02 Dec 2021, Autor:

Tractorul este cel mai bun prieten al fermierului, iar rolul sau în agricultură este cu desăvârșire important. Tractorul deține un loc fruntaș în rândul celorlalte utilaje agricole pentru că are o utilizare multifuncțională: poate fi folosit atât la prelucrarea solului, la tractare sau ca încărcător frontal.

De la apariția primului tractor și până în prezent, tehnologia a evoluat rapid iar tractorul de azi nu mai seamănă nici pe departe cu cel de altădată.

În prezent, tractoarele sunt dotate cu aer condiționat, sistem audio, și un control precis. În plus, și designul exterior a devenit din ce în ce mai atractiv, astfel că putem spune că există chiar și concursuri pentru cele mai arătoase modele de tractoare.

În România, tractoarele sunt la mare căutare printre fermieri și agriculturi. Câteva modele par să se bucure de o popularitate mai mare. Haideți să le analizăm împreună.

 

1 – John Deere 2140

John Deere 2140 tractoare

John Deere 2140 este un tractor utilitar cu 2 sau 4 roți motrice fabricat de compania americană John Deere în Mannheim, Baden-Württemberg, Germania, între 1980 și 1987.

John Deere 2140 este echipat cu un motor diesel cu patru cilindri de 3,9 L și una dintre cele două transmisii: o transmisie cu 8 trepte de viteză înainte și 4 trepte de viteză înapoi sau o transmisie cu 16 trepte de viteză înainte și 8 trepte de viteză înapoi.

Tractorul utilitar JD 2140 are un motor diesel turboalimentat cu patru cilindri de 3,9 L, 3.920 cm2, cu diametrul cilindrilor de 106,0 mm și cursa pistonului de 110,0 mm.

Raportul de compresie nominal este de 16,8:1. Acest motor a produs o putere de ieșire de 83,1 PS (61,1 kW; 82,0 CP) la 2.500 rpm.

Caracteristici:

 • Motor: Diesel
 • Capacitatea rezervorului: 85,0 litri
 • Număr cilindri: 4
 • Baterie: 12V
 • Servodirecție: Da
 • Tip de cabină: Cabină ROPS cu doi stâlpi sau cabină Sound-Gard (opțional)

Tractoarele marca John Deere sunt sunt printre cele mai bune tractoare din lume, apreciate și de fermierii români. Aceste tractoare vin cu calități și caracteristici excelente care asigură o muncă productivă. Tractoarele John Deere sunt fabricate pentru aproape toate tipurile de agricultură, și se pot achiziționa pe dimeniuni diferite: mari, mijlocii sau compacte.

În domeniul echipamentelor agricole, brandul John Deere este considerat unul de top, având în spate și o istorie de peste 100 de ani. Compania americană cu tradiție în manufacturarea tractoarelor încă din 1918 vine nu doar cu modele de o putere și eficiență ridicată, dar pune accentul și pe confort. John Deere sunt primii productatori de tractoare agricole care au înțeles nevoie de confort și au dotat cabina tractorului cu aer condiționat și sistem audio.

Vezi tractoarele John Deere 2140 din oferta OLX.

2 – New Holland T8-Series

New Holland tractoare

Gama New Holland T8 este rezultatul mai multor ani de cercetare și dezvoltare pentru a răspunde cerințelor actuale ale pieței agricole.

Toate modelele T8 sunt propulsate de motorul Cursor 9 de 8,7 l și sunt disponibile cu transmisii Ultra CommandTM Powershift sau Auto CommandTM CVT.

Ampatamentul lung asigură că T8 este ușor de balastat, în timp ce, datorită designului punții față, oferă o manevrabilitate excelentă la capătul terenului. Tractoarele New Holland T-8 Series sunt printre cele mai bune tractoare de pe piață la ora actuală.

Caracteristici:

 • Tip motor: Cursor 9
 • Capacitatea rezervorului: 8.7 l
 • Număr de cilindri: 6
 • Aer condiționat: Da

La fel că John Deere, brandul New Holland are o istorie foarte bogată în spate, fiind fondat în Statele Unite ale Americii în 1895, iar compania părinte este CNH Industrial, cel mai mare producător de mașini agricole. În industria de echipamente agricole, New Holland se remarcă în manufactura de tractoare, combine de cereale, echipamente de însămânțare, de recoltare și pulverizatoare. Echipemantele New Holland sunt astăzi produse în întreagă lume, compania fiind prezentă în peste 170 de țări.

Vezi tractoarele New Holland T8-Series din oferta OLX.

 

3 – Fendt 313 Vario

Fendt 313 Vario tractoare

Fendt 313 Vario Power este un tractor de 4,97 t cu motor AGCO, care îi oferă acestui model o putere de până la 105 kW sau 140 de cai putere. Acest tractor face parte din cel mai mare segment de mașini din categoria tractoarelor 4wd. Dimensiunile modelului 313 Vario Power sunt de 2,32m x 4,336m x 2,86m.

Începând cu anul 2015, acest model a inclus cabină și aer condiționat. ISO Bus, priză de forță frontală și frânele pneumatice nu sunt prevăzute pe acest model începând cu 2017.

Caracterisitici:

 • Număr de cilindri: 4
 • Viteză maximă: 40km/ h
 • Putere motor: 105Kw
 • Aer condiționat: da

Fendt reprezintă o marcă germană foarte cunoscută de tractoare și utilaje agricole. Bazele companiei au fost puse în 1937 de către familia Fendt. În prezent, compania Fendt este deținută de AGCO. În portofoliul lor au o serie largă de modele de tractoare, mașini de balotat și combine de recoltat. Tractoarele Fendt sunt apreciate în special pentru performanța lor și consumul redus de combustibil.

Vezi tractoarele Fendt 313 Vario din oferta OLX.

4 – Case Magnum

Case Magnum tractoare

Cele mai noi modele din seria Magnum a producătorului Case se bucură de caracteristici de top, precum cutie de viteze automată, aer condiționat, frâne pneumatice.

Compania de tractoare Case a fost fondată în 1984 iar cel mal cunoscut model este Magnum, apreciat de către profesioniștii din domeniu datorită eficienței sale și cosnsumului redus de combustibil.

În prezent, producătorul Case a fuzionat cu New Holland, ambii fiind deținuți de către concernul CNH. Odată cu această fuziune, Case a devenit al doilea cel mai mare producător de echipamente agricole la nivel mondial.

Vezi tractoarele Case Magnum din oferta OLX.

 

5 – Challenger MT – series

Challenger MT tractore

Marca de tractoare Challenger a fost creată în 1986 de către faimosul brand Caterpillar Inc. și vândută ulterior către AGCO în 2002.

Caracterisitici:

 • Aer condiționat
 • Frânare asistată
 • Sistem prindere accesorii spate (3 puncte)
 • Cabină
 • Scaun șofer pneumatic
 • Suspensie punte față
 • Direcție asistată

Challenger se laudă cu Challenger 65, primul model de tractor pe șine de cauciuc și sistem de suspensie, cu sistemul Mobile-Trac (MTS). Acest sistem a adus un nivel de performanță mai ridicată în comparație cu modelele de tractoare tradiționale echipate cu anvelope.

Vezi tractoarele Challenger MT din oferta OLX.