12 Jan 2021, Autor:

Rețeaua de socializare Instagram este, probabil, cel mai colorat și mai frumos loc de pe Internet, dar și o sursă inepuizabilă de idei, dacă ai nevoie de inspirație, indiferent de domeniu. Poți să găsești aici soluții practice, originale, pentru orice. Plecând de la ideea că o fotografie spune o mie de cuvinte, Instagram le folosește la modul absolut perfect. Este un ocean de imaginii, accesibil, clasificat pe domenii de interes, unde oricine găsește ceva util, fie că este vorba de proiecte DIY (do it yourself), fie despre ținute, amenajare interioară, idei de bricolaj sau organizare. În plus, beneficiază de toate serviciile unei rețele sociale, iar interacțiunea umană, deși virtuală, este extrem de consistentă și stimulativă. 

Pentru cei abonați la această rețea, dar mai ales pentru cei care nu o folosesc încă, este util un top al celor mai bune conturi de tipul DIY, de unde te poți inspira pentru propriile tale proiecte. După ce le realizezi, fotografiaza și postează la rândul tău, ca să inspiri alți prieteni virtuali. 

@handmadecharlotte 

Dacă faci parte din acea categorie care caută mereu activități practice pentru copii, aici este locul perfect. Handmade Charlotte este o sursă inepuizabilă de proiecte DIY perfecte pentru a fi realizate împreună cu juniorii familiei sau în organizarea petrecerilor pentru aceștia. Feedul este plin de idei practice, simple, dar de mare efect, și rețete sănătoase și ușor de făcut. Este locul de unde poți „împrumuta” ideile care vor transforma aniversarea copilului într-un eveniment memorabil pentru el și amicii lui. 

@fallfordiy

Francesca Stone este una dintre cele mai romantice surse de inspirație pentru oricine. Pe contul acesteia vei găsi proiecte elegante, cu accent pe ceea ce se poate realiza prin bricolaj, mai ales pentru amenajările interioare și decorul din casă, dar nu numai. Contul ei este o galerie de imagini frumoase, practice, în acord cu noutățile în ceea ce privește tendințele DIY. Aici vei găsi cele mai bune idei pentru orice moment de sărbătoare din an, indiferent că este vorba despre Paște, Crăciun, Anul Nou, sărbătoarea solstițiului de vară, Halloween ori vreo onomastică. 

@thecraftedlife

Rachel Mae Smith își gestionează pagina de Instagram cu o perfectă știință a culorilor, iar feed-ul ei te atrage și te provoacă să fii creativ. Mai mult decât atât, Rachel are o mulțime de fotografii care sunt sugestii perfecte pentru organizarea spațiilor de depozitare și a camerelor, în general, iar propunerile pe care aceasta le face sunt pur și simplu cuceritoare. Una peste alta, dacă ajungi pe pagina ei, vei simți nevoia să te apuci de bricolaj. 

conturi instrageam de top

@mrkate

Dacă ai în plan o reamenajare a casei sau a anumitor spații, nu te apuca de treabă înainte de a „răsfoi” propunerile de amenajare interioară de pe contul domnului Kate. O să descoperi puterea și eleganța nuanțelor pastelate. Ideile lui sunt cu atât mai valoroase cu cât este un profesionist în amenajările interioare, iar soluțiile propuse nu sunt doar foarte elegante și frumoase, ci și extrem de practice și simplu de pus în practică. 

@angelarosehome

Dacă ai renunțat vreodată la un proiect DIY pentru că ai considerat că este prea dificil, cu o finalitate incertă, pagina de Instagram a Angelei Rose o să-ți dovedească exact contrariul. Poți vedea și aprecia puterea pe care o au proiectele DIY în a-ți transforma casa într-un loc mai plăcut, mai practic, mai primitor. Ideile de aici îți vor dovedi că nu este nevoie să apelezi la profesioniști pentru a face lucruri frumoase pentru casă și grădină. Sunt extrem de multe lucruri pe care le poți face singur, iar proiectele realizate de Angela Rose sunt cea mai bună dovadă. Și dacă ea poate, evident că vei putea și tu.

