06 May 2022, Autor:

Un pulverizator de vopsea vă oferă cel mai rapid și mai eficient mod de a acoperi petele de pe pereți, de a ajuta la proiecte sau vopsirea prin casă. Dacă doriți să realizați o lucrare de vopsea de înaltă calitate mai ieftină decât prețurile unui profesionist, un pulverizator de vopsea este alături de tine.

S-ar putea să credeți că pulverizatoarele de vopsea sunt numai pentru pictorii profesioniști, dar aceste instrumente vă pot economisi timp și efort cu puțină practică. Spre deosebire de pensule și role, acestea aplică vopsea prin sablare printr-o duză, creând o pulverizare largă și uniformă doar prin apăsarea trăgaciului.

Pulverizatoarele de vopsea sunt, de asemenea, perfecte pentru vopsirea suprafețelor mari, cum ar fi tavanele, care sunt de obicei incomode pentru role. Le puteți folosi și pe suprafețe neuniforme, cum ar fi garduri, pereți exteriori sau dulapuri. Cu toate acestea, va trebui să faceți mai multă muncă de pregătire pentru a evita vopseaua pe suprafețe nedorite. 

Factors To Consider When Choosing A Paint Sprayer 

Factorii pe care ar trebui să îi luați în considerare atunci când alegeți un pulverizator de vopsea sunt tipul, dimensiunea, dimensiunea vârfului, nivelul de zgomot și controlul presiunii. 

Type 

Există trei tipuri de pulverizatoare de vopsea: comprimat, fără aer și HVLP. Trebuie să luați în considerare tipul înainte de a cumpăra un pulverizator de vopsea. 

Compressed 

Acest pulverizator de vopsea se bazează pe un compresor de aer pentru a împinge vopseaua prin vârf. Sunt accesibile și funcționale. Cu toate acestea, nu este ușor să controlezi cantitatea de vopsea care iese din duză.  

Airless 

Acesta este un pulverizator care se alimentează fie electric, fie pe gaz. Vopseaua este pompată cu o presiune mare care poate acoperi suprafețe mari în puțin timp. Dezavantajul pulverizatoarelor de vopsea fără aer sunt că fac mult zgomot. Modelul lor de pulverizare nu este ușor de controlat, ceea ce le face dificil de utilizat prin interiorul locuințelor.  

High-volume, low-pressure (HVLP) 

Acest tip de pulverizator de vopsea folosește un volum mare de aer pentru a împinge vopseaua și un flux de presiune joasă pentru a crea un efect de pulverizare ușor. HVLP oferă cel mai mare control, fiind potrivite pentru vopsirea detaliată. Un dezavantaj al HVLP-ului este că, deoarece folosește multă presiune, pictarea poate fi mai lentă. Prin urmare, nu este potrivit pentru suprafețe mari. 

Size 

Mărimea spray-ului de vopsea este crucială dacă pictați o suprafață mare, deoarece trebuie să puteți muta pulverizatorul pentru a ajunge în fiecare zonă. Prin urmare, ar trebui să alegeți un pulverizator ușor sau unul care are roți sau curele pentru spate. 

Tip Size 

Dimensiunea vârfului va determina cantitatea de vopsea care iese din pulverizator. Un vârf mai mic este potrivit pentru o acoperire mai ușoară, în timp ce un vârf mai mare este potrivit pentru o vopsire mai groasă. 

Spray Pattern 

Cel mai bine este să aveți un pulverizator de vopsea cu un vârf care poate pulveriza diferite modele. Forma vârfului va determina modelul de pulverizare. Unele pulverizatoare cu vârf pot pulveriza în mai multe modele, cum ar fi direcții orizontale, verticale sau rotunde. 

Reach 

Cu cât canalul este mai lung, cu atât este mai mare raza de acțiune a pulverizatorului. Dacă doriți să vopsiți convenabil suprafețe mari, ar trebui să investiți într-un pulverizator cu un canal și un prelungitor lung. 

Noise 

Pulverizatoarele de vopsea fac diferite niveluri de zgomot în funcție de motorul lor. Pentru zonele interioare, este mai bun un pulverizator silențios precum HVLP-ul. Cu toate acestea, o opțiune ideală pentru spațiile exterioare sunt pulverizatoarele fără aer pe gaz datorită zgomotelor lor puternice. 

Pressure Control 

Pulverizatoarele de vopsea sunt dotate cu un control al presiunii pe care îl puteți seta fie la setări ridicate, scăzute sau de curățare. Acest lucru face mai ușor reglarea presiunii pentru a se potrivi nevoilor dvs. de pictură. 

