06 May 2022, Autor:

Una dintre cele mai importante unelte din orice colecție de scule electrice este un burghiu decent. Începând cu pandemia, proiectele de bricolaj au devenit mai populare și este nevoie de un burghiu pentru orice muncă din casă. Dacă sunteți în căutarea unui burghiu nou sau a unui set de găurit, aveți o mulțime de opțiuni, inclusiv mașini de găurit electrice cu și fără fir. Am pus la încercare patru dintre cele mai populare modele a unor companii cunoscute pentru a vă ajuta să vă restrângeți opțiunile și să alegeți cea mai bună mașină de găurit fără fir pentru nevoile dvs.

1. BOSCH PSR 18 LI-2 ERGONOMIC: 

For beginners and hobbyists

sursă- desertcart.in

PSR 18 este ușor și confortabil de utilizat, un burghiu ușor de manevrat. Este destinat pasionaților începători și chiar și pasionaților de bricolaj în devenire, deoarece prioritizează confortul și ușurința de utilizare mai presus decât puterea brută și capacitatea de a rezista rigorilor unui șantier profesionist. Cu toate acestea, are și un cuplu de 32 Nm, care este suficient pentru majoritatea sarcinilor de găurire și înșurubare în jurul casei.

Pentru găurile mai mari din beton, cărămidă sau zidărie dificilă, există o funcție de găurire/conducere, precum și un mod de ciocan. Când vine vorba de lucrări de zidărie, totuși, este menit să reziste doar unui diametrul de până la 11 mm.

Senzorul încorporat al mașinii de găurit detectează blocarea bruscă – cum ar fi lovirea unei grinzi de oțel sau orice altceva este cuibărit sub tapet – oprește motorul, împiedicând burghiul să se retragă și să provoace întreruperi suplimentare.

Bateria Litiu-Ion de 18 volți are un dispozitiv cu o capacitate de 2,5 Ah și poate fi încărcată la 80% în aproximativ 40 de minute. În timp ce obțineți o singură baterie cu setul de burghiu, aceasta durează suficient de mult pentru a funcționa toată ziua.

Este ușor să schimbați biții datorită mandrinei fără cheie, iar unealta de înșurubare cu doi biți inclusă în pachet este una dintre cele mai bune gratuități pe care le veți obține cu burghiile la acest preț. Indiferent, investiția într-un set frumos de burghie, în special celor specializate pentru prelucrarea metalelor sau zidărie, vor da roade.

Mai presus de toate, este incredibil de ușor și confortabil de utilizat, făcând lucrul în zone înguste puțin mai ușor și puțin mai solicitant pentru spate și umeri. Toate aceste specificații combinate fac din PSR 18 un produs ideal de avut în garaj, deoarece poate fi util în orice moment. 

2. Makita XFD061: 

A compact powerhouse for drilling and driving

sursă- makita

Makita XFD061 este o mașină de găurit de 18 V ideală pentru pasionații de bricolaj cărora le plac să intre cu totul în meșteșugurile lor. Oferă un nivel bun de putere, fiind destul de ușoar și mic. Lucrul cu o mașină de găurit mai mică și mai ușoară are mai multe avantaje, inclusiv capacitatea de a lucra cu succes în locații restrânse și capacitatea de a crește producția prin scăderea oboselii datorită greutății mai mici a sculei.

Makita XFD061 LXT este ideală pentru o gamă largă de sarcini. Mașinile de găurit fără fir precum XFD061 își vor face treaba, indiferent dacă trebuie să efectuați unele găuriri, antrenare, tăiere sau chiar amestecare.

Mașina de găurit vine cu o garanție de trei ani și include o baterie litiu-ion de 3Ah cu 10 celule și o lumină de lucru cu LED. Puteți utiliza această baterie ca o bază solidă pentru colecția de unelte Makita 18V. Va fi suficient chiar și pentru unele dintre instrumentele cele mai consumate de putere, datorită celor două bănci de 5 celule în paralel. Încărcătorul DC18SD care vine cu acest kit este destul de standard. Este nevoie de aproximativ 60 de minute pentru a încărca complet bateria furnizată.

Designul mic și bine echilibrat, cu mandrina de 30 centimetri, îl face ușor de utilizat, permițându-i totuși să facă față sarcinilor solicitante. Acest Makita va funcționa suficient de bine pentru ca proprietarul obișnuit să îl folosească pentru orice lucru.

Caracteristica principală de vânzare a Makita XFD061 este, fără îndoială, raportul excepțional putere/greutate pe care îl oferă. Cu un motor eficient fără perii care produc o eficiență energetică cu 50% mai mare la fiecare încărcare, veți primi până la 240 kilograme de cuplu maxim.

Împreună cu puterea sa de lucru îmbunătățită, oferă, de asemenea, putere și viteză crescută, prelungind, de asemenea, durata de viață a sculei. Prin urmare, exercițiul este pentru oricine începe să facă o mișcare de la nivelul de începător și caută să-și cufunde degetele în unele sarcini grele din gospodărie.

3. Hitachi DS18DSDL:

A high-capacity drill suited for every crafting chore

sursă- amazon

Având capacitatea de a învârti până la 1.800 rpm și de a oferi un cuplu uimitor de 92 Nm, nu sunt multe lucruri pe care acest puternic Hitachi să nu le poată face față. Are o cutie de viteze care funcționează pentru majoritatea lucrărilor, dar acesta este în primul rând un burghiu puternic pentru găuri de mărimea unui om.

