06 May 2022, Autor:

Intrare este centrul de interes al fațadei unei case, iar ușa de la intrare este cel mai de preț bun al ei. Deci, atunci când alegeți o ușă de intrare, trebuie să vă străduiți să echilibrați funcționalitatea, durabilitatea și aspectul estetic.

Ușile din lemn au făcut parte din casă timp de secole la rând și au continuat să evolueze pentru a oferi securitate și frumusețe casei. Până în prezent, lemnul rămâne o alegere de calitate pentru ușa frontală, deoarece oferă o notă familiară și naturală, garantând în același timp securitatea proprietății tale.

Simplitatea, eficiența, natura de lungă durată și diferitele modele ale ușilor din lemn le fac o alegere de top. Dacă doriți să investiți în uși din lemn de calitate, puteți vizita https://www.olx.ro pentru diferite tipuri care îți vor oferi cea mai bună rentabilitate pentru banii tăi. 

The Advantages Of Wood Front Doors

Aesthetic Appeal

Dacă ești în căutarea unei uși frontale care să iasă în evidență în cartierul tău, ușile din lemn ar trebui să fie pe lista ta. Capacitatea lor de a fi proiectate pentru a veni în diferite stiluri interesante o facesă fie ușa perfectă pentru a oferi casei tale un aspect sofisticat , diferit față de alte clădiri. 

Easy Customization

Ușile din lemn pot fi personalizate pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră specifice. Puteți alege un stil și o culoare unică care se potrivește cu tema casei dvs. și puteți personaliza ușa pentru a avea adăugiri specifice, cum ar fi încuietori personalizate. 

Durable

O ușă frontală este cea mai folosită ușă din casă. Prin urmare, trebuie să poată rezista testului timpului. Atunci când sunt realizate cu materiale de calitate, ușile din lemn pot rezista foarte mult timp fără a le scădea calitatea. Ele pot rezista la rigoarea fizică a utilizării de zi cu zi și la efectele soarelui, ploii și zăpezii. 

Highly Insulative

Ușile din lemn sunt capabile să țină afară căldura și frigul din casa ta. Capacitatea ușilor din lemn de a vă izola casa de schimbările de vreme și temperatură o face o alegere de top. 

 

Easy To Maintain

Ușile din lemn nu necesită întreținere ridicată. Tot ce trebuie să faceți pentru a menține ușa în stare bună este să o curățați din când în când. De asemenea, puteți picta ușa ocazional pentru a-și păstra culoarea și frumusețea sa.  

Factors To Consider When Choosing A Wood Front Door

Factorii cheie pe care ar trebui să îi luați în considerare atunci când alegeți o ușă frontală din lemn sunt: 

Thickness

Grosimea obișnuită pentru o ușă frontală din lemn este de 1¾ cm. Daca vrei o ușă mai groasă decât cea obișnuită, vei avea nevoie de balamale mai mari și încuietori speciale.  

Hinges

Balamalele ar trebui să fie suficient de mari pentru a primi șuruburi lungi de 7.62 cm. Balamalele ar trebui să fie din oțel și suficient de puternice pentru a susține ușa. 

Locksets

Setul de blocare ar trebui să fie proiectat pentru a se potrivi cu deschiderea ușii și, de dorit, să fie făcut dintr-un oțel de calitate superioară. 

Types Of Wooden Doors You Can Choose From

O ușă din lemn pre-atârnată și o ușă din lemn din plăci sunt cele două tipuri din care puteți alege pentru a obține atât funcționalitate, cât și atractivitate estetică. Ușile din lemn preatârnate sunt prevăzute cu găuri pentru un lacăt, fiind personalizate pentru construcții noi. Pe de altă parte, ușile din lemn din plăci nu vin cu găuri pentru încuietori. Prin urmare, sunt folosite ca uși de înlocuire. 

Pre-hung Wood Door

Sursă: Pinterest

Când comandați o ușă din lemn pre-atârnată, ar trebui să măsurați lățimea deschiderii tocului ușii. Apoi măsurați înălțimea de la partea inferioară până la partea superioară a podelei. În mod obișnuit, ansamblul preatârnat ar trebui să fie cu 5 cm mai îngust și cu 3.81 cm mai scurt decât deschiderea pentru a crea suficient spațiu pentru izolație și lame.

Slab Wood Door

Sursă: Pinterest

Când comandați o ușă din lemn, ar trebui să măsurați înălțimea de la podeaua ușii până la partea inferioară până la montantul capului. Ușa plăcii trebuie să fie cu ¼ cm mai scurtă și mai îngustă decât măsura dvs. pentru a crea o deschidere pentru ca ușa să se balanseze liber. De asemenea, determinați grosimea măsurând marginea interioară a opritorului până la marginea interioară a montantului. 

How To Maintain A Wooden Front Door

Soarele este elementul principal care afectează calitatea și aspectul ușilor din lemn. Face ca straturile de vopsea să se estompeze și să piardă treptat atingerea estetică. Pentru a vă întreține ușa din față din lemn, șlefuiți și acoperiți ușa anual. 

Alternatives To Wood

Dacă nu doriți să alegeți ușile frontale din lemn, există alte alternative viabile care pot oferi o eficiență și un aspect estetic similar. 

Steel

Oțelul este un material testat și de încredere și este o alternativă viabilă. Oțelul oferă o protecție similară, fiind în același timp și mai ieftin decât lemnul. Cu toate acestea, ele sunt susceptibile la înțepături, rugină și lovituri. De asemenea, ușile din oțel nu sunt la fel de elegante ca ușile frontale din lemn. 

Fiberglass

Ușile din fibră de sticlă au asemănări cu ușile din lemn în ceea ce privește funcționalitatea, calitatea și costul. Ușile din fibră de sticlă sunt rezistente și izolate. Cu toate acestea, ele sunt susceptibile de a se estompa. Puteți păstra ușile din fibră de sticlă curate ștergându-le cu apă și săpun. 

Medium Density Fiberboard (MDF)

Ușile din MDF sunt o altă alternativă a ușilor din lemn. Sunt mai ușoare și nu la fel de puternice ca ușile din lemn, dar sunt mai ieftine. Sunt fabricate din fibre de lemn și rășină. Iar pentru a le întreține, trebuie să vopsiți toate laturile exterioare cu vopsea pe bază de ulei. Ușile din MDF au de obicei o garanție de cinci ani.

Conclusion

Ușa frontală este principala siguranță a casei tale. Prin urmare, nu ar trebui să lăsați nimic să vă împiedice să faceți alegerea corectă atunci când alegeți una. Considerațiile dvs. principale ar trebui să fie calitatea materialului, funcționalitatea și durabilitatea.

Este esențial să cunoașteți poziționarea ușii pentru a determina poziția balamalelor. Ușile pot fi stângace sau dreptace, iar aceasta determină poziția balamalelor. În plus, înainte de a plăti pentru o ușă din lemn, ar trebui să o măsurați de cel puțin trei ori pentru a confirma că se potrivește cu tocul ușii dvs. Acest lucru vă va scuti de multe dureri de cap la instalare.

Dacă sunteți în căutarea unui loc pentru a cumpăra uși frontale din lemn de top, verificați https://www.olx.ro pentru a obține cea mai bună investiție pentru banii tăi.