23 Nov 2021, Autor:

Telefoanele mobile sunt, mai mult ca niciodată, parte din viața noastră de zi cu zi, începând cu vârste fragede. Se poate spune că noile generații cresc într-un mediu ghidat de tehnologie, mereu online și conectate la device-urile esențiale. Cartela SIM este unul dintre elementele esențiale pentru a folosi un telefon și o vei primi de la furnizorul de rețea de telefonie mobilă, odată cu numărul de telefon aferent. 

Telefoanele dual SIM îți oferă posibilitatea de a instala două cartele în același dispozitiv și să folosești, concomitent, două numere de telefon. În funcție de domeniul în care lucrezi sau de motive personale, această opțiune poate fi cea mai potrivită pentru a face totul cu ușurință. Află, în continuare, mai multe despre ce sunt telefoanele dual SIM, cum funcționează, care sunt avantajele și dezavantajele și alte recomandări:

Ce sunt telefoanele dual SIM

Un telefon cu două cartele aduce posibilitatea folosirii a două numere pe același device. De exemplu, dacă vrei să primești un număr de telefon nou, dar nu vrei să renunți la cel pe care te poate contacta orice membru al familiei, nu trebuie să faci vreun compromis. 

Există două tipuri de tehnologii dual SIM:

  • Dual SIM Full Active – care permite telefonului să primească apeluri și să acceseze datele mobile de pe ambele cartele simultan;
  • Dual SIM Dual Standby – care pune în așteptare orice apel și activitate de pe una dintre cartele, în timp ce ești activ în rețeaua celeilalte.

Telefoane dual SIM

Telefoanele cu Dual SIM Full Active sunt mai puține la număr și sunt potrivite pentru cei care vor să investească semnificativ într-un astfel de telefon.

Cum funcționează

Telefoanele dual SIM dispun de două sloturi pentru cartele SIM și de două modemuri care fac posibilă conectarea la cele două rețele. Odată instalate cele două cartele SIM, poți seta care dintre acestea să devină cea principală, adică numărul de pe care vei apela cel mai des, și rețeaua la care te vei conecta la internet. Setările telefoanelor îți permit să selectezi cartela SIM dorită, de fiecare dată când apelezi o persoană sau trimiți un SMS.

Poți folosi cartele SIM din rețele diferite?

O întrebare pe care este posibil să ți-o pui în acest moment este dacă poți folosi două cartele SIM de la doi operatori diferiți. Există situații în care un smartphone este blocat într-o anumită rețea. De exemplu, de cele mai multe ori, un telefon achiziționat de la Orange nu poate funcționa cu o cartelă SIM Vodafone. Însă, dacă nu cumperi un device direct de la furnizorul de rețea, ai mai multe șanse de a găsi un model care face posibilă această opțiune. Asigură-te că verifici acest aspect, înainte de a cumpăra un telefon dual SIM. 

Avantajele telefoanelor dual SIM

Telefoanele dual SIM se adresează celor care au deja două numere diferite și folosesc două smartphone-uri. În special dacă ai un business și nu vrei să fii deranjat pe numărul tău personal, dar nu te descurci cu două device-uri diferite, tehnologia dual SIM este pentru tine. Iată câteva dintre avantajele importante:

Separarea businessului de viața personală

Indiferent că ești la început de drum într-un business sau că ai o viață profesională foarte activă, ai nevoie de echilibru între viața profesională și cea personală. Așadar, un telefon dual SIM te va ajuta să gestionezi cât mai bine apelurile în scop business, dar și pe cele personale. De asemenea, îți va fi mult mai ușor să te deconectezi atunci când nu vrei să fii contactat de clienți sau parteneri de afaceri.

Mai multă memorie

Numerele de telefon, mesajele și alte date din telefonul mobil sunt stocate în memoria cartelei SIM. O persoană cu multe contacte și relații, ce are nevoie de o bună organizare, va beneficia de mai mult spațiu pentru toate aceste date. Două cartele SIM presupun dublarea spațiului de stocare.

Facturarea corectă a apelurilor de business

Folosirea a două telefoane mobile poate fi complicată, mai ales dacă pleci des în delegații sau faci muncă pe teren. Tehnologia dual SIM te ajută să te bucuri de un proces mai simplu, cu ajutorul unui singur telefon, în timp ce poți factura fără probleme costul apelurilor făcute în scopuri business. Ești avantajat în momentul în care angajatorul trebuie să facă situația, la finalul unei luni, deoarece poți oferi o dovadă clară a activității tale.

Mai multe posibilități în rețea

Planul de date mobile sau abonamentul pe care îl ai poate fi mai avantajos pe una dintre cele două cartele SIM, așa că vei avea mereu mai multe opțiuni la care să apelezi, când ai cea mai mare nevoie. A doua cartelă SIM poate fi privită ca un plan B pentru situațiile în care rămâi fără credit sau internet mobil. În special dacă poți folosi două cartele SIM aparținând unor operatori diferiți, este posibil ca una dintre acestea să aibă opțiuni mai avantajoase.

Poți avea numere din țări diferite

Dacă ești cetățean român, dar ai reședința într-o altă țară sau te-ai întors recent din țara în care ai muncit/studiat, cu siguranță nu vei dori să renunți la numărul de telefon din străinătate. În acest caz, un telefon dual SIM te poate ajuta să rămâi în contact cu cei din țara respectivă, fără a fi nevoit să folosești un alt device.

