vedere asupra decorului.

Dacă doriți un raft simplu, care să se potrivească în zonele mici și să poată ține diferite articole, ar trebui să optați pentru modelele de rafturi aerisite.   

Curved On Top 

Sursă: Pinterest

Acest raft are un blat curbat care oferă un aspect distinct care creează un sentiment arhitectural. Dacă vă gândiți la tipurile de rafturi de cărți situate prin biblioteci, palate și catedrale antice, probabil vă veți imagina un raft cu un vârf curbat care curge maiestuos peste tavan.

Raftul curbat poate ține diverse articole și poate adăuga o notă exotică casei tale. Puteți personaliza acest raft pentru a veni în diferite culori, dimensiuni și modele care se vor potrivi perfect interiorului dvs.  

The Required Depth Of A Built-In Bookshelf 

Pentru a determina adâncimea necesară pentru rafturile de cărți încorporate, trebuie să decideți asupra articolelor care se află pe rafturi. Trebuie să iei în considerare dimensiunea cărților, dimensiunia ramelor foto, dimensiunea și tipul obiectelor de colecție, tipul de decorațiuni și alte obiecte personale pe care le vei pune pe rafturi.

Cele mai multe rafturi încorporate sunt de obicei construite pentru a avea o adâncime de minim 28 – 31 cm. Cu toate acestea, vă puteți personaliza raftul de cărți încorporat pentru a se potrivi nevoilor dvs. 

The Materials Options For Building Built-In Bookshelves 

Pentru a determina tipul de material pe care doriți să îl utilizați pentru a vă realiza raftul încorporat, ar trebui să luați în considerare greutatea articolelor pe care le va ține raftul și să determinați materialul necesar pentru a suporta o astfel de greutate.

Unele dintre materialele pe care le puteți folosi pentru un raft de cărți încorporat sunt: 

Hardwood Plywood 

Acestea sunt niște plăci rezistente de 4 pe 8 care vin în diferite tipuri de fațadă și sunt potrivite pentru vopsea și finisaje transparente.  

Solid wood 

Acestea sunt cele mai puternice tipuri de lemn, dar în același timp, sunt și mai scumpe decât niște unele placaje sau MDF-uri. Acest tip de lemn poate suporta mai multă greutate în comparație cu alte materiale. 

Medium Density Fibre (MDF) 

MDF-ul este un tip frumos de lemn care este în același timp și mai ușor și mai ieftin decât lemnul masiv sau placajul dur. Deși nu poate susține multă greutate, nu se va deforma sau strica. Sunt potrivite pentru pictura colorată.

Conclusion 

Rafturile încorporate oferă strălucire, clasă și eficiență, fiind astfel un bun plus pentru interiorul dumneavoastră. Există diferite modele și materiale din care poți alege în timpul construirii raftului tău de cărți încorporat. 

 

For quality materials and unique built-in bookshelf designs, you can visit the OLX website to get the best deal without breaking the bank.