01 Apr 2020, Autor:

Venirea unui bebeluș pe lume este un moment extrem de important pentru orice femeie, iar pregătirile pentru nașterea acestuia încep cu mult timp înainte de fericitul eveniment. Pe lângă informațiile pe care începi să le aduni din toate sursele posibile – doctori, prietene, rude, reviste, bloguri – despre ce va însemna pentru corpul tău sarcina, trebuie să faci o listă și cu toate lucrurile de care vei avea nevoie după ce îți vei ține pentru prima dată copilul în brațe. Principalele obiecte de nelipsit din casa ta atunci când ai un bebeluș sunt pătuțul, scutecele și căruciorul cu care, zi de zi, îți vei scoate micuțul la plimbare pentru a-i face cunoștință cu tot ce este nou pentru el. 

Cea mai accesibilă variantă este să alegi să achiziționezi un cărucior second-hand, iar principalul motiv pentru care să faci asta este că economisești bani, pe care, ulterior, îi poți folosi pentru a cumpăra altele dintre numeroasele lucruri de care vei avea nevoie pentru copilul tău.

Însă atunci când ești în căutarea unui carucior second-hand, găsirea unuia potrivit poate fi puțin mai dificilă, deoarece trebuie să fii atentă la câteva detalii suplimentare față de situația în care ai cumpăra un cărucior nou. Iată ce ar trebui să faci dacă urmează să cumperi un cărucior second-hand, astfel încât să îl alegi pe cel potrivit. 

Verifică dacă centura de siguranță și frânele funcționează 

Siguranța copilului tău este cea mai importantă, iar toate obiectele pe care le vei folosi în interacțiunea cu el nu trebuie să îl pună în niciun fel în pericol. Indiferent de modalitatea în care ajungi la cel care vinde căruciorul second-hand, nu finaliza achiziționarea înainte de a verifica dacă acesta are centură de siguranță și frâne și dacă ele funcționează perfect. 

La început, bebelușul nu va crea probleme încercând să sară din cărucior, însă, mai târziu, acesta va fi atras de tot ce vede în jurul lui sau va încerca să ajungă la tine și va avea tendința de a ajunge în afara căruciorului. De aceea, este absolut necesar să te asiguri că centura de siguranță nu are defecțiuni. 

În ceea ce privește frânele, acestea sunt foarte importante pentru a stabiliza căruciorul când ieși la plimbare cu cel mic. Mai ales dacă te vei deplasa și cu mijloacele de transport în comun, precum autobuzul, în care căruciorul poate aluneca foarte ușor, trebuie să te convingi, prin testare, că frânele produsului pe care vrei să îl cumperi sunt în perfectă stare.

 carucior second hand

Verifică dacă spătarul și suportul pentru picioare se rabatează 

Rabatarea spătarului și a suportului pentru picioare este importantă pentru momentul în care bebelușul tău va avea mai mult de 6 luni, pentru că atunci el va putea să își susțină propria greutate și să stea în poziția șezut sau aproape vertical în cărucior. Dacă vei alege unul care nu se poate rabata, fie va fi nevoie să cumperi alt cărucior atunci când bebelușul va mai crește, fie îl vei păstra pe cel inițial, dar îl vei împiedica pe copil să se așeze în poziția confortabilă pe care și-o dorește și nu îi vei face bine. 

Asigură-te, de asemenea, că suportul pentru picioare este funcțional, astfel încât, atunci când bebelușul va învăța să stea în șezut, să nu poată aluneca din cărucior. Orice mama își dorește tot ce este mai bun pentru copilul său, iar siguranța este unul dintre cele mai importante aspecte.

Acordă atenție calității și condiției în care se află roțile

Cu siguranță nu îți dorești ca bebelușul tău să fie trezit din somn din cauza denivelărilor drumului sau a bordurilor, în timp ce vă faceți plimbarea obișnuită de după-amiază. Acest lucru poate fi evitat dacă vei găsi un cărucior care să aibă roți mari și cu suspensii, pentru că manevrarea acestora este lină, permițând ca bebelușul să aibă un somn liniștit, fără a fi deranjat. 

De asemenea, contează și materialul din care sunt fabricate roțile. Cel mai bine este să găsești un cărucior cu roți din silicon sau cauciuc, care să fie rezistente în timp și care să nu se dezumfle. Având în vedere că este vorba despre un cărucior second-hand, trebuie să fii conștientă că roțile vor prezenta, cu siguranță, urme de uzură, însă trebuie ca acestea să nu afecteze buna funcționare a produsului sau siguranța bebelușului. Cel mai probabil, vei folosi zilnic căruciorul, așa că ai nevoie ca roțile acestuia să îți asigure plimbările lungi pe care le vei face. 

carucior sport second hand

Dacă achiziționezi căruciorul second-hand online, asigură-te că descrierea sa corespunde cu realitatea

Cea mai accesibilă variantă de a găsi un cărucior second-hand pentru copilul tău este să îl cauți online. Aici vei găsi produsele puse la vânzare însoțite de fotografii și de o descriere. Uneori, se poate întâmpla ca un produs second-hand, inclusiv un cărucior, să aibă și defecte în ceea ce privește designul sau modul de funcționare. Alteori, însă, obiectul respectiv poate avea ca singur dezavantaj faptul că a mai fost folosit, iar felul în care arată și funcționează să fie cel optim. 

Dacă ai stabilit o întâlnire cu un vânzător pe care l-ai găsit online în vederea cumpărării unui cărucior second-hand, asigură-te, înainte de a-l cumpăra, că starea în care acesta se află corespunde descrierii pe care ai citit-o pe site-ul pe care ai văzut produsul. Dacă în aceasta se menționau și anumite defecte ale căruciorului, verifică dacă ele au fost prezentate conform realității, dar și dacă mai există și alte probleme cu produsul. 

Chiar dacă alegi să cumperi un cărucior second-hand, acest lucru nu înseamnă că trebuie să compromiți siguranța copilului tău alegând un produs greu de utilizat sau care nu răspunde nevoilor tale. Caută până găsești ceea ce îți dorești și nu uita să verifici modul de funcționare a acestuia înainte de a pleca cu el acasă.

Sursa foto: shutterstock.com