06 May 2022, Autor:

Fiind un iubitor de flori, înțeleg cât de mult efort este necesar pentru a crește orice plantă. Unele plante sunt mai ușor de cultivat decât altele.

În Indonezia, cereusul înflorit de noapte, cunoscut sub numele de Wijaya Kusuma, este o plantă suculentă care nu are nevoie de prea multă udare. Este ușor de recrescut prin tăierea tulpinii în jur de 5 cm și activând ramura folosind un activator de plante. Când apare rădăcina, transfer-o în sol. 

Florile au atât de multe beneficii. De exemplu, Lăcrămioara este o floare minunată și cu un miros minunat. Servește ca un medicament puternic pentru inimă.

Unele flori înfloresc doar într-un sezon. Cu toate acestea, există flori pe care le poți crește în grădina ta pe parcursul tuturor anotimpurilor!

Iată 11 flori de grădină pe care le poți cultiva în toate anotimpurile.

  • Lantana – Plantă Ușoară de Întreținut 

Sursă: google.com

Este o alegere populară printre oamenii și grădinarii din întreaga lume. Această este folosită pe scară largă pentru amenajarea teritoriului în orașe. Este nativă din India și America de Sud. O mulțime de pepiniere vând această plantă.

A le convinge să înceteze să crească, să înmulțească și să vândă această plantă ar putea fi o provocare.

Pro Contra
Frumoasă Această plantă nu lasă altceva să crească
Ușoară de întreținut și susținut Ocupă mult spațiu
Eficientă din punct de vedere al costurilor Literalmente își aruncă semințele peste tot

Sursă: google.com

Sunt atât de frumoase, fie că este o plantă simplă sau triplă. Plantele Adenium vin în toate formele și dimensiunile. Grosimea caudexului este, de asemenea, determinată de caracteristicile genetice ale acelor plante în particular.

Unele plante dezvoltă de bunăvoie un caudex mai gros, dar altele pot necesita intervenții umane.

Pro Contra
Vine în toate dimensiunile Necesită o mare interacțiune umană
Eficientă din punct de vedere al costurilor

Sursă: google.com

Am încercat să obțin un aspect multicolor cu această plantă și chiar funcționează. Nouă culori într-un singur copac și arată incredibil!

Tufișurile de Bougainvillea (Floarea de Hârtie) constituie și un perimetru de securitate excelent. Dacă le plantezi ca gard viu, datorită spinilor, ele formează o barieră de nepătruns. Chiar mai bună decât sârmă ghimpată.

Nu vei mai îndrăzni niciodată să încerci să te strecori prin unul din nou dacă ai rămas vreodată blocat.

Pro Contra
Vine în diferite culori Dificultate în prelucrare
Acționează ca o barieră

  • Hibiscus – Plantă cu Înflorire Incredibilă 

Sursă: google.com

Sunt uimit de cât de mari pot deveni. Se fac enorme. Din acest motiv, Hibiscusul este floarea mea preferată. Trăiesc la tropice, așa că înfloresc non-stop tot timpul anului.

Ador florile uriașe de pe hibiscusul peren. Din păcate, nu au supraviețuit iernii noastre grele în ghivece. Sunt sigur că ar fi fost mai bine dacă le-aș fi plantat direct în pământ. Înfloresc toată vara abundent, ceea ce este un avantaj.

Pro Contra
Poate deveni prodigios Necesită plantare directă în pământ
Înflorire incredibilă

  • Crossandra – Plantă cu Flori Aprinse 

Sursă: indiagardening.com

Floarea acestei plante înflorește aprins și frumos. De fapt, este fantastic să vezi evoluția cronologică a creșterii și variațiile subtile care au loc.

Majoritatea preferă îngrășămintele lichide pentru aceste plante. Eu am salvat păstăi de la planta mea Crossandra Sundance.

Pro Contra
Poate crește și în păstăi de flori Semințele sunt greu de găsit
Petale viu colorate Nu se descurcă bine cu îngrășămintele solide

  • Tibouchina – Plantă Întâlnită Frecvent 

Sursă: indiagardening.com

Este o adevărat priveliște pentru ochii dornici! Cel mai frecvent întâlnită este în India. Are un aspect frumos, iar florile sunt atât de minunate cu culoarea lor purpurie.

Este izbitoare și nu te poți abține să nu o remarci chiar și de departe. Tibouchina este cunoscută și sub numele de Floarea Prințesei cu Frunze de Argint.

Pro Contra
Surprinzător de frumoasă Cele mai izbitoare flori în culoarea violet
Întâlnită frecvent Are nevoie de multa apă

  • Iasomie – Plantă cu Miros Puternic 

Sursă: google.com

Această floare de grădină are un miros puternic. Prin urmare, este cunoscută și ca prințesa nopții. Cel mai frecvent vei găsi o Iasomie plantată. Are frunze verzi minunate și mulți muguri.