Mașina de găurit DS18DSDL este alimentată de o baterie de tip glisant Litiu-Ion de 18V cu durata de viață totală a bateriei de 3 ori mai mare decât a bateriilor standarde și este acoperită de garanția Hitachi pentru instrumente Litiu-Ion pe viață. Mașina de găurit este echipată cu un motor puternic din 2 piese, de calitate industrială, care poate face față unei varietăți de sarcini, cum ar fi forarea găurilor mari în lemn sau șuruburilor mari, în timp ce ambreiajul său cu 22 de poziții permite utilizatorului să se adapteze la aplicații cu cuplu redus, cum ar fi instalarea unui obiect de metal sau asamblarea mobilierului.

Angrenajul cu două viteze rulează la o viteză mică de 0-350 RPM (excelent pentru fixarea elementelor sau crearea unor găuri mari) și la o viteză mare de 0-1.600 RPM (perfectă pentru fixarea elementelor sau crearea unor găuri mari) (ideală pentru crearea unor găuri mai mici).  Mandrina fără cheie din metal cu clichet este o bestie; se fixează pe burghiu puțin mai jos, blocându-l pe loc cu o singură mână.

Are mâner reversibil și detașabil. Este foarte util, deoarece 2067 cm/kg de cuplu este suficient pentru a vă biciui încheietura. Pentru meșteșugarii stângaci, clema metalică pentru curea este și reversibilă. De asemenea, este inclus și un bit driver Phillips cu două mânere, două baterii litiu-ion de 3,0 Ah și un încărcător rapid. Totul se potrivește în cutia obișnuită Hitachi de plastic turnată, lăsând mult spațiu pentru șuruburi, mănuși de lucru sau lenjerie de schimb.

În concluzie, nu este un instrument ieftin, dar primești ceea ce plătești. Acestea sunt niște instrumente create pentru a rezista rigorilor utilizării regulate de către meseriași; tipul de instrument care vă va oferi un serviciu remarcabil timp de mulți ani. Toate acestea îl fac ideal atât pentru proprietarii de case, cât și pentru profesioniști, câștigând astfel un loc în lista noastră de recomandări. 

4. Milwaukee M18 2606-22CT:

A low-maintenance tool with powerful features

sursă- milwaukeetool

Acest burghiu Milwaukee este un burghiu costisitor de 18 volți, dar oferă multă putere de foraj. Acesta are multă putere, plasându-se în partea de sus a testelor noastre de foraj și conducere. Oferă o durată medie de viață a bateriei, precum și o mandră metalică rezistentă și alte câteva caracteristici confortabile. Deși această mașinărie de găurit este puțin cam costisitoare, este pe bună dreptate în cursa pentru a obține tot ce este mai bun.

Niciun alt burghiu nu are un cuplu maxim mai mare decât acesta la 1270 cm-kg. Se mândrește cu una dintre cele mai bune garanții, cu o garanție de cinci ani pentru scule și o garanție de doi ani pentru baterie. O mașină de găurit compactă M18 de 1.2 cm și două baterii M18 litiu-ion sunt incluse în acest set de găurit fără fir. 

Motorul fără cadru cu 4 poli oferă 226 kg. de cuplu și până la 1.800 RPM în acest burghiu mic. Mașina de găurit este mică, măsurând doar 7-1/4″ lungime, permițându-vă să lucrați chiar și în cele mai mici locații. Chiar și în cele mai dificile locații de lucru, cutia de viteze integrală din metal și mandrina metalică mică garantează durabilitate maximă.

În sarcinile grele, inteligența sa oferă protecție suplimentară și controlează temperatura instrumentului pentru a asigura o viață optimă. În comparație cu rivalii, acumulatorul REDLITHIUMTM CP1.5 oferă mai multă muncă pentru încărcare și pentru durata de viață a pachetului. Setul conține două baterii M18TM CP1.5 REDLITHIUMTM, un încărcător multi-tensiune M18TM/M12TM și o geantă de transport în plus față de burghiul/șobelul compact.

În general, M18 este un burghiu puternic. Acesta abordează cu ușurință chiar și cele mai dificile operațiuni de foraj, deși este puțin mai lent decât alegerile noastre de top. Cu toate acestea, burghiul este mai bun decât mulți dintre concurenții săi și oferă aproape toate soluțiile de foraj. 

The Final Verdict: 

Până la urmă, cel mai bun burghiu este cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Cu toate acestea, deoarece investiția poate fi considerabil de grea pentru buzunarul dvs., asigurați-vă că studiați în profunzime toate opțiunile și alegeți-o pe cea care este ideală pentru casa sau afacerea dvs. Înainte de a cumpăra, acordați-vă timp pentru a vă gândi unde va fi utilizat cel mai mult instrumentul. Burghiile mai mici (în special cele din gama de 12 V) vor fi suficiente pentru majoritatea aplicațiilor de prelucrare a lemnului. Dacă veți face niște găuri uriașe, căutați un burghiu mai mare (18-20V). Dacă lucrați cu metal, țintați cea mai mare putere posibilă. Rețineți că majoritatea modelelor pot găuri doar metal ușor, așa că poate fi necesar să căutați ceva mai potrivit pentru utilizări grele.

Gândiți-vă bine, luați în considerare nevoile dvs. și apoi faceți investiția. Sperăm că acest articol vă va ajuta să luați o decizie.