06 May 2022, Autor:

Ah, vara. Copiii sunt acasă, aerul este cald, iar terasa pare locul perfect unde poți petrece timp liber cu prietenii și familia. Ai nevoie doar de un leagăn de grădină.

Și iată cum poți să îl faci.

Alegerea Corectă a Leagănului de Grădină 

Cu mai multe opțiuni din care să alegi, este ușor să te pierzi în lumea frumoasă a leagănelor de grădină. Nu-ți face griji, suntem aici pentru a te ajuta.

Iată un ghid cuprinzător pentru tipurile de leagăne de grădină disponibile:

 • Leagăn Tip Bancă 

Leagănul tip bancă este exact așa cum sună, o bancă agățată de sus, acționând ca un leagăn. Acestea sunt destul de ușor de asamblat și sunt grozave dacă ai un copac bătrân puternic în curte.

Sursă imagine: sunset.com 

 • Leagăne cu Baldachin 

Acesta este un leagăn de sine stătător cu propriul cadru și umbră. Baldachinul poate fi detașat sau atașat după preferința ta, iar leagănul este mobil. Poate fi mutat oriunde vrei.

Sursă imagine: Walmart.com

 • Leagăne Exotice 

Acestea sunt tipuri mai neortodoxe de leagăne de grădină. Ele nu sunt neapărat în formă de bancă sau în formă de scaun și pot fi leagăne tip plasă, în stil hamac sau orice îți poți imagina să construiești. Cel mai comun tip este un leagăn de trestie tip plasă.

Sursă imagine: Walmart.com 

Construiește-ți Propriul Leagăn de Grădină 

Un Ghid de Bricolaj 

Sperăm că până acum te-ai familiarizat cu tipurile de leagăne de grădină disponibile și cum le poți personaliza pentru a se potrivi cu casa și familia ta. Leagănele de grădină sunt piese de mobilier foarte versatile. Ele pot fi create la fel de simple sau la fel de luxoase pe cât îți dorești.

Câteva modalități ușoare de a-ți face un leagăn de grădină confortabil și comod ar fi să adaugi o pernă de șezut, niște perne și pături și poate chiar un accent de acasă, adăugând ceva în lateral, cum ar fi o plantă sau o masă, pe care să pui băuturile.

Poate cel mai accesibil leagăn de grădină de construit acasă este un leagăn tip bancă sau un leagăn tip bancă cu cadru A.

Așa că, fără alte prelungiri, hai să vedem cum îți poți face propriul leagăn de grădină acasă.

Pasul 1: Consumabile 

Vei avea nevoie:

 1. Portabil sau motorizat ar fi mai bun, dar și un ferăstrău manual va merge.
 2. Cuiele, de preferință plate pentru lemn sau șuruburi de punte, vor ține leagănul pe loc și vor ajuta la susținerea greutății.
 3. Lemn. Nu orice fel de lemn. În funcție de preferințele tale, selectează lemnul care să se potrivească cu estetica spațiului tău, dar care să fie totuși durabil. Îți sugerăm mesteacăn.
 4. Lipici pentru lemn – Foarte important pentru durabilitate
 5. Un ciocan
 6. Mănuși și protecție pentru ochi.
 7. Un spirit de muncă!

Pasul 2: Planul 

Există mai multe planuri disponibile pe internet care pot fi urmate pentru a tăia și a asambla un leagăn de grădină, și poți face acest lucru în două moduri. O modalitate este să imprimi singur planul și să urmezi măsurătorile pentru a tăia lemnul. Sau poți duce planul la un depozit local sau la orice magazin de artizanat ca să obții lemnul tăiat la dimensiune de un profesionist. Orice mod va fi bun.

Pasul 3: Piesele 

Pentru un leagăn simplu cu cadru în A, vei avea nevoie de:

 1. Cadru
 2. O grindă de sus
 3. Suporturi inferioare
 4. Suporturi superioare
 5. Bretele

Vom folosi un ghid din planurile de grădină pentru a te ajuta să te ghidezi. Nu ezita să le verifici pentru mai multe planuri de leagăn de grădină.

Sursă imagine: gardenplansfree.com

Pregătește piesele de lemn. Vei avea nevoie:

 1. 2,41 m lungime (95”) – 4×4 cherestea (x4 pentru cadru)
 2. 2,43 m lungime (96”) – 4×4 cherestea (x1 pentru grinda superioară)
 3. 1,09 m lungime (43”) – 2×6 cherestea (x4 pentru suporturile inferioare)
 4. 0,48 m lungime (19”) – 2×6 cherestea (x2 pentru suporturile superioare)
 5. 0,82 m lungime (32,5”) – 4×4 cherestea (x4 pentru bretele)

Notă:Taie bucățile lungi de 2,41 m la un unghi de 25 de grade și un unghi de 15 grade în partea de jos, cu fața în direcții opuse.

Pasul 4: Asamblare 

Acum că știi cât mai multe și ești gata, să trecem la asamblare. De aici se explică de la sine.

 1. Alătură piesele lungi de 2,41 m din partea de sus, cu fețele înclinate la 25 de grade împreună. Utilizează adeziv pentru a ține piesele împreună înainte de a le atașa cu un șurub.
 2. Pe ambele părți ale cadrului A, pune suporturile inferioare lungi de 1,09 m și șuruburi lungi de 17 cm (7”) pentru a le înșuruba pe cadru pentru un sprijin maxim. Fă acest lucru pe ambele părți ale cadrului.

Sursă imagine: gardenplansfree.com 

 1. Apoi, folosind suporturile superioare lungi de 0,48 m, înșurubează-le la 0,48 m de sus pe ambele părți ale cadrului A de pe fața exterioară.

Sursă imagine: gardenplansfree.com 

 1. Cere cuiva să te ajute să ții ambele părți ale cadrului pregătite la 2,2 m una de cealaltă. Înșurubează grinda superioară lungă de 2,43 m la loc. Acest lucru îți va menține leagănul împreună.

Sursă imagine: gardenplansfree.com 

 1. Atașează bretelele și gata. Tot ce mai rămâne de făcut acum este să-ți agăți leagănul și să te bucuri de vară.

Sursă imagine: gardenplansfree.com 

Bucură-te de Vară 

Acum că ai leagănul de grădină gata de distracție, bucură-te de ritmul înainte și înapoi al leagănului în timp ce savurezi o băutură răcoroasă la umbră. Aceasta este doar o modalitate de a construi un leagăn de grădină. Există nenumărate alte metode pe care le poți folosi pentru a crea ceva personalizat pentru tine.

Sperăm că acest ghid a fost util și că îl folosești pentru a-ți crea propria capodoperă de bricolaj de vară.

Introducere optimizată SEO:

Construirea unui leagăn de grădină poate părea multă muncă. Folosește acest ghid simplu pas cu pas pentru a-ți îndeplini ideile de bricolaj în această vară.