18 Jun 2022, Autor:

Deși de obicei ne concentrăm pe designul interior al caselor, însă exteriorul este și el semnificativ. Exteriorul casei are foarte mult de-a face cu stilul nostru interior, chiar dacă poate nu pare. Casa poate exprima modernitate, clasicism sau originalitate. Există multe modalități de a alege detalii și materiale, astfel încât totul să se potrivească atât în ​​interior, cât și în exterior. Tencuiala decorativă bob de orez este una dintre cele mai bune opțiuni pentru decorarea interiorului și exteriorului, oferind un aspect plin de farmec oriunde se află.

Ce Este Tencuiala Decorativă Bob De Orez? 

Tencuiala decorativă bob de orez este un tip de tencuială acrilică. Este folosită în mod obișnuit pentru a reprezenta designul de bază la exterior, dar poate fi folosită și în interior. Tencuiala decorativă bob de orez oferă un aspect captivant pereților tăi și este mult mai ușor de curățat și întreținut.

Este o tencuială decorativă cu textură „bob de orez”. Poate fi folosită pe suprafețe pe bază de minerale, inclusiv tencuieli tradiționale, tencuieli de gips, beton, plăci de gips și vopsea veche. Este rezistentă la stres mecanic, impact, abraziune, zgâriat și este rezistentă la apă.

Granulația tencuielii decorative bob de orez este de 1,5 mm, deci va defini un design brut mediu pe pereți, deoarece este între 1,0 mm, reprezentând o netezime mai fină și 2,0 mm, care este foarte crudă.

Sursă: canberragroup.net

Tencuiala decorativă bob de orez oferă camerei tale un aspect frumos. Textura brută o face mai luxoasă. Tencuiala este mai accesibilă, ține umezeala, frigul și căldura departe și îți oferă libertatea de proiectare.

Despre Tencuieli Decorative: 

Tencuiala decorativă este stratul final al fiecărei fațade și oferă un aspect excelent și proaspăt clădirii, fie că este vorba de unități rezidențiale sau spații comerciale. Tencuiala decorativă poate fi folosită în interior sau exterior. Tencuiala decorativă este foarte răspândită în zilele noastre, fiind folosită în 60-80% din clădiri. Tipul tencuielii decorative depinde de baza din care este realizată. Există cinci tipuri de tencuieli decorative. Acestea sunt:

1) acrilic

2) silicat

3) silicon

4) silicat-silicon

5) minerale (var-ciment).

Diferența critică dintre ele este permeabilitatea la vapori, elasticitatea, rezistența la murdărie și tipul de substrat pe care sunt aplicate. În industria noastră de construcții, tencuiala acrilică pentru fațade este folosită în principal pentru fațadele caselor familiale și ale altor clădiri. Cu toate acestea, se află de la 60% până la 80% din cazuri în utilizare casnică cu fațadă de contact cu polistiren.

Cea mai frecventă granulație este de 1,5 mm, ceea ce oferă cel mai bun preț, utilizare și raport calitate-preț. Granulațiile mai mari, cum ar fi 2,5 mm sau 3,0 mm, sunt mai ușor de instalat și ascund denivelările de pe fațadă. Mai multă granulare, pe de altă parte, necesită o utilizare mai mare a materialului. În plus, granulația mai mare se murdărește mai repede din cauza rugozității sale.

Din punct de vedere estetic, tencuiala ornamentală de fațadă cu o granulație mai mare (2,0 mm) conferă fațadei un aspect mai dur, mai rustic. Granulația mai fină (1,0 mm) creează aspectul unei suprafețe extrem de netede.

Sursă: balancedfoodandfuel.org

Alegi Culoarea Tencuielilor Decorative? 

În ceea ce privește culoarea, tencuielile de fațadă pot fi colorate în diferite nuanțe. Pe de altă parte, tonurile mai moi sunt ideale pentru fațadă. Există explicații rezonabile pentru acest lucru. Culorile care sunt mai închise absorb mai multă energie termică decât culorile mai strălucitoare. Ca urmare, în timpul încălzirii și răcirii pot apărea tensiuni mari în tencuiala de fațadă, ceea ce duce la fracturi la fațadă.

Ca urmare, atunci când selectezi o tencuială de fațadă, acordă atenție valorii intensității luminii, notate cu litera „Y” și reprezentată pe harta de tonuri a producătorului.

Sursă: pinterest.com

Continuând acest blog, îți vom explica cât de important este să combini culorile cu tencuiala decorativă bob de orez pentru a face casa sau spațiul de locuit să arate mai frumos și mai atractiv.

Culori Neutre 

Culorile neutre pentru fațadă sunt alegerea cea mai practică, clasică și răspândită. Culorile neutre sunt simple și prezintă cel mai mic risc de a greși. Se potrivesc în orice cartier și sunt ușor de curățat.

Când murdăria se acumulează pe fațada cu o culoare neutră, aceasta nu va fi la fel de vizibilă ca în casele cu nuanțe de culoare deschise sau întunecate.

Sursă: pinterest.com

Combinarea Culorilor Cu Țigle Și Elemente De Grădină

Fațada casei ar trebui să fie echipată cu culoarea țiglelor de acoperiș. Pe lângă culoarea roșie clasică, plăcile verzi sau negre devin din ce în ce mai frecvente. Este bine să combini cu ele culoarea galbenă a fațadei.

Evită culorile excesiv de strălucitoare și asigură-te că fațada casei tale este în armonie cu grădina, dacă ai una, mai ales dacă ai poteci asfaltate în curte sau o fântână și alte elemente decorative.

Sursă: home-designing.com

Culori Mai Închise 

Tonurile închise ale culorilor pe care le-ai ales pentru vopseaua de fațadă vor absorbi mai mult razele soarelui decât cele luminoase, astfel că influența factorilor externi este ceva mai semnificativă, deci culoarea se estompează mai repede.

Concluzionăm că alegerea culorii pentru fațadă nu este doar o chestiune de gust și dorință. Trebuie luați în considerare mulți alți factori, cum ar fi proprietățile tehnice și calitatea construcției.

Sursă: avso.org

Cum Să Cureți Tencuiala Decorativă Bob De Orez De Exterior? 

Curăță fațada cu un dispozitiv de înaltă presiune. Presiunea excesivă a apei, duza selectată incorect sau o distanță prea mică a duzei de tencuiala curățată pot duce la deteriorarea gravă sau distrugerea fațadei. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că la spălarea fațadei apa poate ajunge în straturi mai adânci (strat întărit cu plasă, material izolator). Acest lucru prelungește procesul de uscare – până la 7 zile la 20°C și 65% umiditate. Prin urmare, timpul de uscare al fațadei ar trebui determinat individual pentru o anumită clădire.

Sursă: hr.weber

Concluzie 

Acest blog a încercat să prezinte tencuiala decorativă bob de orez și scopul acesteia. De asemenea, sperăm că ai învățat cum să combini corect culorile pereților din tencuială bob de orez citind acest blog. Și ți-am arătat cel mai bun mod de a curăța rapid și eficient pereții de tencuială bob de orez.

Introducere optimizată SEO

Tencuiala decorativă bob de orez este alegerea potrivită pentru tine dacă vrei ca interiorul și exteriorul spațiului tău de locuit sau locului de muncă să arate mai practice, pline de farmec și luxoase.