5 Best Paint Sprayers You Can Consider 

Alegerea pulverizatorului de vopsea potrivit pentru uz casnic poate fi o corvoadă, mai ales dacă nu știți nimic despre mașinărie. Pentru a vă face viața mai ușoară, vom trece în revistă cele mai bune 5 pulverizatoare de vopsea în secțiunea următoare. Fiţi atenți.  

Graco 262800 Magnum X5 Airless Paint Sprayer 

Best Overall 

Sursă: Pinterest

Acest model de pulverizator de vopsea este unul dintre cele mai bune pe care le puteți obține. Vă oferă flexibilitatea de a manevra cu ușurință în timp ce susțineți furtunul lung de vopsea – până la 30 de metri. Are o putere de pulverizare de 0,27 GPM, ceea ce îl face o opțiune ideală pentru spațiile mari.

Features 

 • Vine cu o presiune reglabilă.
 • Are 5 cutii de vopsea pe care le puteți folosi.
 • Vine cu un furtun de vopsea de 7.6 metri.
 • Îl puteți folosi cu vopsele ușoare sau grele.
 • Cântărește 8.6 kg. 

Wagner 0518080 Spraytech Control Spray Max HVLP Paint Sprayer 

Best HVLP 

Sursă: Pinterest

Pulverizatorul de vopsea Wagner HVLP are recipiente de vopsea de 1 și 1,5 litri, oferindu-vă libertatea de a selecta cantitatea necesară în calitate de ceea ce doriți să faceți. Acest pulverizator oferă o opțiune robustă de vopsire cu vârfuri rotunde, verticale și orizontale. 

Features 

 • Presiune este reglabilă.
 • Are trei modele de pulverizare.
 • Vine alături de cești de 1 și 1,5 litri și de un furtun de vopsea de 6 metri.
 • Cântărește 11 kilograms. 

 

REXBETI Ultimate-750 Paint Sprayer 

Best Portable 

Sursă: Pinterest

Pulverizatorul de vopsea Rexbeti Ultimate-750 cântărește doar 1.8 kg, ceea ce îl face un pulverizator portabil care are alte caracteristici interesante. Are o funcție de flux reglabilă pentru a lucra marginile, colțurile și suprafețele mari. 

Features 

 • Este foarte ușor, având doar 1.8 kg.
 • Are trei modele de pulverizare pentru opțiuni mai largi de vopsire.
 • Are un debit decent de 0,2 galoane pe minut.
 • Are o presiune reglabilă. 
 • Vine cu o suport de 100 ml, 4 duze și un ac de curățare. 

Graco 262805 Magnum X7 Cart Airless Paint Sprayer 

Best Cart 

Sursă: Pinterest

Un pulverizator de vopsea cu roți vă permite să îl mutați, făcându-vă munca mai ușoară și mai rapidă. Acest pulverizator de vopsea fără aer cu cărucior Graco vine cu un cărucior cu roți care vă permite să-l mișcați ușor și o funcționalitate îmbunătățită. Funcția sa de presiune reglabilă vă oferă, de asemenea, control asupra fluxului de vopsea. 

Features 

 • Are un debit decent de 0,31 galoane pe minut.
 • Are o presiune reglabilă pentru a fi utilizat mai ușor.
 • Vine alături de un furtun de vopsea de 7.6  metri.
 • Îl puteți folosi alături de vopseaua nediluată.
 • Datorită căruciorului și roților, are 11.8 kg. 

Graco 257025 Magnum Project Painter Plus Paint Sprayer 

Best Storage 

Sursă: Pinterest

Acest pulverizator de vopsea vine alături de compartimente în care puteți depozita accesorii, cum ar fi prelungitoare, vârfuri de pulverizare sau pistoale de pulverizare. Vine cu un tub de aspirare flexibil care trage cu ușurință vopseaua din recipientele sale de 5 galoane. 

Features 

 • Are un debit de 0,24 galoane pe minut.
 • Vine alături de un furtun de vopsea de 7.6 metri, ceea ce îl face ideal pentru vopsirea suprafețelor mari.
 • Funcționează cu vopsea nediluată.
 • Cântărește doar 16 kg.
 • Are un suport pe care se poate sprijini.
 • Vine alături de compartimente de depozitare. 

Conclusion 

Cumpărarea unui pulverizator bun este o investiție demnă. Pulverizatoarele de vopsea oferă o modalitate ieftină de a vă picta spațiul ca un profesionist. Economisiți stresul și obțineți pulverizatoare de vopsea de cea mai bună calitate care oferă o gamă largă de funcționalități  https://www.olx.ro fără a cheltui prea mult.