16 Mar 2022, Autor:

Dacă vrei să cumperi mașini electrice, acesta este articolul perfect pentru tine. Am făcut cercetări ample asupra tuturor sugestiilor noastre, și mi-ar plăcea să te îndrume în direcția corectă.

La urma urmei, Tesla nu este singura care vinde mașini electrice în aceste zile. Există multe alte mașini electrice, iar unele ți se pot potrivi mai mult decât altele. Dar cum o vei alege pe cea potrivită pentru tine?

Nu îți putem spune exact mașina electrică ce ți se potrivește, dar am restrâns opțiunile pentru tine.

Hai să le vedem împreună.

1.  Hyundai Kona Electric

Autonomie electrică: 258 mile

Prețul de bază: $35,345

Eligibil pentru reducere?: Da

Kona Electric are un aspect excelent și vine la un preț rezonabil. Te asigură că te vei distra bine la volan. Pentru unii poate părea ciudat. Cam ca atunci când gura lui Neo a fost îndepărtată în „The Matrix”. Dar dacă îl compari cu Nissan Leaf, bara este la o înălțime vizibil convenabilă.

Mașina are o autonomie de 258 de mile, ceea ce este mult mai bine decât mașinile electrice scumpe. Și are deducere de taxe, ceea ce o face mai ieftină dencât arată eticheta de preț. De la noi are un mare like.

Pro

  • Preț atractiv cu reducere de taxe
  • Distractiv de condus
  • Tehnologie ușor de folosit
Contra

  • Banchetă din spate mică
  • Spațiu de încărcare limitat

2.  Nissan Leaf

Autonomie electrică: 226 mile (modelul Plus); 150 mile (modelul de bază)

Prețul de bază: $28,375 (modelul de bază); $33,375 (modelul Plus)

Eligibil pentru reducere?: Da

Nissan Leaf a fost prima mașină electrică accesibilă, a cărei caroserie nu a fost împărțită cu mașina cu ardere internă. A doua generație a ieșit și are un aspect puțin mai normal. Datorită modelului Leaf Plus, poate depăși platoul de 200 de mile, vârful în care anxietatea autonomiei începe să scadă.

Modelul de bază Leaf este încă disponibil pentru persoanele care nu vor să meargă departe și sunt bucuroși să nu ofere în plus pentru gama de care nu au nevoie oricum. Într-adevăr, dacă iei în considerare deducerile, prețul de bază al Leaf este de numai 20.875 USD.

Plus este abia la mijlocul segmentului de preț 20, când sunt luate în considerare creditele și reducerile. Toate datorită deducerii mari de preț care a avut loc pentru 2022. Cu ambele versiuni, vei obține tehnologie de info-divertisment ușor de utilizat și funcții de ajutor pentru șofer bine executate. Mașina este destul de spațioasă, are un design practic al caroseriei hatchback cu patru uși și este confortabilă.

Nu vei obține toate acestea dacă cumperi mașini electrice mai ieftine precum Mazda CX-30 și Mini Cooper SE.

Pro

●      Funcții de asistență pentru șofer bine executate

●      Preț scăzut cu bateria de bază

●      Opțiuni multiple de gamă

Contra

●      Plictisitoare de condus

●      Nu are la fel de multă autonomie ca alte vehicule electrice

3.  Ford Mustang Mach-E

Autonomie electrică: 211-300 mile care depind de trenul de rulare (Tracțiune spate vs. Tracțiune integrală) și pachetul bateriei (68 vs. 88 kWh)

Prețul de bază: $44,995

Eligibil pentru reducere?: Da

Ford Mustang Mach-E este cea mai controversată și mai discutată mașină. Dar este și cea mai bună mașină electrică care are caracteristici uimitoare.

Dar nu, dacă crezi că acesta este „noul Mustang”, nu este. Este un lucru complet nou și nu este un înlocuitor. Această iterație face în mod eficient din „Mustang” un sub-brand al Ford prin crearea unui crossover electronic cu repere de stil și performanțe bune. Este inspirat de coupe-ul Mustang încă în vânzare și de o decapotabilă alimentată cu benzină.

O parte masivă a aspectului lui Mach-E este că arată fantastic și se conduce mai bine. De ce? Pentru că este un Mustang. Știind cât de plictisitoare și monotone sunt mașinile electrice la preț redus, aceasta este o opțiune grozavă pentru toți.

În plus, designul caroseriei crossover oferă banchetă din spate și spațiu de încărcare utilizabile. Ecranul său tactil uriaș 4A te va lăsa impresionat de varietatea sa de transmisie, simplitatea curată și combinațiile de baterii. Astfel, prima mașină electrică Ford de la zero este deschisă pentru o gamă largă de gusturi și nevoi.

Deși unele mașini electrice crossover sunt disponibile la același preț, Mach-E este încă pe lista noastră de favorite.

Pro

●      Stil distinctiv

●      Performanță convingătoare

●      Tehnologie ușor de utilizat

●      Cabină de înaltă calitate

Contra

●      Scaunul din spate este montat cam jos

●      Designul cabinei este puțin anonim

4.  Hyundai Ioniq 5

Autonomie electrică: 303 mile (Tracțiune spate) sau 256 mile (Tracțiune integrală)

Prețul de bază: $44,875

Eligibil pentru reducere?: Da

Nu suntem siguri dacă Ioniq 5 a venit din viitor sau este din versiunea „Înapoi în viitor: Partea II”. Dar în orice caz, fără îndoială iese în evidență.

Nu vom nega că seamănă cu un hatchback compact, dar lungimea sa este aceeași cu Hyundai Tucson din 2022 în viața reală. Are un compartiment mai larg în comparație cu foarte uriașul Hyundai Palisade.

Nu este foarte sus față de sol sau înalt. Dar din interior, dimensiunile sale înșelătoare conferă o cabină surprinzător de spațioasă, aerisită și versatilă. De asemenea, admirăm tehnologia sa ușor de utilizat și bine planificată în ceea ce privește siguranța și info-divertismentul. În plus, aspectul său curat și minimalist menține câteva comenzi fizice.

Fiecare Ioniq 5 are o baterie de 77,4 kwh. Va fi disponibil în curând un pachet de bază de 58 kWh. La fel ca și la alte mașini electrice, aceasta alimentează roțile din spate sau toate cele patru datorită motorului său suplimentar frontal.

Ca rezultat, obții cifre de gamă și performanțe multiple, deși diferența de performanță este mult mai semnificativă. Are 7,3 secunde tracțiune spate comparativ cu 5,1 tracțiune integrală. În plus, fiecare Ioniq 5 constă într-o arhitectură electrică de 800 de volți. Astfel, se poate încărca de la 10 la 80 la sută folosind un încărcător de 350 kW în 18 minute. Viteza încărcării va scădea dacă utilizezi încărcătoare mai puțin puternice.

Pro

●      Spațiu de cabină aerisit și versatil

●      Tehnologie excepțională de info-divertisment și siguranță

●      Distractiv de condus

Contra

●      Stilul hatchback SF nu e pentru toată lumea

●      Disponibil inițial în câteva state

●      Nu e la fel de rapid ca Tesla Model 3

Un ultim cuvânt!

Așadar, ți-am oferit opțiunile noastre preferate. Am menționat toate caracteristicile de top și avantajele și dezavantajele fiecărei mașini.

Acum mingea este în terenul tău. Pe baza tuturor caracteristicilor, ce mașină electrică ai alege?