În unele locuri, din cauza condițiilor meteorologice diferite, mugurii sunt mici și devin maro și nu înfloresc niciodată. Acest lucru se datorează și diferenței de sol.

Pro Contra
Mirosul străbate o jumătate de kilometru Mirosul poate fi prea intens pentru unii oameni
Poate fi cultivată în orice sol Nu va înflori la fel în soluri diferite

  • Mazărea Fluturilor – Plantă Medicament 

Sursă: google.com

A fost folosită pentru prima dată ca medicament pe bază de plante. În plus, florile au și un gust dulce, blând.

Măzarea fluturilor este vândută în trei moduri: uscată, pudră sau extrasă. Oamenii le mănâncă și prăjite. De asemenea, poate fi folosită în budincă, găluște și multe alte feluri de mâncare exotice.

Alte nume pentru această floare sunt Aparajita, aripi de porumbei asiatici, viță de vie cu clopoțel, mazărea cordofan și mazărea Darwin. Această floare de grădină face mai multe băuturi. Cultivarea plantei de mazărea fluturilor din semințe este, de asemenea, foarte ușoară. Este una dintre florile noastre naționale din Insulele Cayman.

Pro Contra
Este comestibilă Semințele sunt scumpe din cauza comercializării florii
De asemenea, este folosită ca medicament pe bază de plante

  • Verbina – Plantă cu Beneficii Multiple pentru Sănătate 

Sursă: indiagardening.com

Această floare vine cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Este o plantă miracol.

Verbina este foarte cunoscută datorită gustului său plăcut. Și este originară din America de Sud. Este cultivată în principal într-un climat temperat. Eliberează un parfum încântător de lămâie. Beneficiile plantei includ:

Pro Contra
Ajută la reglarea somnului Dă dependență
Ajută digestia Tratamentele pot fi agresive
Calmează durerile de stomac Nu poate fi consumată în timpul sarcinii
Stimulează sistemul nervos
Ajută la combaterea stresului
Bună pentru funcția ficatului
Ajută la tratarea răcelilor și a febrei
Este un antidepresiv

 

  • Noptiță – Plantă Ideală pentru Decorațiuni 

Sursă: indiagardening.com

Noptița, cunoscută științific sub numele de Mirabilis Jalapa, este o plantă comună, dar are multe beneficii pentru sănătate. Există mai multe soiuri de Noptiță. De exemplu, poate exista o plantă perenă cu o rădăcină tuberoasă, o tulpină erectă ramificată și frunze opuse de formă ovală, în formă de inimă la bază.

Frumoasele flori multicolore sunt în formă de clopot sau sub formă de potir. Se deschide după-amiaza, acesta fiind motivul pentru care se mai numește comun și Floarea-de-la-ora-4.

Rădăcinile și frunzele plantei sunt folosite pentru a face medicamente pe bază de plante. În medicina pe bază de plante braziliană, de obicei, se creează o pastă din frunză și floare. Apoi se aplică pe zone afectate ale pielii, cum ar fi cu mâncărime, eczeme, herpes, pete ale pielii și infecții ale pielii.

Pro Contra
Folosită pentru fabricarea pudrei cosmetice Este cam scumpă de întreținut
Folosită în multe medicamente
Folosită ca decor la nunți în China

  • Plumbago – Plantă ce Înflorește Luni de Zile 

Sursă: indiagardening.com

Acestea sunt una dintre plantele mele preferate din toate timpurile. De ce? Pentru că aceasta este o plantă cu creștere scăzută.

Floarea Plumbago emite o nuanță de albastru și violet. Aceasta are tulpini groase și înflorește luni de zile. Este foarte durabilă și foarte flexibilă. După ce aceasta a înflorit luni de zile, întreaga plantă începe să devină un roșu strălucitor. Această combinație de albastru și roșu este foarte frumoasă.

Pro Contra
Nu este o plantă agresivă Nu este originară din majoritatea locurilor
Are o acoperire redusă

 

Concluzie! 

Iată lista noastră cu 11 flori de grădină splendide pentru toate anotimpurile. Sperăm că lista noastră te-a ajutat să alegi florile perfecte pentru grădina ta.

Așa că nu mai aștepta și pune mâna pe niște flori frumoase de grădină astăzi!

INTRODUCERE SEO OPTIMIZATĂ

A avea flori care înfloresc în toate anotimpurile este un vis devenit realitate pentru toți fanaticii florilor. Iată selecția noastră de 11 flori pe care nu trebuie să le ratezi.