@frills_and_drills 

Lindsay Dean are ca scop crearea unor spații frumoase cu un buget redus. Abordarea ei este  aerisită și feminină. Și nu numai atât, dar proiectele sunt ușor de realizat de oricine și pot fi preluate pentru propria casă. Proiectele DIY pe care le propune sunt o modalitate eficientă de rupere a stereotipurilor. Poți urma, pas cu pas, proiectele realizate de Lindsay și îți poți transforma casa în tot ceea ce ți-ai dorit vreodată să fie. Un capitol aparte este cel destinat proiectelor pentru copii.

@studiodiy

De fiecare dată când ai de organizat o petrecere, poți să găsești soluții și inspirație pe contul de Instagram al lui Kelly Mindel, de la Studio DIY. Ideile ei sunt cuceritoare și practice, vesele și foarte colorate. Ceea ce trebuie punctat este că imaginile arată că viața poate să fie o petrecere continuă alături de cei dragi. Există un amestec de fotografii inspiraționale, care vorbesc despre organizare, unde elementele practice se împletesc cu detalii frumoase și plăcute din punct de vedere estetic.

Descoperă toate ofertele de seturi de pahare și alege modelul care se potrivește cel mai bine pentru tine.

@kailochic

Pe această pagină vei găsi proiecte de bricolaj simple și luminoase, pe care le poți face acasă cu foarte puțină bătaie de cap. Kara Whitten, de la Kailo Chic, propune, pentru toți cei care o urmăresc, un stil vesel și lejer, o abordare normală, firească și optimistă. Este imposibil să nu zâmbești atunci când parcurgi fotografiile excelente, postate pe contul personal. În ceea ce privește proiectele de bricolaj, acestea au la bază materiale ușor de găsit, ceea ce nu poate să fie decât un argument favorabil pentru a o urmări. 

@ispydiy

Dacă ai la dispoziție un final de săptămână liber, pe care vrei să-l umpli cu ceva util pentru casa ta, aici este locul unde poți să găsești cele mai bune surse de inspirație. Jenni Radosevich, de la I Spy DIY, combină în mod delicios artizanatul cu renovarea casei, pentru o revitalizare practică și elegantă a decorului. Nu poate fi omis faptul că unele dintre realizările prezentate sunt un stimulent pentru cei care vor să reamenajeze o casă sau doar una dintre încăperi. Urmărind acest cont, vei putea vedea, aproape în timp real, modul în care se organizează, dar și progresele realizate într-o renovare.

conturi populare pe instagram

@houselarsbuilt

Casa pe care Lars a construit-o pe Instagram este una în care oricine poate intra, fiind cuceritoare prin culoare. Se remarcă veselia cromatică, dar și stilul, de cele mai multe ori, vintage, ca urmare a unor recondiționări și adaptări inspirate și extrem de frumos realizate. Sunt multe lecții de amenajare și organizare pe care oricine le poate descoperi și învăța de aici. 

@liagriffith

Particularitatea contului de Instagram al Liei Griffith, comparativ cu celelalte de pe această listă, este că acesta este dedicat aproape exclusiv unor proiecte de tipul DIY. Referirile la viața personală sunt reduse la minimum, ceea ce maximizează calitatea fotografiilor ce reflectă exclusiv realizările, dar și etapele proiectelor de tipul Do it yourself. 

Selectarea atentă a filtrelor de căutare și aprecierea conturilor care prezintă idei utile pentru proiectele tale de bricolaj pot să ofere o veritabilă bancă de date, care să-ți stea la dispoziție de fiecare dată când vrei să faci ceva pentru casa ori grădina ta. 

Sursa foto: Shutterstock.com