Cum functioneaza

Dezavantajele telefoanelor dual SIM

Odată cu avantajele oferite de telefoanele dual SIM, apar și dezavantajele acestui tip de device-uri. Funcționarea optimă a două cartele simultan implică și o putere mai mare a telefonului, în special a bateriei. Iată câteva dintre dezavantajele demne de notat:

Viața mai scurtă a bateriei

Un telefon dual SIM este mult mai solicitat decât unul obișnuit, deoarece, în special în cazul celor cu Dual SIM Full Active, ambele SIM-uri vor încerca să se conecteze constant la rețea și vor folosi resursele device-ului chiar și când este în stand-by. Însă telefoanele dual SIM de ultimă generație vin și cu baterii puternice, concepute special pentru a face față solicitării îndelungate.

Confuzia între cele două numere

Două cartele SIM înseamnă și două numere de telefon, pe care le vei folosi în scopuri diferite. Uneori, se poate crea confuzie în timp ce încerci să apelezi contactele de pe unul dintre numere. De exemplu, încercând să apelezi un client sau partener de afaceri, vei suna de pe numărul tău personal.

Probleme cu rețeaua de internet

Unii utilizatori de telefoane dual SIM au observat, în timp, probleme la conectarea la rețea în cazul uneia dintre cartelele SIM. Acest aspect poate fi deranjant, dacă folosești des internetul sau ai de dat multe telefoane, pe parcursul unei zile.

Avantaje dual SIM

Pentru cine sunt potrivite telefoanele dual SIM

Telefoanele dual SIM pot fi avantajoase pentru oricine își dorește să folosească două numere de telefon, din diverse motive. În mod special, două cartele SIM vin în ajutorul oamenilor de afaceri, care vor să separe personalul de profesional sau al celor care au și un număr de străinătate. De asemenea, poți primi o cartelă SIM cadou la diverse campanii și promoții ale operatorului de telefonie mobilă pe care îl utilizezi. În astfel de momente, vei fi în avantaj, dacă telefonul pe care îl folosești zilnic are opțiunea de dual SIM. 

Alege un telefon dual SIM care poate face față stilului și ritmului de zi cu zi și orientează-te spre modelele de ultimă generație. Acestea îți oferă opțiunile de care ai nevoie, fără a te îngrijora că telefonul te va abandona când ai cea mai mare nevoie.

Recomandări de telefoane dual SIM

În prezent, tehnologia avansează, iar telefoanele noi îți oferă funcții care permit să-ți muți aproape întreaga activitate profesională în micul device. Un telefon dual SIM de calitate implică o investiție, dar există și modele accesibile mai multor bugete. Iată câteva recomandări:

Dezavantaje dual SIM

Samsung Galaxy S20

Telefoanele Samsung dual SIM sunt cunoscute pe piață de ani buni. Însă, în prezent, pe lângă funcția de dual SIM, este importantă și performanța generală a smartphone-ului. Rezistența telefonului la apă, filmările în 8K, precum și calitatea imaginii HDR10+ fac ca Samsung S20 să fie o opțiune ideală pentru cei care depind zilnic de device-ul lor.

 Recomandari telefoane dual SIM

iPhone 13

Telefoanele dual SIM de la Apple vin cu o inovație în acest domeniu. Conceptul de eSIM implică posibilitatea de a folosi două cartele SIM în mod digital, fără a le instala fizic, în sloturile din telefon. Este necesar ca telefonul să fie compatibil cu această tehnologie, care trebuie să fie disponibilă în oferta operatorului tău de rețea mobilă. De exemplu, cei de la Orange facilitează această opțiune pentru toate device-urile în care poate fi activată.

Vezi 👉 ofertele de Iphone 13 disponibile pe OLX.ro

Huawei Nova 9

Huawei Nova 9

Telefonul Huawei dual SIM este accesibil pentru o varietate de bugete și oferă funcții ideale pentru fiecare cumpărător interesat de calitate, opțiuni diverse și tehnologie modernă. Spațiul de stocare este generos și poate fi upgradat de la 8GB la 128GB și 8GB RAM.

Cât costă un smartphone dual SIM

În funcție de modelul pe care ți-l dorești, prețurile variază de la 900 de lei la peste 5000 de lei. Nu doar opțiunea dual SIM poate influența prețul unui smartphone de calitate, ci toate opțiunile de care dispune acesta. Dacă îți dorești un telefon rezistent și performant, acesta merită o sumă mai mare de bani, iar dacă vrei un telefon ieftin, dar cu dual SIM, hotărăște cât ești dispus să plătești pentru acesta.

Poți găsi telefoane mai ieftine, noi sau aproape noi, pe OLX.ro, în funcție de ceea ce-ți dorești să achiziționezi. Vei găsi anunțuri ce răspund nevoilor tale și poți chiar să vinzi telefonul la care renunți, printr-o simplă postare cu detaliile relevante pentru posibilii cumpărători.

Posteaza acum anuntul tau pe OLX.ro, simplu și eficient!

Un telefon dual SIM îți poate simplifica viața și munca, dar și felul în care folosești smartphone-ul. Renunță la al doilea telefon pentru business și bucură-te de doi în unu!

Sursa foto: Shutterstock.ro, apple.com, gsmarena.com