22 Dec 2020, Autor:

Revelionul este mai mult decât un simplu motiv de distracție, pentru că el simbolizează sfârșitul unei etape și un nou început. Este momentul în care te uiți cu speranță spre viitor și îți fixezi obiectivele pentru anul care vine. Prin urmare, un astfel de eveniment merită să fie marcat cum se cuvine.

În continuare, te invităm să descoperi câteva idei inspirate și sfaturi utile pentru o petrecere de Anul Nou la tine acasă și cum te poți simți minunat chiar și atunci când sărbătorești Revelionul de unul singur. 

Revelion în stil tradițional, la tine acasă
Revelion romantic, în doi
Noaptea de Anul Nou – cum petreci Revelionul singur
Revelion tematic la tine acasă
Sfaturi pentru un revelion reușit acasă

Revelion în stil tradițional, la tine acasă

idei pentru petrecere de revelion acasa

La un Revelion organizat după modelul tradițional acasă, invitații de seamă sunt, în primul rând, rudele și, eventual, câțiva prieteni apropiați. Din perspectiva unei astfel de petreceri clasice, aranjarea mesei festive este foarte importantă. Poți opta pentru mai multe tipuri de design, de la rustic, cu veselă din lut sau lemn și decorațiuni cu motive tradiționale, la cel modern, cu farfurii pătrate, albe, simple și tacâmuri din argint. Fața de masă este și ea importantă, în funcție de stilul ales: poate fi roșie cu accente aurii, discrete sau albă, cu broderie sau fără. 

👉 Descoperă toate ofertele de fete de masa și dă o notă elegantă Revelionului organizat acasă, după modelul tradițional. 

Nu uita de decorațiunile pe care le poți pune pe masă și care înveselesc atmosfera. De asemenea, un sfat de care ar fi bine să ții cont este să nu încarci masa festivă inutil. Depozitează, de pildă, pe o măsuță de cafea, paharele de șampanie, până ce vine momentul când vor fi folosite. Poți proceda la fel cu lingurițele și bolurile pentru prăjituri ori alune sau coșul pentru pâine. Totodată, un Revelion organizat acasă, în stil tradițional, implică și un setlist special în ceea ce privește muzica, melodiile populare fiind foarte apreciate, în general, spre dimineață. 

👉 Descoperă toate ofertele de masute de cafea și organizează un Revelion tradițional, ca la carte, la tine acasă. 

Revelion romantic, în doi

revelion romantic in doi

Un Revelion în doi, la tine acasă, poate fi una dintre cele mai inspirate idei de a petrece noaptea dintre ani, mai ales dacă preferi evenimentele discrete, fără prea multă agitație. Așadar, te poți gândi la o cină romantică deosebită, alături de persoana iubită. Avantajul unei astfel de petreceri este că vă cunoașteți foarte bine preferințele și nu va fi greu să vă puneți de acord nici în ceea ce privește meniul, nici când vine vorba despre activitățile pe care le puteți face împreună, de la dans și muzică, până la un maraton de filme. Luminile de accent, de preferat de culoare galbenă, caldă, și decorațiunile discrete puse pe masă sunt binevenite pentru o seară de neuitat.  

revelion romantic

În ceea ce privește vesela și tacâmurile, pune-ți creativitatea la încercare și confecționează chiar tu aranjamente speciale care să dea o notă personală petrecerii organizate, în doi, la tine acasă. De pildă, poți grupa un cuțit, o lingură și o furculiță și să le pui o fundă roșie simplă sau să realizezi o compoziție proprie pentru a le decora, în felul următor:

  • ia o crenguță de brad;
  • fixează pe ea un globuleț roșu sau auriu, cu ajutorul unei ațe sau sârme; 
  • leagă crenguța de brad cu globulețul de fiecare tacâm, cu o bucată de panglica sau snur, care să aibă, de preferat, aceeași culoare cu globul.

Poți așeza tacâmurile astfel ornate pe farfurii albe, pentru a le pune mai bine în evidență. Totodată, ține cont și de nuanța feței de masă, ca să creezi fie un contrast, fie o combinație din aceeași gamă cromatică. 

👉 Descoperă toate ofertele de seturi de tacamuri și alege designul potrivit pentru organizarea Revelionului romantic perfect, chiar la tine acasă. 

