24 Feb 2020, Autor:

„Sunt doar niște lădițe din lemn, ce mare lucru poți face cu ele?”. Ei bine, resursele se găsesc chiar și în locurile în care nu am fi crezut că sunt… în câteva bucăți subțiri de lemn ce pot fi transformate rapid în măsuțe de cafea pentru sufragerie, rafturi și dulăpioare pentru depozitat jucăriile copilului, soldăței pentru borcanele cu condimente din bucătărie sau suport pentru ghivecele cu florile din balcon. Lădițele din lemn își pot găsi un loc și o utilitate în orice colț al casei tale. Iată în continuare cum. 

Lăzile de lemn trebuie foarte bine prelucrate înainte de a fi folosite

Dacă vrei să faci un spațiu de depozitare pentru dormitor, de exemplu, vei avea nevoie de câteva lăzi în stare bună, fie identice (dacă nu vrei să le vopsești), fie diferite. Apoi, recomandat este să le ștergi cu o cârpă umedă sau chiar să le speli 5-10 minute cu detergent, iar eventualele pete să le cureți cu o perie. Imediat după, lasă lăzile să se usuce la soare. Următorul pas este să le șlefuiești, folosind o mașină de șlefuit cu granulație medie (150). Verifică modul în care sunt îmbinate bucățile de lemn ale lădițelor și, dacă este nevoie, refă îmbinările. În cazul în care ai decis să le vopsești, recomandat este să dai mai întâi cu vopsea albă, să lași primul strat să se usuce și abia apoi să dai cu vopsea colorată. Mai multe detalii poți citi în articolul: Totul despre reconditionare sau cum sa readuci mobilierul vechi la viata

De asemenea, dacă dorești să sari peste toate aceste etape, poți intra pe OLX, unde vei găsi ladite din lemn pentru depozitare deja șlefuite și vopsite. Tot ce îți rămâne de făcut este să descoperi ce model îți place și să urmărești sugestiile din rândurile următoare. 

Construiește o masă decorativă pentru living

Pentru aceasta, ai nevoie de o lădiță din lemn de dimensiuni mari, un geam care să fie așezat în partea superioară a mesei și de patru roți, pentru un plus de manevrabilitate. Aceasta este una dintre cele mai simple și rapide modalități prin care poți transforma o lădiță într-o măsuță pe care să o folosești ca suport atunci când bei o cafea, citești o carte sau vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu o gustare servită chiar pe canapeaua din living, în timp ce urmăriți un serial. 

Moduri creative de a folosi ladite din lenn

Creează abajururi creative pentru bucătărie 

Vorbeam într-un articol anterior despre cum sa faci lampi din obiecte reciclabile. Se pare că, printre pălăriile vechi, sticlele de vin, becurile arse, eșarfe, mileuri, dopuri de plută sau te miri ce obiecte reciclabile, putem include fără rezerve și lăzile din lemn. Condiția este să fie destul de ușoare și dintr-un lemn subțire, asemănătoare cu cele din imaginea următoare.  

Abajururi din ladite de lemn

Înlocuiește vechiul suport pentru reviste, vinyluri sau jucării

În cazul în care cutiile din plastic folosite pentru depozitare ți se par lipsite de farmec, poți alege lădițele din lemn care îți permit să personalizezi spațiul exact așa cum vrei tu. De exemplu, dacă îți place să desenezi, poți alege câteva lăzi albe pe care să le decorezi cu tot felul de personaje din desene animate și să le folosești pentru a păstra jucăriile din camera copilului. 

Suport pentru reviste din ladita de lemn

Pentru un aspect rustic și creativ, poți înlocui rafturile clasice cu patru sau cinci lăzi din lemn, pe care să le așezi în bucătărie și să le păstrezi pentru depozitarea borcanelor mici de condimente, a sticlelor de vin sau chiar a fructelor și legumelor. 

Cum poti folosi ladita din lemn

Suport pentru reviste

Ladita suport pentru flori

Folosește-le ca elemente decorative pentru ghivecele cu flori

În living sau în balcon, poți crea un „perete” decorativ punând la un loc câteva lădițe. Fie că alegi să le vopsești în culori diferite, într-o singură culoare sau doar să le lăcuiești, cu ajutorul lăzilor din lemn și cu puțină imaginație, poți construi un suport cu mai multe „rafturi” pe care să așezi ghivece mici cu flori, cești de ceai, lumânări parfumate, lămpi, felinare și alte astfel de obiecte decorative care vor da viață și culoare oricărui spațiu. 

Construieste o masa decorativa pentru living

Așadar, în cazul în care ai în casă câteva lădițe din lemn pe care nu știi cum să le folosești, poți să îmbini ideile din acest articol cu imaginația, creativitatea și îndemânarea ta. Rezultatul cu siguranță va fi unul spectaculos. Nu uita să îi implici și pe ceilalți membri ai familiei în proiectul tău DIY. Beneficiile vor fi duble. Veți crea ceva nou, dar vă veți și distra!

Pentru mai multă inspirație, urmărește și alte articole de pe howto.olx.ro

Sursa foto: Shutterstock