Noaptea de Anul Nou – cum petreci Revelionul singur

noaptea de anul nou

Cine a spus că nu e o idee bună să petreci Revelionul de unul singur? Se poate întâmpla și asta, din diverse motive, ceea ce, însă, nu ar trebui să te împiedice să te simți bine. Într-o astfel de situație, ai libertatea să faci tot ce îți dorești, fără stresul de a încerca să mulțumești toți invitații, așa cum s-ar fi întâmplat dacă ai fi organizat o petrecere clasică. De pildă, poți să-ți propui ca în noaptea de Anul Nou să-ți pui în valoare talentele artistice, să cânți, să dansezi, să faci prăjituri, să fii actor, așa cum nu îți permiți să faci în timpul anului, fie pentru că nu ai timp, fie pentru că nu ai resursele necesare ca să participi la cursuri sau ateliere speciale. 

revelion singur

O altă variantă de a petrece Revelionul singur la tine acasă este să te folosești din plin de mijloacele de comunicare moderne și să faci zoom-uri live cu prietenii și rudele aflate chiar și la mii de kilometri distanță de tine. Îmbracă-te festiv, pune-ți pe cap o pălărie sau fesul simpatic rămas de la Crăciun și simte-te în largul tău. Desigur, nu uita de paharul de șampanie și de artificii.  

👉 Descoperă toate ofertele de seturi de pahare de sampanie și alege modelul care se potrivește cel mai bine personalității tale.

Revelion tematic la tine acasă

revelion tematic

O petrecere în stilul anilor ‘80 sau un bal mascat reprezintă subiecte potrivite pentru un Revelion tematic. Pentru ca toată lumea să se simtă bine, asigură-te că invitații cunosc regulile jocului cu suficient de mult timp înainte, încât să se poată pregăti cum se cuvine. Indiferent de tema aleasă, reține că, pentru o astfel de petrecere, este indicat să organizezi un bufet sudez, pe care să așezi toate preparatele, vesela, paharele de diferite dimensiuni și tacâmurile. Creezi, astfel, spațiu pentru dans și dai posibilitatea fiecărui invitat să-și aleagă ce își dorește de pe masă, atunci când vrea.

👉 Descoperă toate ofertele de seturi de vesela și alege designul cel potrivit pentru personalitatea ta. Impresionează-ți invitații cu aranjamente deosebite puse pe farfurii și transformă petrecerea de Anul Nou într-una memorabilă. 

Sfaturi pentru un Revelion reușit acasă

organizarea unui revelion acasa

Organizarea unui Revelion acasă îți poate da multe bătăi de cap, mai ales dacă stai într-un apartament mic și mai ai și copii. Luând în considerare, însă, câteva sfaturi utile, cum sunt și cele de mai jos, petrecerea de Anul Nou poate fi una reușită, indiferent de vremuri și condiții. Iată care sunt acestea:

  • organizează totul din timp – gândește-te din timp la modul în care vrei să arate Revelionul la tine acasă; în felul acesta, poți face aprovizionarea cu cele necesare, fără să alergi pe ultima sută de metri dintr-un magazin în altul; apoi, vei putea să-ți planifici bugetul mai bine;
  • pregătește o cameră pentru copii – în general, copiii nu rezistă toată noaptea și au nevoie de somn; ca gazdă, este bine să te pregătești și pentru momentul în care aceștia trebuie să se odihnească; indicat ar fi să le oferi o cameră separată, în care să stea liniștiți; apoi, chiar și până adorm, cei mici se pot juca împreună într-un astfel de spațiu, fără să se plictisească alături de adulți; 
  • regândește spațiul din casă – în cazul în care vrei să organizezi un Revelion tematic, cum ar fi o petrecere în stilul anilor ‘80, poate nu ar fi o idee rea să amenajezi un ring de dans; pentru aceasta, poți muta piesele de mobilier de așa natură încât să se creeze mai mult spațiu, iar masa poate fi transformată într-un bufet suedez;
  • pregătește meniul împreună cu invitații – împarte pregătirea meniului cu invitații, ca să te asiguri ca de pe masă nu vor lipsi felurile de mâncare sau dulciurile preferate de aceștia;
  • fii o gazdă creativă – se spune ca tonul petrecerii este dat de gazdă; prin urmare, asigură-te că atmosfera este plăcută, pe tot parcursul nopții; în acest sens, ai la îndemână mai multe metode: decorațiunile, așa cum sunt lumânările parfumate, baloanele, tunurile de confetti multicolore; totodată, este bine să ai pregătit și un setlist cu muzica preferată a invitaților tăi, o listă cu propuneri pentru filme sau concerte; și nu uita că glumele bune sunt întotdeauna binevenite.  

👉 Descoperă toate ofertele de lumanari parfumate și creează o atmosferă plăcută la petrecerea de Revelion acasă. Le poți pune direct pe masa festivă sau în diverse colțuri ale sufrageriei. 

Revelionul reprezintă un prilej special, pentru că nu este doar despre distracție, ci simbolizează sfârșitul unei perioade din viață și un nou început. Este momentul în care îți fixezi obiectivele pentru anul care vine și în care speranța de mai bine este cuvântul-cheie. Organizarea unei petreceri de Anul Nou acasă poate fi dificilă, însă, cu ajutorul unor idei inspirate și al unor sfaturi utile, cum sunt și cele de mai sus, Revelionul poate fi un succes, chiar și atunci când îl sărbătorești de unul singur.  

Sursa foto: Shutterstock